zyrraffka - ja nie stoję nad Agatką w takiej sytuacji tylko idę do innego pokoju i czekam...na początku wracałam na chwilę po 3ech potem po 5 potem po 7 minutach i tak do skutku. Za każdym razem nie byłam dłużej niż 2-3 minuty u niej i starałam się nie wyciagać jej z łóżeczka. Pierwszego dnia było ciężko, ale już drugiego i trzeciego nauczyła się sama uspokajać. Teraz podchodzę do niej raz, najwyżej dwa razy a często wcale - zasypia sama po chwili odłożenia do łóżeczka. Jak stałam nad Agatką to było tylko bodźcem do ciągłego wrzeszczenia. A - ważne jest tez to żeby były jakieś dzwieki w tle - żeby mała wiedziała że nie jest sama - u nas gra radio lub TV lub ja krzątam sie po kuchni i światło jest zapalone w korytarzu. Może to i u Was podziała...
liliti - super, że wszystko jest OK. Podajesz już Soni całe jajko? Nam z kolei rehabilitantka powiedziała, że najlepiej uczy się chodzić bez butów, bo wtedy inaczej się obciąża stopę (najlepiej oczywiscie bez rajstopek i skarpetek). Ale co specjalista to inna opinia...
Perfecta - to faktycznie niezłe kongo, ale mam nadzieję, że było warto tak się śpieszyć - wyniki dobre?
Takkk kamień z serca... Szmery ma od takiej zyłki która pompuje krew i to zupełnie normalne że ten przepływ u małych dzieci jest głosnieszy. Wizyta była profilaktyczna bo pediatra usłyszała szmerek i od razu dała skierowanie

Jechałam zestresowana jak cholewcia , miałam pisac byście kciuki trzymały ale nie zdążyłam

Jas 15 minut leżał grzeczniutko tak że Pani Kardiolog po badaniu powiedziała że niewiele jest takich dzieci które tak ładnie daja się badać , że Jasiu jest cudowny i że ma szczęśliwe oczka. Póżniej jeszcze powiedziała " Pogodna mama -pogodne dziecko" Bardzo miło mi się zrobiło bo takie właśnie maciupkie rzeczy utwirdzają nas - rodziców o tym że jestesmy dobrymi opiekunami dla naszych pociech.... Eh Kocham tego mojego synka ponad życie!!!!
Zyrafko - Kochana ściskam Ciebie mocno! I życzę by ta nocka była taka jak poprzednia a nawet lepsiejsz

:* AAAA i gratulacje trzeciego zębolka!!!!
Liliti - Kochana super że Sonia tak dobrze się rozwija! Dziękuję za wiadomość o butach , przypomniałam sobie przez to że muszę umówić ortopedę , bo kazał być jak Jasiu zacznie dreptać a ten wokół łożeczka już drepce jedną ręką się trzyma i do przodu daje

Kilka razy juz próbował bez trzymanki krok do przodu ale oczywiście bęc na pupinkę
Klementinka- Kochana na pewno dasz radę przygotowac wszystko ale dbaj o siebie

Jak będziesz potrzebowała jakiś szybkich przekąsek do menu to pisz , spróbuje pomóc
Asencja - super że mdłości minęły !!! Dbaj o siebie Kochana i pisz częściej
MagdaM - Kochana super że chrzciny się udały! oby te chorubska omijały juz Was!
Lenka - pewnie tak jak myslisz to od zębolka było. Dobrze że wszystko dobrze
I KOBIETO PODZIWIAM CIĘ ŻE TAK FAJOSKO SOBIE DAJESZ RADĘ