reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

Witam i ja,
Dziewczyny zbedne kg napewno szybko zgubimy. ja przytylam juz 11kg, a w czwartek zaczne 30t.c wiec napewno jeszcze sporo przytyje.
Devi ale narobilas mi smaka na truskawki, caly dzien mam zamiar sie "byczyc" w lozeczku z mala przerwa na zrobienie obiadku, jakos brzuch pobolewa :(( zycze wszytskim kobietkom udanego dzionka

reklama
Agula rzeczywiscie dzionek masz kiepski... nie stresuj sie kobieto tak bardzo bo maly razem z Toba wszystko przezywa....
Anka lez w lozku ile wlezie ja nie umiem bo zaraz mnie wszystko boli ale nie powiem od rana sie opierdzielam:p
Co do truskawek ostatnio mialam takiego pypcia ze zajadalam sie chocby zaraz mial mi je ktos ukrasc:p a nie przeoadam za tym owocem zbytnio no coz ciaza:-)

Hej!

No to po kolei ;-)

Bishopka, co do "darowizny ciuszkowej", wiesz... wszystko zależy na jakiej stopie zażyłości jesteś z tą koleżanką. Jeśli ubranka są naprawdę kiepskiej jakości i wyglądu ja nie miałabym oporów,żeby i te oddać. Może przejrzyj co tak jest - i dla hmmm... przyzwoitości odłóż coś dla siebie, a resztę zwróć, mówiąc, że masz już masę takich, a nie chcesz zagracać sobie miejsca w domu, a tym bardziej wynosić do piwnicy czy na strych, bo to tylko ubrankom zaszkodzi.
Szuszu, nie jesteś sama w nieakceptowaniu siebie. Ja niestety też tak mam. Staram się nie występować na zdjęciach i w ogóle marudzę i użalam się nad sobą. Cierpię na opuchlizny nóg, rąk i nawet gęby, więc czasem wyglądam jak beczkowóz. Mąż mnie pociesza, że jeszcze tylko 3 miechy itp.
No i życzę powodzenia koleżance. U mnie przy pierwszym usg nie było nic widać. Ani zarodka, ani nawet pęcherzyka, lekarz na oko stwierdzał, a to dlatego, że owulacja była później niż by to z cyklu wynikało, więc niech koleżanka nie panikuje na zapas.Będzie dobrze...
Saga, a co to za osioł powiedział ci, że jesteś gruba w ciąży? Bez taktu i kultury ... Ludzie są niekiedy okropni. Ale to wszystko z zawiści i zazdrości. Taka nasza mentalność...
Susumali, biedna córcia. U nas atakują meszki. Też wstrętne jak komary, bleee...

A co do tych bóli - spojenie łonowe, półdupki itp. hmmm... nawet nie wiem jak rozpoznać to zpojenie jak boli, bo mnie ( odpukać) na razie nic nie boli i mam nadzieję, że tak zostanie już wiecznie. BOli mnie niekiedy tylko brzuch jak mała się rusza, bo ma tendencję przebywania bardzo nisko i wypychania mi tyłkiem prawej strony. NO i wczoraj potrafiłam wyczuć normalnie nogę, tak wypychała, aż się małżon ze śmiechu zanosił. Ale te akrobacje nie są przyjemne w odczuciach. Normalnie brzuch mi tak wygina jak w filmie "Obcy" ;-)

Agula, współczuję tych przedpołudniowych przeżyć. Nie stresuj się i nie denerwuj więcej niż potrzeba;-) Może jeśli chodzi o wezwanie do sądu, to chyba możesz napisać pismo, że nie jesteś wstanie się stawić i narażać siebie i dziecko na zbędny stres i gin niech wystawi zaświadczenie. Sąd respektuje takie wnioski. :tak:
Anka, gubienie kilogramów po ciąży brzmi zawsze bardzo optymistycznie, ale niestety nie każda z nas ma do tego aż takie predyspozycje. Ja jestem tego żywym przykłądem. Mimo że karmiłam kg nie schodziły. Musiałam iść do dietetyka i stosować specjalnie przygotowaną dietę. Ale życzę ofc każdej z nas, abyśmy szybko po porodzie wróciły do swojej poprzedniej wagi:tak:
Oli, widzę Twój syncio taki ranny ptaszek jak mój. Fifi wstał dziś o.... 5.

No nic lecę do rosmmana. Aha, a propos promocji. Od 24 maja w leclercku będzie do kupienia 9-pak chusteczek nawilżanych pampersa za 38 zł. Jedna paczka wychodzi za 4zł z hakiem. :tak:

Ostatnia edycja:
asiacur- ile sztuk chusteczke jest w opakowaniu?? 64 czy 72?? i to sa te chusteczki Papmpers Baby Fresh??
Na allegro facet sprzedaje 12 opakowań tych chusteczke po 72szt w kazdym za 68zł z przesyłka i sie wlasnie zastanawiam

No Asiaciur uslyszalam to nie raz:-( tez jak sie odchudalam ale nie po ciazy musialam skorzystac z porad dietetyka i chyba teraz tez tak bedzie bo tak juz mam ...
Marceliina jutro na pewno dasz rade jechac :p ja tez sie tak zbieralam:p

a bo glukoze zapomniałam kupic, wiec musialabym wczesnie rano wstac i jej po aptekach szukac, żurawiny nie jadłam no i za mało wypiłam w niedziele, wtedy mam taki metny brzydki mocz, w ogóle po luteinie mam z rana ten mocz mało ciekawy, czy ja se przed zbiorem moczu nie powinnam jej na noc odpuścic jeden raz?

reklama
Do góry