reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Ja pietnascie lat temu bralam no -spe od poczatku ciazy i urodzilam bez problemow, zdrowa corke. teraz tez biorę od początku i mam nadzieję że moj syn rownież urodzi sie zdrowy i stosowanie tej no -spy nie wplynie jakos na niego.

reklama
No-spa jest zupełnie bezpiecznym lekiem. Lepsza No-spa niż skurcze i przedwczesny poród. A paracetamol niestety nie pomoże na skurcze macicy. Także kochane bez przesady..
Gdyby była niebezpieczna, lub wywoływała jakiekolwiek efekty u płodu, to przypuszczam 60-70 % kobiet urodziłoby chore dzieci, a taka sytuacja nie ma miejsca..

Witam, mam termin na 25 Sierpnia. Wczoraj byliśmy u lekarza, maleństwo waży 850g i będzie to chłopczyk :)
Jak się czujecie dziewczyny? :) Ja jestem na zwolnieniu lekarskim ze względu na bóle pleców. Przez 1,5 miesiąca przytyłam 7,5 kg, prawie wszystko poszło w brzuszek.. i trochę ten ciężar doskwiera. Macie może podobnie z pleckami?

Witaj Shmira- maluszek duży:) a chłopców ci u nas dostatek w sierpniu.
Tak ja mam problemy z plecami- ooooogromne! Solidaryzuję się z Tobą w bólu.

to co ja mam powiedzieć jak jestem na końskiej dawce no-spy forte?:D
Ale wolę to niż za chwilę urodzić.
Też mi się wydaje, że nie byłaby tak powszechnie stosowana, gdyby była jakoś szkodliwa.

Ja wzięłam nospę tylko raz i potem miałam schizy,że synek się mniej rusza. Nawet na bardzo bolesną kolkę nie dotykałam ani paracetamolu and tej nospy. W ulotce wyraźnie jest napisane,że zachować ostrożość podczas stosowania leku w ciąży. i,że drotaweryna przechodzi przez łożysko. Niby lekarze zalecają, przyszłe matki nie mają problemu z ich przyjmowaniem,ale czy tak naprawdę jest bezpieczny -TEGO NIE WIEMY!!!! "Ciąża i karmienie piersią
Drotaweryna może być stosowana w ciąży jedynie w przypadku zdecydowanej konieczności. Nie wiadomo, czy lek przenika do mleka kobiecego. Stosowanie drotaweryny w okresie karmienia piersią wymaga zachowania ostrożności. Preparat może być stosowany w czasie ciąży tylko wtedy, gdy potencjalna korzyść dla matki przewyższa potencjalne zagrożenie dla płodu, o czym może zadecydować lekarz. Lek nie powinien być stosowany w okresie porodu.'. Ja lekomanką nigdy nie byłam( mama zawsze mnie ostrzegała przed braniem leków i mi zostało- musiałabym chyba bardzo cierpieć) i mam nadzieję,że obejdzie się bez nich.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Ja też biorę no-spę praktycznie od początku ciąży i ufam mojemu lekarzowi, że jest to bezpieczny lek dla kobiet w ciąży.

Witaj Shmira:-)gratulacje:-)

Do góry