reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październikowe Mamy 2010

Sugar no to ja nudne nie jestem w żadnym calu bo ja zawsze bałagan mam wszedzie no moze mieszkanie samo sie nie rusza ale zawsze cos by tam mozna było porawic schowac i złozyc ;-)

Jesli chodzi o skarpetki to moja ma buciki ale takie ala skarpetki zadne sznurówki, rzepy itp bo uwazam ze to za wczesniej. Nie sciaga ale za to ciagle trzyma nogi na barierce i jest strasznie zadowolona. Smieszne jest to ze jak wchodzi do autobusu czy sklepu to je zawsze sciaga i normalnie trzyma wychodzi i odrazu zakłada. Niby taka kulturalna jest? ;-)

Emiliab ale to mleczko kokosowe t nie do ciasta tylko do kurczaka po tajsku.

A my dzis pojechałysmy w ramach wyprawy do centrum do przychodni do mojego internisty i dała mi zaswiadczenie o karmieniu do pracy. Babka nas przepusciła bo miała na 11 a my na 11.15 bo powiedziała ze szkoda dziecka. Weszłam a pni doktor rozpływała sie nawidok niuni i jakos długo wyszło a pani któa nad przepusciła juz zadowolona nie była. No coz life is brutal full of zasadzkas and sometimes kopas w dupas :-D
Nawet rossmana zaliczyłam bo doszłam do wniosku ze te nowe chusteczki z olejkiem baby dream sa genialne. Na poczatek wydaja sie suche ale zostawiaja taki olejkowy nalocik ze nie trzeba smarowac dupci bo nich. Jak skoncze inne to juz tylko bede kupowała te.

reklama
Hej ja też dziś tylko na chwilkę,bo dużo pracy w domu,wychodzi na to że ja jestem nudna :-D:-p NO musze się z tym pogodzić,hehe.Tylko jak to jest że ciągle się coś robi,a bałagan jak był tak jest cały czas? dodatkowo walcze nadal z szefem,później przychodzi moja mama,bo mam jej ufarbować włosy.Mąż wraca z pracy za pół godziny,a obiad jest na etapie rozmrożonego mięsa i nic po za tym.Jeszcze chcę niunia na spacer wziąść,ale to już będzie chyba mój mąż miał tą przyjemność,bo ja nie wyrobię;-)

Buziaki i życze wszystkim udanego,pięknego dnia

Roxi udanego szczepienia i odpoczynku!!!

Dzięki dziewczyny za kciukasy :-) Patryk był bardzo dzielny i zapłakał tylko jak go ukłuli a tylko wyszlismy z gabinetu już było ok :-) Waży 7 kg z jakimiś groszami ;-) a doktor powiedział że wygląda jak 7 miesięczne dziecko :eek: Dostaliśmy recepte na Nutrigamen2 i bedziemy powoli się przestawiać, chociaż nie wiem czy go zaakceptuje bo podobne straszne świństwo w smaku :-(

Roxi,to kciukaski za szczepienie bez problemów.:tak:

Ojej!!!W DDTVN ma być o kobietach,które UWAŻAJĄ ŻE TRZEBA BIĆ DZIECI!!!!:szok:
No i co mówiły te kobiety ? dlaczego niby biją dzieci ?

roxi, kciuki za szczepienie!!!ja mialam akcję dzisiaj w nocy (sama bo mąż w pracy był): młoda obudziła się o 3:25, trzy godziny po ostatniej butli, stwierdziłam ze może faktycznie jeszcze głodna (ten typ tak w nocy ma:/) więc zrobiłam flachę, daję a ta zaciska szczęki i koniec!!! no to klepię po pupci, mruczę, a ta niby już zasypia ale przewraca się z boku na bok i zasnąć nie może! nic nie dawało rady!!! nawet jak posmarowałam dziasełka:/ nawet jak położyłam koło siebie w łóżku...w końcu sie poddałam i wzięłam ją do cyca...zasnęła:szok:za to dała pospać prawie do 9ej i to bez kopania matki bo kupska rano nie było, wiec jestem mimo wszystko wyspana:-)

co do Koontza, już dawno miałam napisać;), uwielbiam jego "Szepty"!!! czytałam chyba z milion razy!!! oczywiscie aktualnie już nie pamiętam szczegółów więc pewnie zawitam do biblioteki niedługo;-)
kochana, ja takie przeprawy to ostatnio mam co noc, zachodze w głowe o co moze chodzić, karmie, zmieniam pieluszke, sprawdzam dziąsła, gorączke itd itp. a ten swoje :wściekła/y: łudze się tylko że skoro samo przyszło takie marudzenie to i samo sobie pojdzie ... kiedyś :dry:
no i widze, że gust czytelniczy mamy baaardzo podobny :tak:
kurde czyli ja do tej pory byłam nudna :szok: hahaha
zawsze możesz jeszcze to zmienić ;-):-D

W przychodni dzisiaj były dwie mamusie z takimi dzieciaczkami 4 i 6 tyg., normalnie takie maleństwa że nie mogłam uwierzyć że Patryk też dopiero co był taki malutki :szok: a on się wydawał przy nich jak wielkolud :-D no i poznał dzisiaj nową koleżankę też październikówke, strasznie to fajne jak takie dzieciaczki się sobie przyglądają z zaciekawieniem :-)

