reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

sierpniowe ciężaróweczki 2011:D

akutan, cieszę się a 3 cm to długa jak u żyrafy :-D.

O i Wam powiem.. że jedna osoba z mojej grupy (Informatyki) nie zdała dzisiaj obrony. A było nas 8... Także jak widać, uczelnia poryta. Nie ma się na wejściu chociażby 3.

reklama
Szuszu super wieści, dobrze, że już po strachu :-)

Akutan witamy ponownie i super, że już w domku. 3cm szyjka potrzyma do terminu jak nic ;-)

tonya to Ciebie czekają niekończące się emocje !! A mieszkanko już macie?

Jeszcze nie szukamy, bo chcemy wynająć od września więc formalności będziemy załatwiać w drugiej połowie sierpnia, teraz lepiej żeby M. był przy mnie. Nigdy nie wiadomo kiedy zacznie się akcja :-)

czesc
nareszcie was nadrobilam
jeden dizen przerwy i tyyyyllle czytania!

moje kochanie w sob srobilo przemeblowanie - w koncu moge ukladac wszystko w pokoju a jak na zlosc dzis mi sie nie chce hihhi

Lemoniada a masz moze gdzies takie madrosci na temat tacierzynskiego? bo niby od 2012 sa 2 tyg ale czy dziecko musi sie w 2012 urodzic czy tylko oby nie przekrocyc roku od urodzenia - zastanwia mnie to bo nie znalazlam takiej info
maggie super ze meza naszly checi :-)
akutan super ze juz w domku
mucha gratuluje obrony- wiedizalam ze bedzie dobrze, ale ty kujon jestes, ja to lepiej nie pokazuje mojego indeksu tyle bylo poprawek hihi
nadzieja ja tez od jakiegos czasu mysle o porodzie, zaczynam sie bac....
tonya darmowe Wc- przydaloby sie, moze powinnysmy gdzies jakas petycje napisac? ;-)
agulaula fajnie tam u ciebie z tym przepuszczaniem w kolejkach, u mnie to praktycznie wszyscy udaja ze nie widza, chociaz dzis mnie jedna laska zaskoczyla, byla z amna w kolejce i powiedziala ze ja to powinnam tam do przodu przejsc...a le ja tak nie umiem gdyby chociaz ekspedienk\tka mi powiedziala to co innego

a wczesniej pisalam o tym ze mnie tak sutki i cale cycki swedza - przeszlo swedzenie i widzialam ze siara sie pojawila....

nikt mi nie odpowiedział, więc ponowię.
Też macie takie parcie na spojenie i ból podbrzusza? Tak jak wróciłam przed 12 cały czas siedzę/leżę i ból nie mija, mam wrażenie że Cynamon siedzi mi tam w podbrzuszu i spojeniu. Chodzić ledwo co mogę, a leżenie i siedzenie też boli :|
Już zaczynam siać panikę że napiera mi, żeby wyjść.

Ból podbrzusza mam, ale parcia nie... No i mam ostatnio brzuch bardzo napięty. Biorę więcej magnezu i leżę, ale nie da się cały czas, bo nie ma dogodnej pozycji. Na każdym boku mnie coś właśnie w odle uwiera. I mam wrażenie, że mi się obniżył brzuch, kurka, a ja chcę urodzić po 14 sierpnia.

Jenyyyyyyyyyy jaką mam zgagę. Włąśnie wysłałam małża po manti.

jejciu, a ja normalnie czuję, że tam ważę teraz najwięcej, jakby wszystko siedziało przy spojeniu. I na dodatek jak leżę to czuję jak mnie ciągną całe pachwiny, idzie zwariować. Co do brzucha, to dzisiaj sobie zrobiłam zdjęcie i chyba trochę spada już...
No tak, 2 tyg macierzyńskiego więcej robią swoje :-D

Mnie to wczoraj obudziło, tzn miałam wrażnie że głowę ma tak nisko jak nigdy, szybko się ruszał i wydawało mi sie że rozszerza mi kości na dole i to jak leżałam:szok: ale przeszło... Co się natomiast wystraszyłam to moje:-D więc uznałam że to normalny objaw...

No właśnie nęci mnie wizja dodatkowych 2 tyg. :-D
Termin mam na 14 z OM, a z usg kilka dni później, ale nie sądzę, że doczekam.
Dla mnie bardzo dyskomfortowe jest kłucie w pipce, hehehe, bo to boli. Co to może być?:confused2:

reklama
Karolap5 Tacierzynski w przyszłym roku może wziąć tatuś którego dziecko nie przekroczyło 1 roku. Czyli jak w tym roku się urodzi w sierpniu to może wziąć urlop w tym roku 1 tydzień a jeżeli chce wziąć sobie w przyszłym roku to ma 2 tyg byle wziął do skończenia 1 roku życia dziecka.
Mucha też zauważyłam u siebie parcie a ból podbrzusza wieczorami. Moj M i tak twierdzi, że mała się już pcha, niech sobie posiedzi jeszcze te 3 tygodnie.

Do góry