reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

hej hej natka! no pewnie że pamiętamy i kciuki by Kubuś trochę się usamodzielnił i pozwolił mamusi poklikać z koleżankami - e-ciotkami

reklama
Wrublik ja brałam euthyrox w ciąży. Żadnej diety przy tym nie miałam, a żelazo zażywałam całą ciążę bo miałam niskie. Lekarka mówiła tylko, żeby euthyrox brać rano na czczo - pół godziny przed jedzeniem, bo tak się podobno lepiej wchłania.
My uciekamy znowu na wieś!!! W przyszłym tygodniu się odezwę jak uda mi się Was nadrobić. Lecę pakować graty póki malusia śpi.
Dzisiaj mamy 5 miesięcy :-D

hej,
wrubliczku, biedna:(( mam nadzieję, że będzie lepiej!

Buzc współczuję, ehci kierownicy, już nie pamiętają, że kiedyś sami pracowali na niższych stanowiskach:no: ja tez jak pomyślę o powrocie do pracy to mi się smutno i źle robi:-( i nie chodzi o stanowisko, czy rodzaj pracy, ale właśnie o stosunki panujące w wydziale:-:)-( myślałam, że po tak długiej mojej nieobecności coś się zmieni, ale nie:(

Sun ale KICHA! zdążycie nareperować?? a może macie od kogo pożyczyć samochód??

Olcia - zdrówka życzę

hejka babeczki napisala bym wczesniej tego posta ale mi sie teściowa do pokoju w waliła
mad.gif

Pod pod gabinetem bylam druga w kolejce hura hura
laugh.gif
a juz sie bałam ze spędzę tam cały dzien :-) za to z powrotem zrobiłam sobie mini spacerek bo na mój autobus musiała bym godzinę czekać a jak tak nie lubię bezczynnie stać
sorry2.gif
przeszłam sie kilka przystanków i zaraz z innej strony nadjechała autobus który jedzie jak raz na moje osiedle
yes2.gif
ale wysiadłam przystanek wcześniej zeby jeszcze przychodnie zaliczyć żeby moja Pani doktor dała skierowanie na badania dla Amandy
yes2.gif
dobrze że przyjmowała na "dzieciach zdrowych" bo tak to bym sie z Martini nie pchała do przychodni
sorry2.gif
i jutro idziemy rano je zrobić
rofl.gif

A teraz wizyta :przebiegła bardzo spokojnie, bez pośpiechu i widać było ze pani doktor starała się dokładnie wszystko zobaczyć
yes2.gif
yes2.gif

Serduszko ma prawidłowej budowy ale jeszcze ma drożny otwór ( chyba pisze owalny ale glowy nie dała bym sobie za to uciąć bo ciężko mi rozczytać
baffled5wh.gif
) i związku z tym 14grudnia czeka nas kolejne echo żeby upewnić się że już się on zrosł bo podobno do roczku coś takiego może być
sorry2.gif
takze mamy sie nie stresować
rofl.gif

Za wszystkie trzymane kciukasy bardzo dziękujemy
yes2.gif
yes2.gif
yes2.gif
yes2.gif
yes2.gif
yes2.gif

Thinka zdrowka , szczęścia i słodyczy z okazji 5 miesiąca Aluśka życzy:-):-)
Mamolka daj znać jutro jak Miki przeprowadzke zniosł;-):-)

zmykam do apteki po dentinox bo Martyne dzis rozniesie
baffled5wh.gif
rękę próbowała mi bezzębnym uśmiechem odgryźć
laugh.gif
laugh.gif
p.gif

hejka babeczki napisala bym wczesniej tego posta ale mi sie teściowa do pokoju w waliła
mad.gif

Pod pod gabinetem bylam druga w kolejce hura hura
laugh.gif
a juz sie bałam ze spędzę tam cały dzien :-) za to z powrotem zrobiłam sobie mini spacerek bo na mój autobus musiała bym godzinę czekać a jak tak nie lubię bezczynnie stać
sorry2.gif
przeszłam sie kilka przystanków i zaraz z innej strony nadjechała autobus który jedzie jak raz na moje osiedle
yes2.gif
ale wysiadłam przystanek wcześniej zeby jeszcze przychodnie zaliczyć żeby moja Pani doktor dała skierowanie na badania dla Amandy
yes2.gif
dobrze że przyjmowała na "dzieciach zdrowych" bo tak to bym sie z Martini nie pchała do przychodni
sorry2.gif
i jutro idziemy rano je zrobić
rofl.gif

A teraz wizyta :przebiegła bardzo spokojnie, bez pośpiechu i widać było ze pani doktor starała się dokładnie wszystko zobaczyć
yes2.gif
yes2.gif

Serduszko ma prawidłowej budowy ale jeszcze ma drożny otwór ( chyba pisze owalny ale glowy nie dała bym sobie za to uciąć bo ciężko mi rozczytać
baffled5wh.gif
) i związku z tym 14grudnia czeka nas kolejne echo żeby upewnić się że już się on zrosł bo podobno do roczku coś takiego może być
sorry2.gif
takze mamy sie nie stresować
rofl.gif

Za wszystkie trzymane kciukasy bardzo dziękujemy
yes2.gif
yes2.gif
yes2.gif
yes2.gif
yes2.gif
yes2.gif

Thinka zdrowka , szczęścia i słodyczy z okazji 5 miesiąca Aluśka życzy:-):-)
Mamolka daj znać jutro jak Miki przeprowadzke zniosł;-):-)

zmykam do apteki po dentinox bo Martyne dzis rozniesie
baffled5wh.gif
rękę próbowała mi bezzębnym uśmiechem odgryźć
laugh.gif
laugh.gif
p.gif

No i gitara!:-D

Kaja miała wiadomo oczy 'granatowe'
teraz ma szare, przepiękne :)

Adaś miał 'granatowe' teraz ma mocno niebieskie, takie mętne i te rzęsissssssssssssssssssssssssska
szkoda, że Kaja aż takich nie ma

kolor mają raczej oboje po Mężu bo ja mam niebiesko-zielone
ale rzęsiska mają po mnie
tyle, że Kaja krótsze :(

dziś było szczepienie ostatnie, znaczy ja myślałam, że ostatnie
ale wyskoczyli mi że po 6 miesiącu WZW
hmmmm
muszę zerknąć czy Kaja też miała ?

Adaś 8800 i wg ich miary (pierwszy raz był mierzony u nich) 67 cm
co jest dziwne, bo zajmuje cała moją 80cm ławę a ubrania wyłącznie 80-86 nosi już (czasem rozfleczone 74 się zmieści)
no i mój dzielny chłopak nie płakał!
no jedno ukłucie ale nie płakał, a śmiał się tak (wcześniej) ładnie że wszystkie panie się zbiegły do niego :)

ALUŚKA
:*
oby już było tylko dobrze :*

reklama
Gabriela, mi ostatnio pediatra mówiła, że WZW jest po 6 tygodniu i po 6 miesiącu. Nam właśnie jeszcze to jedno zostało - początkiem czerwca. I spokój. Tylko jeszcze morfologię mamy zrobić na tą wizytę... Więc kłucia będą dwa. Ale podobno u nas na osiedlu mają jakiś sprzęt do pobierania krwi niemowlakom i zgrabnie to idzie :)

Do góry