Ostatnia edycja:
witajcie!
u nas od 5.3o dziec nie spi... dal czadu usnal o 10.30 a o 11 pobudka, po 11 pojechalam z panna mloda po jej kiecke, a ja swoja juz mam na wesele, jeszcze tylko cos na poprawiny. mlody wlasnie sie wierci a usnal 10 min temu, bo od 11 nie spal tez...
strasznie duzo dzis pije, pewnie przez pogode, a ja z A. sie poklocilam meeega, powiedzialam, ze sie wyprowadze, a on: to ok, ale zostawiasz Wojtka....

witam na szybko, my też korzystamy z pogody aż mi nogi w pupsko włażą,

Emilia- to twój już ma swoje pory snu, i nawet dobrze, bo mojemu to jak pasuje śpi. a ja mam na 12,30, jutro fryzjera.
mała mi- tak szybko ząbki, ja mam nadzieję że mój pójdzie po siostrze i dostanie na rok. Wtedy jakoś dzieci lepiej to znoszą, a takie małe bąbelki zaraz marudne i nie spokojne i szkoda ich.
magnolia- ja też nie nadążam i też mnie nie było długo, a to neta nie miałam a to dzieci szaleją i nie ma czasu, teraz jak młody już śpi więcej i nie jest na cycu mam troszkę czasu dla siebie.
Kania- silna mała szybko zaczęła, niech figluje, dziecko się szybciej od raczkowania uczy.
aniaw- ja też siedzę w domu i zero organizacji, może przez pracę ma się mniej czasu i przez to człowiek musi sobie dzień planować.
happybeti- a mi się podobała o dziw ta książka Pokochałam t.gordona , może dlatego, że psychologiczna a ja lubię takie książki i ja jakoś nie umiem w Kinga się wczytać. A mała super ma tą kieckę i jak pięknie siedzi, na słonku to jej na bank nie zaszkodzi.
sugar- zgadzam się z tym powiedzeniem ja mam taki syf, że aż wstyd i nie chce mi się ale muszę posprzątać bo święta idą
makuc- chyba kobitki tak mają że lubią sobie pojeść deserki, moja Olka też nie nażarta a jakie sobie sama dania wymyśla, płatki i ketchup. Zobaczysz jak twoja podrośnie i co wymyśli
roxannka- mój tez czasem ma takie dni że co pukniesz stukniesz to on nie śpi i człowiek nie wyspany, oby mu przeszło
dawidowe- ja używam baby dream i jestem bardzo zadowolona, bo nie są za mokre i nie rozmazują wszystkiego.

O płacze mama się zasiedziała pa

Ostatnia edycja:
sms od Dziulki:

hej laseczki, u nas lato, właśnie spacerujemy. Moi dojechali wczoraj na 0.30 a spać poszliśmy o 3.00. łeb mi pęka a piwo już w żyłach płynie hi hi hi buziaki!

wielkie dzięki dziewczyny za kciukaski ! :-D :*********** bardzo sie przydały :-D miałam zajęcia pokazowe w maluchach :-) w przedszkolu mojej teściowej otwierają nowy oddział bo tyle dzieciów musiały odrzucić że szok. Ta nowa grupa będzie istniała tylko przez rok, ale jak sie tam już raz zaczepie to powiedziano mi że "tak łatwo Cie nie puścimy" ;-) a co do zajęć: dzieci zachwycone, dyrektorka zachwycona, ja zachwycona także :-D teraz tylko trzeba czekać czy U Miasta nie będzie miał jakichś "ale", ale dyrektorka powiedziała że chce mnie i tylko mnie. Nawet nie wiecie jak mi sie miło zrobiło ;-)

Sugar
:-D no to niezła ze mnie nuuuudziara :-D :-D

Roxi
super ze wszystko ok podczas szczepienia ;-)

Roxannka napisał/a:
strasznie to fajne jak takie dzieciaczki się sobie przyglądają z zaciekawieniem :-)
taa u nas też sie wczoraj fajnie przyglądali..a później sie Jasio za całowanie Isi zabrał :-D tak więc nigdy nie wiadomo co z takiego przyglądania wyniknie :-D

Natuś gdzieś znikła :-(

a tak w ogóle to sie pustawo na forumku zrobiło :-( i to nie z powodu pogody tylko w ogóle ostatnio..wszystkie zapracowane, zajęte...buuu...

Ostatnia edycja:
ALICJA: gratulacje:) skoro "chcą Ciebie i tylko Ciebie" to sądzę, że żadnych problemów nikt inny nie będzie robił. Super, że Ci się udało :tak:
STRIP: ech. "zostaw Wojtusia"? że jak? że co? mam nadzieję, że doszliście już do porozumienia?

my po spacerze i zakupach (o dziwo tesco swieciło pustkami :D) teraz miałam zamiar sprzątać ale stwierdziłam, że nie tylko ja w tym domu mam ręce, więc olałam sprawę i już. Ciekawe kiedy D. ten burdel zacznie przeszkadzać....

no i ponawiam pytanie: CO DZIEJE SIĘ Z NATOLIN? jakoś tak nie mogę uwierzyć, że nasza BB-holiczka nie zajrzała tu dzisiaj... :confused:

[edit]

ALICJA mi się wydaje, że ta pustka to też ostatnimi nastrojami na forum jest spowodowana... ech smutno tu jakoś :( buuu

Czesc!
Dopiero chwilke znalazlam. Od rana kłóce sie z mezem, bo mowilam, zeby wzial urlom i pomogl mi sprzatac to prawie nic nie zrobil. I jakos w ogole do glowy mu nie przyjdzie, zeby zapytac w czym mi pomoc. Ale jestem wqr... Powiedzialam mu, ze czuje jakbysmy byli dla niego ciezarem, bo jemu najlepiej przed komputerem.
Alicja mam nadzieje, ze uda sie z praca.

reklama
Do góry