reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

W domu wszyscy śpią a ja zaraz lecę do pracy.
Z kimś jednak muszę się podzielić wiadomościami bo....
SA 2 KRESKI :tak::tak::tak::tak:
Oby tylko nie było jakiegoś samoistnego poronienia bo do @ jeszcze 2 dni ale ja juz się po cichu cieszę moją córcią:-p

reklama
ANECZKO !!!!!!

wielkie wielkie gratulacje, z tylu dni przed owu to tak jak Beatka mozesz cieszyc sie cÓrcią !!!

Beatko widziesz ze wszelkie znaki na ziemi i niebie mowia, ze to Hania

Buziaki

Aneczko gratuluje bardzo!!! :-))) Ile dni przed owu bylo przytulanko?
Beatko dobra z ta 'pipa' hehehe! Sudocremem nie smaruj bo sobie zaszkodzisz! tantum rosa i clotrimazolum!

Ja wczoraj robilam test owu i druga kreska wyszla bardzo jasniutenka, zobaczymy jak dzis..jakby owu wystapila dzis, tzn za 24-72h (10dc) to moze jest szansa ze plemniki z 8dc by przezyly...

SA 2 KRESKI :tak::tak::tak::tak:
Oby tylko nie było jakiegoś samoistnego poronienia bo do @ jeszcze 2 dni ale ja juz się po cichu cieszę moją córcią:-p

aneczko- córcia ja nic bedzie!!!!!!! gratuluje i myśl tylko pozytywnie:))))))

beatko- piekne tesciki.....ja bym na usg szla pewniakiem:))))))
czarodziejka nie wiem czy przeczytalas wczesniej
ilu dziewczynom (nie wiem jak to sie pisze ą czy om
embarrassed.gif
) sie udalo zaplanowac plec z czasow twoich staranek?
beatko zapomnialam odpisac: z czasów moich staran naprawde wielu dziewczynom sie udalo zaplanowac!!!!!!!! ja bylam nieliczna ktora miala dzidziusia tej samej płci!!!!!!!

u nas wszystko ok, nocka spokojna a od rana słonko grzeje:)))) bedzie kolejny piekny dzien:)

Ostatnia edycja:
Aneczka no rewelacja gratuluje !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
twoj to ma mocna armie ze szok :szok:
super to termin na luty?
czyli zaraz po mnie

Czarodziejka no niby pewniak a jednak sie stresuje poki nie zobacze na usg

wlasnie mam ta masc clotrimazol i smaruje 2x1 tylko mam ta mocniejsza 2%

Beatko- jasne ze to tak jest ze chcesz zobaczyc na usg.....ale załoze sie ze potem jak zobaczysz na usg:-D:-Dpowiesz ze dopuki sie nie urodzi to nie uwierzysz:))))))))
tak to juz jest....jest to szczescie ale i obawa ze czar moze prysnąc...
ja gdybym byla w ciązy i miala bym cień nadziei na córke to nikomu ze znajomych bym nie powiedziala dopuki by sie nie urodzila dziewczynka....zbyt wiele przykrosci doswiadczylam ze strony ludzi(bedąc w ciązy z chlopcami) zeby sie chwalic...mimo ze czlowiek tak bardzo chce sie dzielic taka piekną nowiną...
ale ja wiem ze hanusia u ciebie piekna rosnie.....:tak::tak:

Aniu wielkie gratulacje!!!!!!!!! a mozesz przypomniec ile dni przed owu skonczyliscie staranka? i skad wiesz kiedy dokladnie byla owu- usg, testy czy wlasne obserwacje?

Czarodziejko a jak to bylo w Twoim przypadku z drugim synkiem- celowalas w coreczke ? jak ten cykl wygladal i poprzednie- tzn jak dlugo wczesniej sie staralismy o drugie dziecko?

ja po ostatnich swoim obserwacjach i tych testach owulacyjnych chyba boje sie probowac........ tak bardzo pragne coreczki ze boje sie nawet ryzykowac......
A poki co planujemy tylko 2 dzieci

kosmopolitan z moich doswiadczen wieksze ryzyko depresji jest gdy sie ma dowch chlopcow i planuje sie trzecie
bo dwojka chlopcow to naprawde ok
fajnie sie razem bawia i dogaduja
w przyszlosci beda miec wspolny temat
ja osobiscie wole 2+1 niz parka
mam duzo znajomych ktorzy maja parki i te dzieci nie bawia sie az tak razem jak moi

i wiem ze gdybym miala parke to tez bym sie starala o 3
bo zawsze chcialam 3
ale trzech chlopcow to ten widok mnie przeraza
nie wiem czemu ale widze taka ciemnosc
a dziewczynka wszystko rozswietla

Aneczka ty z tego co pamietam skonczylas w 11dc?
a owulka kiedy? 15dc?

Czarodziejka ja nikomu nie mowie ze testuje na plec
smiali by sie ze mnie
bo moi znajomi nie widza roznicy pomiedzy dziewczynka a chlopcem
dziecko to dziecko
tylko wy wiecie moja mama, moja siostra i moj M
to sa osoby ktore mnie wspieraja
i wiedza co czuje
i wierza w moje marzenie
a co do usg to jak sie dowiem to juz bede wierzyc
mimo ze sie nie urodzi jeszcze
a znojomym bede mowic ze sie nie pokazala

Ostatnia edycja:
hej kobitki
Mam nadzieję, ze nie macie za złe że was poczytuje.....pisać za bardzo nie mam o czym....bo zaplanowałam i mam, a trzecie jak bedzie to raczej pójdziemy na żywiol :-D:-D Ale bardzo Wam kibicuje :tak::tak: Bo sama pamietam jak się bałam, jak czekałam i marzyłam....i do dzis - dzień w którym na USG usłyszałam że widac wargi sromowe - uważam za najpiekniejszy w moim życiu.....za spełnienie największego marzenia...I wiem teraz , że to cudowne mieć dziewczynkę i że wszytskie wysiłki są tego warte!! A ci ktorzy tego nie przeżywaja tak jak my to może mają inne marzenia i zwyczajnie nie rozumieją....Za mnie na szczęscie wszyscy w około trzymali mocno kciuki i bardzo zyczyli córeczki...
Mnie, patrząc na Olusie marzy się znowu córcia.....:zawstydzona/y::zawstydzona/y: Ona jest bardzzo kochana i bardzo słodka....
Mąż znowu chciałby synka, bo Dominiś nasz to artysta i mają zupełnie inne zainteresowania a ten chciałby mu trochę swojej informatycznej wiedzy zasczepic ....niesety nie da się....więc pow. ze musi być syn bo ja juz mam bratnia duszę - na plotki i szmatki a on nie...
No i fakt.....Wczoraj mówi do mnie ( a ma 2 latka) nagle gdy wyciągneła swoje letnie klapki- mamusiu masz śliczne butki......:-)

Aneczka gratuluje
Beatka- udało się!! To bedzie cudnie- mieć taki układ!! 2 + 1 -----wymarzony...

Ostatnia edycja:
reklama
daggy ty wiesz ze jestes moim przykladem
i ty dodajesz nam tu sil ze moze sie udac
tym bardziej ze twoj synek jak i moj pamietasz?
wierzyli w to ze bedzie dziewczynka
i u ciebie sie udalo
i mam nadzieje ze u mnie tez
mimo ze nie zrobilismy tego w Afryce :-)

Do góry