reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Październikowe Mamy 2010

Dzięki happybeti
Gratuluję mała_mi88 5 na suwaczku i powodzenia jutro:)
Alicja moja też tak się bawi smokiem, zwłaszcza kiedy zaczynam kładę ją do łóżeczka do spania po czym odchodzę a Ona sruuuuu i smoka nie ma - najpierw zabawa wkładanie wyciąganie po czym przeradza się w kwękanie, płacz. I tak w koło Macieju heh. A co do ubrań, to pogratulować mężowi pomysłowości. Mój jak zostaje sam z niunią to ją wyrozbiera do pieluchy i przykryje kocem i hulaj dusza - zresztą Ona to uwielbia:)
Dzięki magnolia:-) Ja właśnie dziś jej po raz pierwszy ugotowałam zupkę - marchew z ziemniakiem i dodałam pół łyżeczki kaszy na 100 ml. Zobaczymy czy posmakuje. Znajoma też poleciła mi z bobovity ale narazie nie mogę jej namierzyć w sklepie.
Duży wybór a tej akurat brak heh.
Wcześniej podawałam jej w słoiczkach - marchew z jabłkiem i owoce.
sarisa przyłączyłam się i głosuję ;]

Ostatnia edycja:
reklama
Margerita gratuluję pieknego suwaczka :-)
sarisa zaglosowane :-) a o co kaman z tymi punktami ze tak ich malo? Wiem ze poddaja glosy analizie i są one z opóźnieniem na karcie (tak jest napisane na dole) , ale to i tak cos za mało ich jest?!
a dawidowe sie wczoraj meldowala? i sugar?

witam sie porannie:)
u nas pobudka o 6.30 od jakiegos czasu to nasz czas na rozpoczecie dnia, co po nieprzespanej niezmiennie od porodu nocy jest dosyc frustrujace:szok::tak:
Ale w nagrode zaraz po obudzeniu jak zmienialam pampsioka, maly zaczal produkowac kupe. faktycznie sie zakorkowal troche bo kupa byla bardzo gesta i troche gimnastyki bylo nozkami zanim ja wycisnal. Ale za to pozniej ladnie wypil 40 ml wody z glukoza z butelki:D do wszystkich mam ktore probuja cos podac do picia z butli, moze jak u nas zadziala najprostszy sposob, oslodzona woda? bo herbatki soczki itp Wojtkowi nie wchodza.
No nic ja od rana zachwycona kupka:D
Maly pobuszowal i o 9 usnal. A ja zamiast drzemac z nim nadrabiam forum.
magnolia najlepszego, grzecznego dziecia, meza z mega kwiatami i super prezentem urodzinowym
mala mi kciuki za badania zacisniete
kasis cieple fliudki dla Ciebie i Blazejka, co by szybciutko do zdrowka wracal

NO TO GOTUJE SAMA ;p po tym ddTVN

Ostatnia edycja:
magnolia, wszystkiego najlepszego!!!
margerrita, gratulujemy suwaczka i ząbków!

własnie sprawdzilam i ... MAMY PIERWSZEGO ZĘBOLKA :-)
doris, gratulacje dla Dorianka!

a ja mam nieplanowane porzadki. kicius moj kochany nasikal mi na lozko!! posciel i koldra do prania. Nie wiem co mu sie stalo, nigdy mu sie to nie zdarzalo:( moze chce zwrocic na siebie uwage, bo odkad jest Maura odszedl na dalszy plan.No ale wkurzyl mnie, siersciuch jeden!! Nie dosc ,ze wkurza mnie jego siersc wszedzie, to teraz to! Wrrr:angry:
a oto winowajca:
Moriam, śliczny kiciuś. A z tym siusianiem, to u nas się zaczęło, gdy Tomek się do mnie wprowadził, kot miał wtedy 5 lat. Sikał mu do łózka, chyba z zazdrości. dzisiaj już tak co 2-3 miesiące komuś zawsze nasika i jest wielkie pranie pościeli. Generalnie nie wpuszczamy go do pokojów, w których ktokolwiek śpi.

Witam sie po parodniowej przerwie. Niestety wpadam tylko sie zameldowac i powiedziec, ze zyjemy. Ostatnie pare dni byly bardzo ciezkie, nocki nieprzespane, przeplakane i przeziebione. Pawel spi ze mna w lozku, bo inaczej musialabym wstawac co godzine.
Odezwiemy sie pewnie za pare dni, jak ten ciezki okres sie skonczy.
Ojoj, onesmile, to trzymam kciuki za szybką naprawę dziecia. I za jego zdrówko.
witam
Bardzo Wam dziękuje za życzenia ,ale chyba musicie jeszcze bardziej trzymac kciuksy, bo nie ma poprawy a tygrysek nie chce dzis nic jesc zjadł przez cały dzień 100ml mleczka:(((((chyba dzis bedzie kroplowka niestety. atu dzis takie nasze małe swięto a my w szpitalu:(
kasis, no to kciuki dalej zaciśnięte.

sariska, zagłosowane.

doris kochana u nas bez odkręcenia kaloryfera przy takich dużych mrozach w nocy to temperatura spada do 17 stopni, więc stwierdziłam, że ciut za zimno jednak... chciałabym mieć 19-20, ale oczywiście tak nie umiem ustawić i dzisiaj znowu było za ciepło, dzieć się wtedy budzi, ja się budzę :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

jak tak Was czytam to jednak ja muszę się przyznać, że ja siedząc w domu czuję się jak na wakacjach... dawno się tak nie wyleniłam...

Witajcie!
Przede wszystkim magnolia wszystkiego najjjjjjjlepszego z okazji urodzin!!!!!!!
mała_mi, ika gratuluję Wam suwaczków
margerrita Tobie gratuluję dwójeczki(zębolków) i piąteczki(na suwaczku)
doris tobie też gratuluję ząbka
miniu cieszę się,że jesteś
moriam ja mam podobny problem z moją kotką. Upodobała sobie łóżko Jakuba i co kilka dni zmieniam pościel. Chyba zacznę zamykać pokój:no:
wszystkim nieprzespanym współczuję

Natolin mój Franek też się nie przekręca na brzuch. Ale chyba nie powinnyśmy się aż tak bardzo martwić,bo w książeczce zdrowia dziecka jest napisane,że w 6 miesiącu dziecko powinno się przekręcać. Głowa do góry:tak:

Nocka o dziwo spokojna. Po wczorajszym baaaaardzo marudnym dniu bałam się nocy. Ale Franek obudził się tylko raz.
Aha,szczepienie opisałam w innym wątku. Powtórzę tylko,że szczepienie było baaaaardzo płaczliwe, a synuś waży 6900.

Idę, bo Franek nadal jest nieswój

Aha,pochwalę się wam,że w konkursie Graniera wygrałam żel myjący do twarzy:-D:-D:happy::-D:happy::-D:happy:. Mają mi go przysłać do 11.04. Cieszę się jak głupia.

Miłego dnia!

emiliab gratulacje wygranej :-)
stripMYmind gratuluję kupki :-)
Trzeba zacząć pewnie od jednej prostej zupki a potem to już się wprawię.

reklama
emiliab gratuluję wygranej! Piotruś to umie z plecków na brzuch, nie umie na odwrót. ja się nie martwię, że jeszcze tego nie robi, bardziej mi chodziło o to, że nie umiem sobie tego wyobrazić jak ma to zrobić, więc nie umiem mu pomóc.
magnolia wszystkiego o czym marzysz!!!

Do góry