reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

Mała_mi, a ja już stos zjarałam. A tak się pięknie paliło, na jakieś 5 metrów! Aż jakiś nieznany nam, nowy sąsiad się burzył. Niestety, moja teściowa nie została zaproszona na kurhan, bo daję jej jeszcze jedną szansę. Taką szansę z kontaktami na odległość. A jednak mogłaby sobie podać łapkę z tą Twoją.
Przytulam.

reklama
Mała_mi oj nawiewaj z tego domu nawiewaj wynajmijscie chocby pokoj. Nie czekaj a sama ułsyszyc jakies słowa na siebie. A po wyprowadzce to ja bym sie u nich nigdy nie pojawiła a maz jak ma ochote to niech jedzie ale sam.

Rysia hihihi a ja jestem otwarta na spacery hihih pomalutku i wszytkie was poznam :p

Roxi bardzo ładne i eleganckie i fakt że sweterek to nwet na spacer mozesz wzia czy spodenki. Ja tez kupowałam białe futerko to mała to najbardziej mrozna czesc w niej przechodziła a raczej przelezała.

A ja wkoncu przejchałam sie po te pierogi i mam pycha obiadek na dzis i jutro. Mała dalej tenuje siadanie i wstawanie.
A jeszcze wpadłam do sklepu Alma i moja maciupenka torebka zawieszona na wózku zrzuciłam dwie góry puszek z kukurydza :p i co i nawiałam. Tylko przy kasie słyszałam wzywanie ekipy sprzatajacej koło działu miesnego. Dobrze ze nic nie zbiłam.
A teraz lece robic koktajl malinowy mniam mniam mniam

Czarodziejka ja mam parasolke coletto enzo i uwazam ze rewelacja. Brałam pod uwage 5,5 kg bo mam 3 pietro bez windy u rodziców. A mała normalnie w niej spi bo sie rozkłada do lezacego. W efekcie spokojnie wnosze wózek wraz z wkadem na 3 pietro i nie padam na srodku przedpokoju jak to było z moja gondola bez wkładu :-). Cena do 300 zł.
Kolezanka ma jeszcze wczesniej przez któraz wspomniany DOT i tez zachwycona ale on juz wazy koło 8,5 kg wiec u mnie odpadło bo 3kg wiecej to juz było duzo.

mała mi, ja bym zrobiła jak pisze Czarodziejka: weszła do nich do pokoju w trakcie tej "debaty" i powiedziała miło i delikatnie: "w niedzielę w naszym kościele będzie msza w zamówionej przeze mnie intencji: żeby mi Pan Bóg mamuta spuscił na łeb jeśli kiedykolwiek miałabym się stać taką matką dla Łukasza jak Pani jest dla swojego syna", zaprosiłabym jeszcze raz uprzejmie do uczestnictwa w niej i wyszła z uśmiechem.
ja też jestem miła i łagodna ale w takiej sytuacji to juz na pewno bym nie wytrzymała!!!!!!!!!!!!!!!!!

i dzięki dziewczynki:* u lekarza w porzo. niby ma prawo czasem podokuczać... średnio ufam typowi, ale przynajmniej byłam i gdyby coś się stało to niech mąż wnosi pozew - przynajmniej będą coś mieli na pamiątkę po mnie - głupi czarny humor;-)

Iduś tulam:* mam nadzieje że ten lekarz zna sie na swoim fachu ;-) jak tam Misia sie miewa?

mamut :-D:-D:-D

Iśka właśnie uskutecznia swoje tatatata..mama poszło już dawno w zapomnienie ;-)

Miałam jechać na zakupy, ale Młody tak marudzi że zostaje z nim w domu bo z jego humorkiem to i tak bym sobie długo nie pochodziła po sklepach...
A tak w ogóle to zaprosiłam kilka z Was (które znalazłam) na Nk więc jeśli macie tylko chęć to możeta przyjąć zaproszenia;-):-)

efa wspolczuje u nas czasem sa histerie ale zadnych oznak zabkowania...

mala mi bidulko nie placz,moze wyjdz na spacer zanim maz przyjdzie,zeby z nimi nie siedziec.A co by sie stalo jakbys ty im cos powiedziala?Czy boisz sie ich?Bardzo dobrze,ze nie dasz im dziecka wiecej tym bardziej,ze tak o nim mowia

Młody nadal ma katar, więc non stop biegam z fridą i sterimarem :-( Dzisiaj w nocy już było odrobinę lepiej, bo trochę spokojniej spał. Nie wiem skąd ten katarek. Czy go przewiało, czy po szczepieniu, czy może od zębów- przed chwilą wyczułam, że Wojtusiowi wyszła druga jedynka.

Mała mi współczuję teściów. Nie wyobrażam sobie, jak można tak okropnie wyrażać się o własnym dziecku. Naprawdę uciekajcie stamtąd jak najszyciej, bo oboje wykończycie się nerwowo.

Dawidowe mój też ma wiecznie ubrudzone skarpety. Jedząc próbuje jednocześnie wpychać do buźki zabawki, rączki i nóżki. W efekcie jedną ręką trzymam głowę, drugą łyżeczkę i potrzebuję pomocnika, który by zatrzymał obie rączki a najlepiej dwóch, bo gdy zachce mu się pić, to nie nadążam z podaniem butli :-D

Dziewczyny mam prośbę.Właściwie to przyłączam się do pytania Sugar,o wózki spacerowe.

Po długim namyśle, oglądaniu wózeczków w sklepach, wybrałam espiro. Jest fajnie zabudowany (nie podwiewa gdy oparcie jest położone), rozkłada się prawie na płasko, ma wkładkę dla maluchów (takich jak nasze), podnóżek jest "foliowany", więc można go przetrzeć. Poza tym folia przeciwdeszczowa jest doczepiana na zamek, więc nie zwieje jej żaden wiatr. Waga też jest znośna- 8kg. Koleżanka od 3 lat ma starszy model tego wózka i jest bardzo zadowolona. Kupiłam go dzisiaj rano: NOWE WÓZKI ESPIRO ACTIVE 2011 GRATISY SKLEP ZABRZE (1561757563) - Aukcje internetowe Allegro

Załączniki

• espiro.jpg
    espiro.jpg
    33 KB · Wyświetleń: 31
Ostatnia edycja:
reklama
dawidowe wlasnie probuje sobie to wyobrazic...:-D:-D
Skonczylam opalanie na dzisiaj:-) bo juz sie chlodniej robi i twarz mnie szczypie.Udalo mi sie wyszorowac grila na dworze(stal od jesieni przykryty na dworze) i nie mialam pojecia,ze on nie byl umyty przed zima bo jak go otworzylam to myslalam,ze zacznie sie ruszac :szok::szok: ale i tak zanim cos na nim zrobimy ,wyszoruje go jutro jeszcze raz czyms mocniejszym

Do góry