reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Imiona naszych Maluszków :)

reklama
Mi bardzo podobała się Iga, Blanka, Liliana lub Karolina. Niestety po dyskusjach z mężem z moich typów zostało Liliana i Karolina plus męża Martyna. Wiec mamy trzy typy. Ale mężowi najbarzdiej podoba się Karolina i w sumie tak do brzucha mówimy więc raczej tak zostanie. Tylko że barzdo byśmy chcieli dać drugie imię po mojej babci Antonina i tak jakoś dziwnie brzmi Karolina Antonina.....
zhm.gif
Tyle dobrze że nazwisko krótkie.
A może Liliana Antonina
e010.gif

megi - u nas też Milena przyjęła się drogą utarcia, tak samo podobały nam sie Maja i Dominika, w końcu stanęło na Milenie i tak już raczej zostanie... jakoś z Martyną nie miałam chyba takiego problemu, od początku była Martyśką... zobaczysz, uda się Wam! a Karolina Antonina pasuje, przecież będą ją wołaś tylko pierwszym imieniem, drugie tylko formalność przy papierach będzie... my chyba nie dajemy drugiego imienia.

My bardzo długo mówiliśmy o Pawełku, ale teraz to tak mi chodzi po głowie jeszcze Janusz i Czesław. Tylko mój K mówi, że Janek, to nie może być zdrobnienie od Janusza - czyli, ze nie ma zdrobnienia, A Czesław - to jemu się kojarzy z Czesiem z Władców Much i nie chce takiej krzywdy dziecku zrobić. Wam też się tak kojarzy jakoś ? Właściwie, to podoba mi się jeszcze Juliusz, ale mamy w najbliższej rodzinie psa Julka i to mi przeszkadza.

megi ale Karolina Antonina bardzo ladnie brzmi. Nasza tez bedzie miala po babci Janina i wcale sie tym nie przejmuje ze takie raczej malo fajne imie ale to tylko drugie imie ktorego mala nie bedzie przeciez uzywac na co dzien.
Dora_M Janusz mi sie zawsze kojarzyl z dojrzalym mezczyzna i jakos dziwnie brzmi jak sie mowi tak do dziecka. Z tym zdrobnieniem to fakt, ze Janek to raczej od Jana ale moze i do Janusza sie uzywa. A Czeslaw - no coz- Czesio faktycznie wiekszosci kojarzy sie z jednym wiec na pewno bym tego imienia nie wybrala.Ja bym pozostala przy Pawle. Bardzo ladnie imie :-)

Dora - Czesław bardziej mi się kojarzy z Mozilem niż z Włatcami, nie wiem dlaczego miałaby to być krzywda. A Janusz faktycznie tak poważnie, choć poznałam jednego Janusza w liceum, świetny facet, nikomu nie przeszkadzało to imię. Dla małego dziecka też pewnie bym szukała jakiegoś zdrobnienia.

Dzięki za rady dziewczyny... no i chyba zostaniemy przy Pawełku, już do brzusia mówimy "Pawciu" bo Pawełek, to jakoś tak długawo nam się wydaje

reklama
Do góry