reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Starania po raz pierwszy :)

Magenta dziękuję za ciepłe przyjęcie:))

Mam pytanko,czy któraś z Was robiła badania na płodność?

ja robilam po roku staran wszystkie hormony i hsg a w styczniu badania nasienia. Poza tym co pol roku mniej wiecej meczylam gina i robil usg dopochwowe. A jak dlugo sie staracie? Wskazanie do badan jest po roku wspolzycia bez zabezpieczenia w okresie owu bez ciazowego skutku.

pok a długo juz bierzesz castagnusa? ja wyłykałam dopiero pol opakowania (pierwszego) czyli 15 szt i zastanawiam sie czy on tak działa dobrze, bo dzis mam 24 dc i nie mam zadnego napiecia a zawsze o tej porze juz sie meczyłam. albo tak szybko działa albo jest inna przyczyna.... mam nadzieje

Ja biore drugi cykl teraz. W poprzednim nie bardzo mi dzialal na pms, bo jednoczesnie bralam progesteron, wiec bolaly mnie piersi i bylam nastrojowo bardzo chwiejna. Mozliwe, ze to castagnus dziala jak najbardziej - takei jego zadanie :) A jak go bierzesz? Mi gin kazal caly cykl brac z przerwa na krwawienie miesiaczkowe, mimo ze w ulotce kaza brac 3 m-ce non stop.

reklama
Ja też studiowałam pedagogikę :-) kręci mnie to nie powiem, ale jest coś co kręci mnie bardziej. co do swojego interesu, też próbowałam, ale u Nas w PUP nie ma już kasy, trzeba czekać na następną turę, a nie wiem kiedy to może nastąpić :-(

ja tylko robilam podstawowe hormony mocz itp a moj maz kiedys w zeszlym roku badal sie i bylo ok wiec tylko czekac na rezultaty ktorych jak narazie brak... moze teraz sie uda.. :zawstydzona/y:

Mi sie wydaje czasami, ze świruje. Nie myślę o niczym innym jak tylko o tym czy dostane @. Szukam u siebie wszystkich możliwych objawów, wmawiam sobie a potem się podłamuje… Chyba jestem nienormalna… :p

Staramy sie 8 miesięcy ale wcześniej się nie zabezpieczaliśmy więc postanowiłam wszystko sprawdzić. Usg dróg rodnych,testy ptc w sumie juz jestesmy po badaniach. U mnie wszystko niby jest ok ...ale skoro jest tak dobrze to czemu jest tak źle?
Przy pobraniu próbki na teście ptc wyszło ze są tylko dwa motylne plemniczki. I teraz mamy mieć wyniki z próbki nasienia. Przyznam szczerze ze troche mnie to martwi dlatego chciałam zapytac czy miałyście z tym styczność.

ja tylko robilam podstawowe hormony mocz itp a moj maz kiedys w zeszlym roku badal sie i bylo ok wiec tylko czekac na rezultaty ktorych jak narazie brak... moze teraz sie uda.. :zawstydzona/y:

Skoro jest wszystko ok to pozostaje przytulanie ... i przytulanie :)
A nam trzymanie kciuków!

Magdalena ja przeszłam przez to właśnie w tym miesiacu dlatego postanowiłam troszke pogrzebać w necie. Bo chyba tylko inna kobieta w takiej sytuacji jest CIe w stanie zrozumieć.

pok ja biore tak jak jest na ulotce czyli 1 tab 1 raz dziennie. zapytałam lekarza o łykanie castagnusa i wiesiołka i powiedział ze jak najbardziej sie zgadza poniewaz sa to preparaty ziołowe a po drugie powiedział ze moga działac dla psychiki jak plasebo..... czyli moga pomoc pod wzgledem psychicznym. wiec łykam. jestem po d wrazeniem wiesiołka bo nawet teraz po owulacji, juz w dniach niepłodnych sluzu ejst bardzo duzo. nawet rano sie budze i mam bielizne mokra. castagnus działa chociaz cos dzis juz mnie pobolewa kregosłup, lędzwia ale to nie takie meczarnie jak było kiedys. bolu brzucha nie ma a kiedys był okropny.

ma_gdalena- nie jestes sama u mnie cykle trwaja od owulki do owulki wiec nie ty jedna warjujesz haha:-) trzeba sie nastawic pozytywnie i juz... ale ciezko to wychodzi ciagle tylko uda sie czy bedzie @ i potem od poczatku owulka uda sie ?? @ .... itd.

Mi sie wydaje czasami, ze świruje. Nie myślę o niczym innym jak tylko o tym czy dostane @. Szukam u siebie wszystkich możliwych objawów, wmawiam sobie a potem się podłamuje… Chyba jestem nienormalna… :p

jesli to nie jest normalne to przynajmniej polowa lasek na forach staraczkowych to wariatki :)

Staramy sie 8 miesięcy ale wcześniej się nie zabezpieczaliśmy więc postanowiłam wszystko sprawdzić. Usg dróg rodnych,testy ptc w sumie juz jestesmy po badaniach. U mnie wszystko niby jest ok ...ale skoro jest tak dobrze to czemu jest tak źle?
Przy pobraniu próbki na teście ptc wyszło ze są tylko dwa motylne plemniczki. I teraz mamy mieć wyniki z próbki nasienia. Przyznam szczerze ze troche mnie to martwi dlatego chciałam zapytac czy miałyście z tym styczność.

nie wiem czym jest test ptc ale skoro mowisz "tylko dwa", to chyba nie jest najlepiej.
My robilismy od razu rozbudowany spermogram i wyszedl ok. U mnie w poprzednim cyklu gin wykryl pierwszy raz brak owulacji i teraz jest zong i obserwacja. Na razie sie nie martw.
Warto jeszcze zrobic HSG - na usg nie widac czy jajowowdy sa drozne ani wad w budowie macicy. Niezaleznie od wynikow nasienia trzeba to robic, zeby miec pelny obraz sprawy.
Warto tez zrobic badanie na wrogosc sluzu, bo jesli wszystko jest ok z nasieniem i kobiece badania ok to moze sie okazac, ze w tym konkretnym sluzie plemniki nie sa w stanie przezyc.
Niezaleznie od wynikow warto z ginem porozmawiac o IUI - ale dopiero jak bedzie pelniejszy obraz.

Trzymam kciuki, zeby bylo ok!!!!!!

rastafianka - ale masz go braz z przerwami czy bez?

reklama
ma_gdalena nie martw sie nie jestes nienormalna. ja mam to samo. najgorszy jest okres od owulacji do @... ja jestem niecierpliwa i robilabym test codziennie juz pare dni przezd @

Do góry