reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Hej hej...

Mój malutki to po 170ml mm z kleikiem spał i spał... Wiercił się tylko to się budziłam i mu smoczka dawałam... i spał.. spał.. spał aż do 5. Słyszałam dziwne odgłosy to sie obudziłam. Zaglądam do łóżeczka, a mały zawzięcie zajada smoczka. Zakołysałam go po 20min i tak by sobie spał standardowo do 8 jakby nie mąż, który przed 7 w sypialni zaczął szukać pieniędzy, które wczoraj gdzieś położył... Mamy takie superowe rolety, że nie przepuszczają ani jednego promyka słońca, więc maż uznał, że podniesie trochę i zacznie grzebać w ciuchach :/... No ale nic. Mały śpi już na tarasie w wózku :)

Gwiazdeczko współczuje. Mój nerwowy niesamowicie jest... jak nie to dziecko, które znałam, ale da się przeżyć. Wczoraj już myślałam, że coś wyszło, ale jednak nic...

reklama
Smile, zazdroszczę :) Pucek już ładnie spał - od 20 do 7, czasem budził się o 5 na jedzenie i jeszcze dosypiał. A teraz budzi się znowu w środku nocy. Mogłabym mu 400 ml wcisnąć na noc, a pewnie i tak by się obudził :/

Ogarnęłam Clancy'ego (będą jednak konieczne grubsze zmiany, tłumacze nie unieśli tematu), postawiłam obiad, Pucek zasnął. Biorę się za korektę. Tylko palce mi z zimna drętwieją :/ Na początku lipca... Paranoja... Chyba pójdę po jakiś gruby golf...:/

Ewa86.. mój mały mi chyba w taki sposób dziękuje za to, że zniosłam pierwsze 2 miesiące z nim. Czasami miał takie kolki, że płakał pół dnia. Raz nie spał 17h mimo kołysania, uspakajania, wożenia w wózku.. Budził się o 1 w nocy i zasypiał znów o 8 :baffled: ...

Ja obiadu nie robię. Wczoraj też nie robiłam :p. Mój mąż pojechał do Krakowa, więc zje coś za pewne tam... a nie będę gotowała specjalnie dla siebie.

U nas cieplutko i słonko świeci...

hej kochane

gwiazdeczka
ucałowania i kciuki dla synka. a jak dajesz mocz do badania to sa woreczki co sie przykleja :) trzymaj sie mocno !!

mo jasiek juz mniej goraczkuje ale jeszcze nie przestal. noce na szczescie przesypia a zebow nadal brak. leki na temp. mu podaje tylko 2 razy w ciagu dnia i to na tyle. troche kaszle jeszcze. jej niech te chorobsko sie juz skonczy i te piep...one zeby w koncu wyjda bo juz tez nie mam sily :(

Ale mam syf w domu! Czas posprzątać, bo ciągłe nerwy, że wpadną niezapowiedziani goście mnie wykończą... O 11.00 biorę się za robotę, a później w nagrodę pójdę do makdonalda na lody :)

hej kochane

gwiazdeczka
ucałowania i kciuki dla synka. a jak dajesz mocz do badania to sa woreczki co sie przykleja :) trzymaj sie mocno !!

mo jasiek juz mniej goraczkuje ale jeszcze nie przestal. noce na szczescie przesypia a zebow nadal brak. leki na temp. mu podaje tylko 2 razy w ciagu dnia i to na tyle. troche kaszle jeszcze. jej niech te chorobsko sie juz skonczy i te piep...one zeby w koncu wyjda bo juz tez nie mam sily :(

tak wiem o woreczkach inaczej sobie nie wyobrazam ale ja wlasnie naklejam ten woreczek w wanience bo inaczej akurat jak go naklejam to maly nie siusia robi mamusi na złosc ojj no coz to ma tez po mamusi :-D

Właśnie upolowałam na all nike'i za stówkę:tak:. Napisane, że nowe, bez metek, tylko przymierzone:happy:. Cieszę się strasznie, bo moje 5 letnie już w rozsypce i tak miałam jakieś adidaski już kupić.

hejcz
spokojnie, zlosc pieknosci szkodzi :)

gwaizdeczka
a juz myslalam ze siedzisz nad wanna z kubeczkiem i lapiesz :D haha :p ja zakladam jaskowi woreczek i pampersa normalnie na to i po godzince sprawdzam :)

krolcia
no to niezle :)

W życiu się z tym praniem nie ogarnę! Igor samodzielnie jedzący zupę rączkami i Tymon na obozie to zdecydowanie za dużo jak na jedną pralkę i mały balkon do suszenia (zwłaszcza jak pada). W niedzielę wymieniliśmy Tymowi brudne ciuchy na czyste i powinnam do soboty się uporać z upraniem wszystkiego + zaplamione bodziaki Igsa + trzy zmiany pościeli... Już się boję soboty i kolejnej dostawy zawilgotniałych ubrań, brudnych jak świńska noga i śpiwora po dwóch tygodniach pod namiotem i dwóch nocach w lesie :)
Pięknie jest być matką :D

reklama
Ale mam syf w domu! Czas posprzątać, bo ciągłe nerwy, że wpadną niezapowiedziani goście mnie wykończą... O 11.00 biorę się za robotę, a później w nagrodę pójdę do makdonalda na lody :)
No ja juz zaliczyłam takiego ;-)Siostra męża, chrzestna starszaka wpadła na sekunde ale w sam środek syfu wrrrrrrrrrrrrrrrr
Wzieła ciuszki, prezent dla synka na 2 urodzinki, kaske przyniosla dla chłopakow( drogbna ale liczy się pamięć!!!!) i w drooooge...No tak przylecieli na tydzien a mają mnóstwo zalatwiania, ciagle w drodze...
własnie przyszła poczta i się poryczałam....Ze szczęscia :-)
Dzisp owinno przyjść nasz krzesełko..Mam nadzieje bo kurierem wczoraj wysłane..No wstyd by byl jakby poczta była szybsza ;-) A za kaske od cioci Młode dostanie nowa miseczke do kompletu :-)
Hejcz Ty masz balkon a ja mieszknie z wilgocia brrrrrrrrrrrrrrr i tez pranie
SĄ TU OBECNE BABECZKI ZE SLĄSKA!!!!!!????????????????

Do góry