reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Rodzące i staraczki w 2011

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
hej kobietki-ja też się witam po krótkiej nieobecności-trochę nadrobiłam, z tego co wiem Wiolka jest do testowania,tak?

jak już wpadłam w wir przygotowań do świąt to poległam;), niestety zaczął się 7 mies. i się szybciej męczę a dodatkowo pogoda coś ostatnio wariuje i ciśnienie mi skacze-trochę mi się w glowie kręci i jak mój smyk ucina sobie drzemkę to ja razem z nim, po prostu padam. muszę sobie zapożyczyć od kogoś ciśnieniomierz i sprawdzić co się dzieje, tydzień temu miałam wizytę u gina-niunia rośnie 1100g już miała, a ja tym razem biorę tabsy na trochę inną przypadłość ciążową, zaczyna się od bagatelizowania zaparć,a jej nazwa zaczyna się na h...,ehh w tej ciąży jak nie urok to...

Boogie- zazdroszczę ci tego łóżeczka, ja też już bym najchętniej wszystko poszykowała-ale nic mój mąż i tata w sobotę jadą do ikei po moja szafę, szwagierka ma mi na dniach oddać rzeczy po Danielku i jej córeczce i mogę powoli sobie wszystko szykować;), tym bardziej że mój brat ma niedługo ślub i będzie zamieszanie na sto dwa, aha a co myślicie o takiej sukience na ślub:
Maternity coral cowl dress - Maternity - Clothing - Dorothy Perkins[212219|208668]&noOfRefinements=1

mi się bardziej podoba taka sama ale zielona-tylko nie ma mojego rozmiaru;(

a muszę się pochwalić że mój syn odkąd jest ze mną w domku bardzo się poprawił w mówieniu, śpiewa sobie piosenki pod nosem, mówi śłimak, ślimak... a ja się w nim rozkochałam na nowo-choć czasem mam ochotę udusić-i tu pojawił się mój kolejny dylemat-nie wiem czy to dobrze żeby w tym roku szedł do przedszkola-jak dla mnie jest jeszcze trochę za mało samodzielny... no i nie chce żeby poczuł się odrzucony, że mama ma nowego dzidziusia a on musi iść do przedszkola.... doradźcie babeczki;)

reklama
Witam kochane!!!!!
Przepraszam, ze nie zagladam, ale juz mi ciezko:zawstydzona/y: Nawet na wystaranych bywam sporadycznie:zawstydzona/y:
Mysle o Was cały czas i trzymam za Was &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&!!!!!!!!
Przesyłam :*** i ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~:tak:

kocurek :) no to stawiam na 1 pazdziernik :))))))))))))))))))))))))))))

paulina : hej :) uwazaj na siebie, nie przemeczaj sie!
a przedszkole : trudno powiedziec kazde dziecko reaguje inaczej
jak nie jestes pewna i nie musisz to moze nie dawaj???? albo zapytaj czy mozesz od 2go semestru ???

moj maz mial rowniutkie 6 lat we wrzesniu jak poszedl do "prwadziwej " szkoly. 22 wrzesnia urodzila sie jego siostra i zle zniosl ten fakt mimo ze juz zaczal szkole 3 tyg i przede wszystkim WCZESNIEJ i TO OD ROWNYCH 2 lat chodzil do zlobka/przedszkola ( na 3godz. dziennie, ale chodzil, bylm przyzyzcajony do bycia bez mamy)
wiec u niego na pewno role odegral fakt : nowa szkola i w domu nowe dziecko...
zaczal sie budzic w nocy koszmary + nawrot sikania ktory dluuugo trwal, a be zpampersa byl juz w wieku 2 lat !!!!!!

aha : sukienka super, cena super i mi sie ta koralowa wlasnie baaardzo podoba :)

pysia : dziex za dodanie otuchy :)
oczywiscie nie jest powiedziane ze u ciebie tak bedzie, podaje tylko przyklad jaki znam gdzie nalozyly sie we wrzesniu przedszkole/szkola i narodziny dziecka/konkurenta ;)

kocurek :)
moj maz mial rowniutkie 6 lat we wrzesniu jak poszedl do "prwadziwej " szkoly. 22 wrzesnia urodzila sie jego siostra i zle zniosl ten fakt mimo ze juz zaczal szkole 3 tyg i przede wszystkim WCZESNIEJ i TO OD ROWNYCH 2 lat chodzil do zlobka/przedszkola ( na 3godz. dziennie, ale chodzil, bylm przyzyzcajony do bycia bez mamy)
wiec u niego na pewno role odegral fakt : nowa szkola i w domu nowe dziecko...
zaczal sie budzic w nocy koszmary + nawrot sikania ktory dluuugo trwal, a be zpampersa byl juz w wieku 2 lat !!!!!!

niestety duza czesc dzieci zle znosi pojawienie sie rodzenstwa i to niezaleznie od wieku. ja mialam 9 lat jak mama zaszla w ciaze i 10 jak sie urodzila najkochansza istota na swiecie a i tak zle przezylam. Przez cala ciaze mamy bylam wsciekla a pozniej eszcze 2-3 miesiace sie obrazalam i bylo mi smutno. ale u mnie chyba bardziej dlatego, ze tak dlugo bylam jedynaczka i nagle ktos mi odbieral zainteresowanie rodziny. tylko plakalo, sralo i spalo i wszyscy sie zachwycali a ja tu 5 ze szkoly przynosze i to dla nich normalne :)
a im mlodsze dzieci tym gorzej znosza ale wszystkim z czasem mija :)

u mojej sisty w podstawowce byl chlopiec - niesamowicie grzeczny, najlepsze stopnie (byli w 2 klasie podstawowki) i nagle zaczal pluc na dzieci, awanturowac sie itp. i co sie okazalo? siostra mu sie urodzila :) po kilku miesiacach bylo spoko.

