reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

No ja juz zaliczyłam takiego ;-)Siostra męża, chrzestna starszaka wpadła na sekunde ale w sam środek syfu wrrrrrrrrrrrrrrrr
Wzieła ciuszki, prezent dla synka na 2 urodzinki, kaske przyniosla dla chłopakow( drogbna ale liczy się pamięć!!!!) i w drooooge...No tak przylecieli na tydzien a mają mnóstwo zalatwiania, ciagle w drodze...
własnie przyszła poczta i się poryczałam....Ze szczęscia :-)
Dzisp owinno przyjść nasz krzesełko..Mam nadzieje bo kurierem wczoraj wysłane..No wstyd by byl jakby poczta była szybsza ;-) A za kaske od cioci Młode dostanie nowa miseczke do kompletu :-)
Hejcz Ty masz balkon a ja mieszknie z wilgocia brrrrrrrrrrrrrrr i tez pranie
SĄ TU OBECNE BABECZKI ZE SLĄSKA!!!!!!????????????????
Znaczy się niespodziewajka się udała.
4_1_206.gif

reklama
Alek mi stanął koło szafki telewizyjnej i chciał ręką pogłaskać kotka z bajki :) Musze mu skarpety z absem zakładać albo na boso puszczać bo jak poleci w rajtuzach na panelach to będzie nieciekawie....

Będą znowu kwitły moje cudeńka:-D. 4 pędy są:tak:. No i według mnie najpiękniejsza hoja również szykuje się do kwitnienia! Ach jak ja to lubię:-D:tak::-D:tak:!!!!!

Ciekawa z resztą jestem też cóż takiego uwidzi:-p w nich cwietka tym razem!

Ostatnia edycja:
WITAJCIE!
Trochę nas nie było, ale dużo się dzieje, jak to w życiu;) Tylko ja nie mam szczęścia do pisania postów...bo jak już zacznę to coś lub ktoś mnie odciągnie...:/
Ewa nie narzekaj na Franka!:)Wiem, że przyzwyczaił Cię do przespanych nocy, ale jak widać dba o Ciebie żebyś nie miała za dobrze:)
Trzymam kciuki za wydawnictwa:-)Zdolna istota z Ciebie, więc będzie dobrze!
Nasza Lenka ostatnio ma zawirowania straszne ze snem....ot, dwa dni temu poszła sobie spać o 23.30 po 5 godzinach walki. Ona przyjęła system, że po kąpieli musi sobie jeszcze powariować tak z 1.5 i dopiero pada ze zmęczenia, ale obowiązkowo przy cycu lub przy piosenkach.
Cwietka odpoczywaj, korzystaj ile możesz;)

Gratuluję postępów Waszych dzieciaczków!

U nas Lenka przechodzi okres" TYLKO MAMA" z tatą jak zostanie to po 5 min muszę jej się pokazać, że jestem bo wyje niemiłosiernie...Mam nadzieję, że jej to minie bo się wykończę;)
Z innej beczki- dziś mój debiut w gotowaniu dla Lenki i podobnie jak Franek Ewy- pluła jakbym jej nie powiem co dawała....a toż były pyszne warzywka...:zawstydzona/y:
aaaa no i mamy ząbka...przedarł się tydzień temu w drodze na wesele...więc wyobrażacie sobie, że podróż była cuuudowna:/

W ogóle jestem załamana na samą myśl o odstawieniu ją od piersi...Ona z tych "bez butelkowych" i "bez smoczkowych" i cyc to podstawa więc nie wiem jak to się uda...W nocy robi sobie z piersi smoczek, nie pozwalam jej to krzyk na maxa...Stwierdzam, że nasze dziecko nie umie płakać tylko od razu wrzask i krzyk!

Pozdrawiam Was i miłego popołudnia!

A jesli chodzi o zakazy i nakazy wobec tesciowych itd to Elena moze za bardzo sie nakrecilas??? Bo jak polaskocze wnusia w stopki to nie zbrodnia i jemu sie nic nie dzieje, rozumiem ze przy myciu i karmieniu moze Ci niepasowac ale nie idz w zaparte bo moze niepotrzebnie az tak ostro podchodzisz.

Napewno, ale swoim zachowaniem doprowadza mnie do złości. Nie chcę by sobie na więcej pozwalała.

ja tez lacze sie w syfowym bolu ;) z praniem i prasowaniem jestem w miare ogarnieta, ale lazienka i kuchnia prosza sie juz o porzadne sprzatanie. i dzis juz drugi dzien na obiad kanapki, bo na 10. mam rehabilitacje i zanim sie z tym uporam, odbiore mala od mamy i dojade do domu, to juz jest 15 ...

odebralam dzis wyniki posiewu kalu Alicji i wyhodowali tylko fizjologiczne flore bakteryjna. czyli wyniki krwi, mocz, ogolny i kal ma ok, a brzuszek nadal ja boli!!! jeszcze mi zostalo usg w czwartek. przestalam tez podawac manne i poobserwuje czy cos sie zmienia

a zapomniałam napisac ze u mnie i tak lepiej niz u mojej cioci a wlasciwie siostruni bo tylko 2 lata starsza syn 5 tyg starszy od Wojtka spadł z łózka maja dosyc wysokie i ma pekniety obojczyk zabandażowany jest biedaczek ruszyc sie nie umie no bo jak z jedna reka wiec tylko noszenie zostaje ta to ma dopiero nieprzespane noce biedny Danielek płacze caly czas tak mi go bardzo zal

:-(
Bodzinka pierwsze slysze troszke mnie to ostrasza (taka moja natura :D) ale skoro mowisz ze skuteczne to wierze i wypróbujemy choc u nas ciezko z złapaniem moczu wiem bo juz kilka razy musiałam łapac na badania - wychodzilo jedynie w wanience bo zawsze robi jak ledwo co go włoże do wody wiec wieczorem wyprobuje Twoją metode

Są specjalne woreczki dla chłopców i dziewczynek do kupienia w aptece.
a mój mąż czasem woła do Boryska " kiciunia" natomiast na kiciunię czasem woła "syneczku".... :-D

Właśnie ja czasem na swojego synka mówię Ramzes jak mi się wywija z rąk.

Bodzinka, a ja na Twoim miejscu to bym się na bóstwo zrobiła i przyjęła ich z klasą, a jak są dziady to niech obgadują i tyle:) głowa do góry! bedzie dobrze:*

Bodzinka i bez ich wizyt tak wygląda. ;)

Jestem tak wkurzona, ze sie aż ze złości popłakałam...............Przyjechal brat mojego Pana Męża z żona a ja jej nie lubie, kiedys mnie strasznie obgadała, że nie gotuje, nie sprzatam itp., itd....A mamy mieszkanie przed malowanie, usyfione sciany i nie lubie jak ktokolwiek mnie odwiedza ostatnio..I powiedziałam, że owszem, możemy się z nimi zobaczyć ale albo na piffku albo u tesciowej, nie chce ich u nas..I co??? Michał zadzwonil do Pawła, że dzis albo jutro wpadnie a on bez konsultacji ze mna się zgodził!!! PALANT!!! A jutro go nie ma pół dnia i co ??/ Ja mam jak idiotka siedziec i czekac czy łaskwie przyjadą??? A co ja jestem???? Nie normalnie az się pooryczałam bo po raz kolejny moje zdanie się nie liczy i znowu mi tyłek obrobi....Nawet kasy na prezent dla ich córki mi nie dal a miał dać i...

Ja bym zrobiła jak doradziły dziewczyny. Wyszłabym z dziećmi. Czasem kiedyś jak ktoś do mnie przychodził za wcześnie to po prostu nie otwierałam.

czesc dziewczyny opadam z sil Wojtus budził sie w nocy co 15 minut opadam sil pierwszy raz od 2 miesiecy pił mleko w nocy w ciagu dnia nic tylko placze i tylko noszenie na rekach :-(co stosowałyscie przy zabkowaniu moze jest jeszcze cos co nie stosowałam ? jeszcze kilka dni i chyba oszaleje

Mój bardzo delikatnie przeszedł ząbkowanie tych dwóch dolnych jedynek. Ja stosowałam mu Dentinox N. Dobry jest też Calgel. Widziałam też korzeń imbiru, ale on kosztuje 40 zeta.

Bodzinka dobrze, ze wybrnelas z tego.
Gufi dobrze, ze wyniki dobre.

Do nas dzisiaj ze streetcomu przyszla cala paczka 4 pampersow premium, oraz torba plocienna.

Smarkata zasnęła. Ufff. A bardzo jej się spanie nie podobalo - aż się zlamałam i uspiłam na rekach.
Dziewczyny, przepraszam, że takie straszne literówki wale, ale piszę na lapku siostry i nie jestem do klawiatury przyzwyczajona.

Dzisiaj wpadli pradziadkowie. Zawsze mi się troche smutno robi jak się z nimi widuję, bo tak sobie myślę, że nie wiadomo jakich faz w życiu Idy oni juz nie doczekają. Ehhh..
Ale fajnie było. Idencja się do babcinych korali dobrała i o mało nie połknęła kilku koralików. Tak je ciumkala, że zaśliniła prababci całą bluzkę.

Krolcia - to nie moja wina, że hodujesz takie bezecne kwiatki. One powinny jakoś te swoje narządy chować, a nie tak na publiczny widok wystawiać. Ale zdjęcia dawaj. najwyżej się spłonię ogladając :-D

Aaaaaa! Pochwale się - chyba mamy lokatora do tego mieszkania do wynajecia. Dzisiaj Małżon wrzucił ogloszenie na Gumtree i od razu 4 osoby zadzwoniły.Jjednej babce sie bardzo podoba i chce wynająć od zaraz :-)

reklama
Do góry