reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czy można i jak zaplanować płec dziecka?? chłopiec/dziewczynka?:)

jestem po..

i hurra dzidzius jest, rosnie i serduszko jest, nawet słyszałam jak bije :-)
oficjalnie jestem już kobietą w ciąży, mam założona kartę itd
tylko obok dziecka jest krwiak na szczescie w stronę ujścia, mam brac luteinę, nie dżwigać i ograniczyć współżycie :(

Monico Gratulacje!!!!!!!

reklama
Beatko nie wiem skąd się biorą, po prostu jest
powiedziala, ze mam absolutnie nie dzwigac, odpoczywac, brac luteinę i ograniczyc wspolzycie i za 3 tyg do kontroli - powiedziala ze powinien powoli zanikac - ALE mam bardzo uważać, na szczescie jest on w stronę ujścia

aa i jeszcze przy okazji badan wyszla mi niedoczynnosc tarczycy, na szczescie niskiego stopnia, ale jest, kazala mi gin leciec do endokrynologa - JA TO ŁATWO NIE MAM

okruszynko dzieki, a juz mialam po nocach horrory ze znowu widze pustą macicę :( :(

jak udało ci się zaplanowac CÓRCIE ???

nullka to nie jestes sama, ja tez mam takich kochanych tesciow i to oboje, a rodzice jak trzeba to tez z checia biorą chłopców, także ze z obu stron mam mega pomoc

okruszynko juz doczytalam twoje starania :) :)

Termin mam 19 luty i wg USG wychodzi dzis 7 tydz i 4 dzien a jest 7 tydz i 3 dzien, wiec OK

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Monico nie martw się krwiakiem. Ja tez miałam i to sporego. W zwiazku z tym miałam plamienia do jakiegos 12 tc i zyłam w stresie. Ale potem się wchłonął i już było ok. Ale ogólnie ciąża była strsująca. Po krwiaku w jakimś 19 tc miałam krwawienie zywą krwią (okazało sie ze to nadzerka) i na strachu się skończyło. Potem był spokój do 26 tc kiedy to moja królena postanowiła się juz urodzić ważąc 850 gr. szyjka mi sie bardzo skaracała i załozyli mi pessar. Musiała znów lezeć. Ale dotrwalyśmy dokładnie do dnia terminu. Mała urodziła się duza i zdrowa. Ciąża z przygodami ale warto było!!!!!!!!

monico,to gratulacje.

Mi w lutym tez wyszla niska niedoczynnosc tarczycy.
Biore hormonki i sie unormowala i jest ok.
Ja rozmawialam z moim endokrynologiem i powiedzial,ze w ciazy trzeba co ok.4-6 tygodni badac Tsh.Nie leczona moze prowadzic do poronien.
Takze idz do endokrynologa.
I wszystko bedzie dobrze.:tak:
A propo tesciow to sie nie wypowiadam.

Ostatnia edycja:
to moze tamto poronienie to od tego??

mam wynik TSH 5,2 to chyba niska?? jak mialas dido przy niskiej niedoczynnosci

porobilam jeszcze dzis badania i lece do endokrynologa

okruszynka to mialas przeboje, ja mialam z synkiem chyba w 16 tyg zakladany krazek :( ze stresow chyba szyjka sie skracala bo druga ciaza OK

Ostatnio edytowane przez moderatora:
okruszynka to twoje planowanie bylo jak u mnie
u nas bylo 7,8 10,11 i stop 13 test O pozytywny (usmieszkowy)
O byla 14 lub 15 dc
czyli 3 dni zachowane
jesli ta technika dziala to powinna byc Hania

oj jeszcze 3 tyg i mysle bedzie wszystko jasne

pierwszy to wpadka i cykle mialam bardzo nieregularne co 50-60 dni
wiec nie wiem
drugi przy cyklach 30 dniawych dokladnie w 18dc i wczesniej byla 2 tyg abstynencja
wiec nie bylo oslabienia plemniczkow i centralnie w owulacje
i zaraz po tescie bylam pewna ze to chlopak
ale nie planowalam przy nich bo nawet nie wiedzialam ze sie da

teraz rok sie staralismy
obserwacja organizmu, mierzenie tempk, sluzu, szyjki, testy O i monitoring
to wszystko przez rok czasu
zbylzenie zawsze bylo ok 4 dni przed O
i nie zaskakiwalo az w cyklu gdzie sie zblizylismy 3 dni przed O
udalo sie

u mnie pierwszy nie wiem bo nie prowadzilam kalendarza
Michas za to zaraz w owulkę lub parę godzin po niej, wyjmowałam spiralę i lekarz mowi, że jest owulacja i tej nocy dzialalismy :-) :-) i jest Misiek,

teraz ja mam 1,5-3 dni przed, stawiam na kolo 2 dni, malo ale co ma byc to bedzie

okruszynka a robilas wrozbe z obraczki na plec? Mi wyszla corcia Beatce tez i tak jakos trzymam sie tej mysli

reklama
Monico nie robiłam. Jakoś nie wierzę we wróżby. Wtedy nawet o tym nie słyszałam powiem szczerze. Nawet w ten kalendarz nie wierzę bo mój synek powinien być dziewczynką według niego.

Do góry