asionek : no mam nadzieje wlasnie siedze jak cep i przegladam po raz N-ty ogloszenia
jetsesmy tak zdesperowani halasem i tak zmeczeni ze chyba sie zgodzimy na kompromis : mniejsza cena a dalej od paryzewa
wersal jest 40-45min od paryza (rano i wieczorem, w dzien to 15-20) i jestesmy wstanie jechac do 1,2 miast obok czyli powiedmzy 45-50min ale miec spokoj, przestrzen i duzy ogrod
bo tutaj w wesralu wolnostojacy dom to milion i wiecej (!!!) a blizniak : nie chce sie nadziac na halas, + przyklejone ogrodki - znosic kogos grile, urodizny zabawy starszych dzieci do 22 itp
dlatego szukamy domu z dosc duzym kawalkiem terneu wokol, czego tutaj ...szukac jak igly w stogu siana
przegladam saint nom la breteche i noisy le roi w 78 departamencie ( jak wersal) i az buzia mi sie smieje, bo to 5-10min dalej a ceny o 50% nawet tansze!!!!!!!!!!
tutaj 150m to ok. 120 000 000 i nawet wiecej zalezy jaka dzielnica wersalu a tam 600-700 000

takze jest iskierka nadziei
tylko o meza dojazdy sie martwie... chcialabym zeby wynegocjowal 1 dzien pracy " z domu" na dystans, pod telefonem i kompem... ale nie wiem cyz to przejdzie...
paulina : masz racje...
asionek : tez bym chciala zeby poldus tak zniosl rodzenstwo
widze ze wy w rodzinie to pozytywne dzieciaki byliscie