dzięki dziewczyny! no ja właśnie myślę aby się wstrzymać z przedszkolem chociaż o jeden semestr-przyzwyczaić Daniela do obecności siostry i jak w sumie ja pobędę z dwójką dzieci od początku w domku to potem łatwiej będzie mi się zorganizować;)

no sukienka mi się też podoba, tylko że ja też bladzizna jestem i nie wiem jak ten kolor się ma do ciemnych włosów, zielonych oczów i bladej cery;), jeszcze muszę jedynie rozmiar dobrać;)

pok : masz racje
ale czym mniejsze dzieci - to nie
bo najlepiej znosza te ktore maja 1-1,5 roku roznicy :)))))))))))))))
malo sobie zdaja sprawe
a 2 latek juz nie, bunt, fochy rzadza zainteresowania itp :) niestety...
dlatego najlpeiej zeby tego uniknac sie zmobilizowac na 1-1,5 roku roznicy tylko trzeba miec do tego niezla odwage... i sile fizyczna! hehehehe

a co dzis porabiasz wogole? jak lekcje franka???? odezwali sie z pracy czy dopiero pewnie na poczatku maja?

Jos napewno w koncu znajdziecie ten wymarzony domek :)))

Mlodamamusia - czesc kochana!!! :-) Udanych zakupow!

Asionek - czesc! :happy: A no dawno mnie nie bylo... Ale nie mialam na nic czasu, praca, mdlosci, a poza tym bylam w PL, a tam to juz w ogole nie mialam jak siasc do neta. Nie mam szans na nadrobienie, ale mam nadzieje, ze tu wszystko w porzasiu! :-)

No, ja niestety nadal w papierach... Ale bede zagladac.

najwazniejsze , ze juz jestes :))
mdlosci juz przeszly ??

Pok masz rację, ale to jeszcze dla mnie takie nie do wyobrażenia, że będziemy niedługo żyć w takim duecie, ja i Maluszek :szok::tak:

Jos wytrzymuję i już nie chcę wiedzieć :-D spełniam Twoją prośbę, widocznie Maluszek chce zrobić niespodziankę, więc czemu nie? :-D 29 kwietnia idziemy na echogardiograf, a 4 maja mamy wizytę u ginka :-)

Koccurrku jestem jeszcze spokojna, ale jak sobie pomyślę, że to już 36 tydzień :szok::szok::szok::szok::-D

oj tak ja tez sie zastanawiam jak to bedzie z dzieckiem ...
widze , ze zostawiasz niespodzianke :) fajnie ;)))

hej kobietki-ja też się witam po krótkiej nieobecności-trochę nadrobiłam, z tego co wiem Wiolka jest do testowania,tak?

jak już wpadłam w wir przygotowań do świąt to poległam;), niestety zaczął się 7 mies. i się szybciej męczę a dodatkowo pogoda coś ostatnio wariuje i ciśnienie mi skacze-trochę mi się w glowie kręci i jak mój smyk ucina sobie drzemkę to ja razem z nim, po prostu padam. muszę sobie zapożyczyć od kogoś ciśnieniomierz i sprawdzić co się dzieje, tydzień temu miałam wizytę u gina-niunia rośnie 1100g już miała, a ja tym razem biorę tabsy na trochę inną przypadłość ciążową, zaczyna się od bagatelizowania zaparć,a jej nazwa zaczyna się na h...,ehh w tej ciąży jak nie urok to...

Boogie- zazdroszczę ci tego łóżeczka, ja też już bym najchętniej wszystko poszykowała-ale nic mój mąż i tata w sobotę jadą do ikei po moja szafę, szwagierka ma mi na dniach oddać rzeczy po Danielku i jej córeczce i mogę powoli sobie wszystko szykować;), tym bardziej że mój brat ma niedługo ślub i będzie zamieszanie na sto dwa, aha a co myślicie o takiej sukience na ślub:
Maternity coral cowl dress - Maternity - Clothing - Dorothy Perkins[212219|208668]&noOfRefinements=1

mi się bardziej podoba taka sama ale zielona-tylko nie ma mojego rozmiaru;(

a muszę się pochwalić że mój syn odkąd jest ze mną w domku bardzo się poprawił w mówieniu, śpiewa sobie piosenki pod nosem, mówi śłimak, ślimak... a ja się w nim rozkochałam na nowo-choć czasem mam ochotę udusić-i tu pojawił się mój kolejny dylemat-nie wiem czy to dobrze żeby w tym roku szedł do przedszkola-jak dla mnie jest jeszcze trochę za mało samodzielny... no i nie chce żeby poczuł się odrzucony, że mama ma nowego dzidziusia a on musi iść do przedszkola.... doradźcie babeczki;)

sukienka super i wlasnie mysle , ze ta koralowa do baldej skory lepasza , bo wydobedzie odcien skory cieplejszy i bedziesz wygladala na mniej blada niz przy zieleni ...
co do dzeici nie pomoge , kazde chyba innaczej znosi pojawienie sie rodzenstwa na swiecie :)
na pocieszenie powiem , ze ja mialam niecale dwa lata jak siostra sie urodzila i nie bylo problemow :) bylam mega szczesliwa
pozniej moja najmlodsza siostra sie urodzila jeszcze jak mialam 6 lat i tez luz :) d tego juz duzo mamie pomagalam , do dzisiaj mam fotki jak sie napatrzyc nie moglam na siostre i non stop stalam przy jej lozeczku i ja glaskac chcialam
takze moze synek tez przyjmie bezproblemowo rodzenstwo ;))

reklama
a pok : zapomnialam ze siedzisz w polandzie :)
a dopiero co o tym mowilysmy.. ale jestem roztargniona... az wstyd...

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry