reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Szczepienia, wizyty u lekarza i inne rozmowy na temat zdrowia naszych dzieci

reklama
My wczoraj byliśmy na badaniu bioderek, ogólnie ok tylko lekarz stwierdził,że za słabo nóżki podnosi jak leży na brzuszku więc musimy ćwiczyć i kontrola za 7 tygodni.

ja byłam na bioderkach z małą 4 marca czyli po miesiącu od urodzenia i w sumie powiem wam że jestem strasznie głupia
lekarz robił usg i sobie mamrotał pod nosem: "lewe minus 1, prawe minus 1" - położył małą na pleckach, obejrzał nóżki i powiedział szeroko pieluchować.
Nawet nie zapytałam co jest nie tak - myślałam że sam jakoś powie że to i to jest źle bądź że pieluchowanie jest tylko profilaktyczne.
Pielu****ę małą nocami i czasem w ciągu dnia - nie 24h bo mi się wydaje że ona się męczy z tymi pieluszkami. Powiedzcie (jeśli oczywiście wiecie) co oznacza to (-1) na usg bo ja nawet nie zapytałam.

jtaudul a masz moze opisane jakos tak 1A, 1B lub 2A??? BO ja tylko takie oznaczenie znam, pierwsze i drugie oznacza ze w porzadku, 2a to niedorozwoj i zaliczone do szerokiego pieluchowania. Jesli nie masz 2 a osobiscie uwazam (za zawitkowskim) ze nie powinno sie szeroko pieluchowac dzieci bez koniecznosci. Ale oczywiscie nie jestem lekarzem i niczego nie podwarzam, w ksiazce zawitkowskiego wiele pisze wlasnie o bioderkach. My niestety mamy 2a :( wiec szeroka pieluche mala ma od urodzenia. Tylko dwa razy nie zalozylam, wiem ze jesli malej nie wyksztalca sie wlasciwie te bioderka to grozi nam szyna :( wiec ja juz wole pieluchowanie.

niestety tego co dostałam od lekarza nie dało się rozczytać, jest to już w karcie małej u rodzinnego. Gdybym wcześniej o tym napisała to spróbowałabym coś rozczytać a tak to muszę czekać do maja na wizytę kontrolną.
Czyli pieluchować trzeba 24h a nie tak jak ja do tej pory.

niestety tego co dostałam od lekarza nie dało się rozczytać, jest to już w karcie małej u rodzinnego. Gdybym wcześniej o tym napisała to spróbowałabym coś rozczytać a tak to muszę czekać do maja na wizytę kontrolną.
Czyli pieluchować trzeba 24h a nie tak jak ja do tej pory.
napewno jak najwięcej,czesto kłaść na brzuszku w pozycji żabki.
byłaś na Fabrycznej?
moja Zuzia 2/3 to sen na brzuszku,kontrolę mamy za 12 dni,mam nadzieję że będzie ok..

moja nie trawi brzuszka :( staram sie klac przynajmniej dwa razy dziennie, ale konczy sie takim przerazliwym placzem... co prawda coraz czesciej polezy troszke, ale wtedy lezy jak taka rozczlapana zaba... :)

reklama
moja nie trawi brzuszka :( staram sie klac przynajmniej dwa razy dziennie, ale konczy sie takim przerazliwym placzem... co prawda coraz czesciej polezy troszke, ale wtedy lezy jak taka rozczlapana zaba... :)

moja też, ale i tak kładę co jakiś czas i już widzę maleńkie efekty, choć jeszcze daleko do wysokiego trzymania łebka

Do góry