reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

Dzień dobry:-)

Wierna swojej zasadzie odpoczywam jak tylko Helena zaśnie a gotuję i sprzątam z nią.
Krystalizują się nam dziennie drzemki. Pierwsza ok 2 h do południa, dwie kolejne ok 40 minut, spanie na noc o 20.00. Da się żyć.
W ciągu dnia spokojna, bawi się sama, przywołuje siostrę:-)
Noszę ją dużo na biodrze:-D nawet obiad da się zrobić;-)

W temacie pracowym zapadła ostateczna decyzja:tak: wracam od lutego do szkoły na etat, a od stycznia zlecenia w innej szkole. Urlop do 23 października więc 3 miesiące wychowawczego mnie czekają.

malina - granda z tym wózkiem! w życiu nie posądziłabym mutsy o usterki:eek:

ewi - jak pasteryujesz marchewkę z dynią dla Hanuli?

koncia - pisku chyba nie oduczysz, ignoruj, może się znudzi albo coś piskliwszego myśli:rofl2:
a dobry fryzjer sam ci fryzurę dobierze tylko sie odważ!

reklama
DSCN2428.jpg A to część mojej produkcji haha, zrobiłam sobie foto na pamiątkę;)

Madzik ja robię jabłko z dynią. Marchewki jeszcze nie próbowałam. A pakuję na gorąco do takich małych słoiczków po ketchupie i sie zasysają. Można jeszcze podgotować w zamkniętych słoiczkach ok 10 min dla pewności bo mi się 3 prawdopodobnie nie zamkneły.

hej mamuśki nie bardzo wiem gdzie to pytanko wkleić więc pisze tu.... czy po porodzie zaczelyscie juz z powrotem miesiączkować? Bo ja mam taką dziwną sprawe przed ciążą miałam regularny okres co 28-29 dni teraz juz niby dostałam pierwszegy po porodzie (był normalny jak przed ciążą) ale teraz juz 39 dni i nic czy ze mną jesc coś nie tak i udac sie z tym do lekarza czy to normalne może? dodam jeszcze ze ostatnio strasznie brzuszek mi wyskoczył a juz miałam taki fajny płaściutki .... ( ale to juz moze dieta) aha i cały czas karmie to znaczy mały dstaje tez butle czasami ale większość cyca zjada

hej mamuśki nie bardzo wiem gdzie to pytanko wkleić więc pisze tu.... czy po porodzie zaczelyscie juz z powrotem miesiączkować? Bo ja mam taką dziwną sprawe przed ciążą miałam regularny okres co 28-29 dni teraz juz niby dostałam pierwszegy po porodzie (był normalny jak przed ciążą) ale teraz juz 39 dni i nic czy ze mną jesc coś nie tak i udac sie z tym do lekarza czy to normalne może? dodam jeszcze ze ostatnio strasznie brzuszek mi wyskoczył a juz miałam taki fajny płaściutki .... ( ale to juz moze dieta) aha i cały czas karmie to znaczy mały dstaje tez butle czasami ale większość cyca zjada

a może w ciąży jesteś?:)

ja mam już drugą @ po cc, dokładnie 28 dni po pierwszej

madiu pierwsza moja myśl to że jesteś w ciąży. Sprawdzałaś? Ja co prawda nie dostałam jeszcze okresu po porodzie ale lekarz mi powiedział że to normalne przy karmieniu piersią i że miesiaczki mogą być nieregularne na początku.

Koncia to moja ulubiona i najwygodniejsza fryzura od chyba… 6 lat (wow, aż sama jestem w szoku, że aż tyle czasu minęło odkąd pierwszy raz o nią poprosiłam); a co do pisku to ja piszczę razem z młodą wtedy ona głupieje ;)
Pabella gratulacje dla Gabi z okazji 5 miesiąca! U nas jak jest wizyta u lekarza też jest wszystko na opak młoda leży jak kłoda i ma w nosie co ludzie pomyślą o jej rozwoju ;)
Malina współczuję, że taki spam cię nawiedza, ale fakt - pośmiać się można niesamowicie z tłumaczenia :)
Julia też liczę, że to krótkotrwałe – cierpliwości ;)
Futrzakowa, scarletka jeśli urodziłyście 14 marca i tego dnia rozpoczęłyście macierzyński, to wyliczenie jest następujące:

macierzynski 14 marca.jpg

Dołóżcie do tego 14 dni dodatkowego urlopu, to Wam się skończą 22tygodnie dokładnie 14 sierpnia, więc od 15go do pracy jak coś ;)
Madzik super zasada, też tak robię :)
Ewi wow! Pokaźna kolekcja! Podziwiam, u mnie zero zdolności w tym kierunku ;/
Madiu dziwne, skoro karmisz to chyba nie powinno być okresu (z tego co kojarzę); ja bym poszła do lekarza, może to jakieś plamienie było tylko, a teraz znów spokój… Ja na razie okresu nie mam, bo równo 6tyg po porodzie zaczęłam brać tabletki anty. Najpierw specjalne dla karmiących - bez przerw, teraz już zwykłe Yasminelle. Za tydzień mi sie kończy opakowanie więc potem powinnam już zacząć męki ponownie :/

Moja młoda ma jakiś zły dzień. Odkąd wstała w południe drze koparkę o byle co. I znów deszcz – aaaaaaaaaaaaa! A noc była spokojna, zasnęła prze 22gą, tak to jest jak się kimnie jeszcze koło 17ej na 2h. Obudziła się o 5ej, gadała z pozytywką, przewinęłam, nakarmiłam i zasnęła przed 6tą. Spała 2h, znów rytuał przewijania i karmienia, wzięłam ją do siebie, bo jeszcze mi się spać chciało i spałyśmy razem do 11ej! Grzeczna dziewczynka, rozumie potrzeby mamusi ;)

Ostatnia edycja:
ewi - imponująca liczba wypełnionych pysznościami słoików! zabierzesz je ze sobą do Ol....?;-)

barbra - przy karmieniu piersią też dostaje się okres:tak:

Czesc:-)
W koncu i u nas słonko i ciepełko wrociło:-)
My po spacerku i po obiadku a Goska spi od godzinki na ogrodku,zasneła na lezaczku ze smokiem w reku zamiast w buzi:-D jakos tak ostatnio ma ze ja jej wkładam smoka do buzi a ona wyciaga i sie bawi i strasznie protestuje jak jej zabieram:eek:Noc całkiem ok bo po kazdej pobudce Goska szybko zasypia ale dzis o 4.30 sie obudziła i zaczeła gadac i sie chichrac i tak po karmieniu wojowała do 6.10 az padła.... oj lece bo sie obudziła

Witajcie,
Malina, ja też czasami tłumaczę z ang., ale takiej inwencji nie mają nawet moi najlepsi uczniowie.
Ewi, również robię sporo przetworów, ale Twoja produkcja jest imponująca.Szacun. W tym roku nie mam tyle czasu i zaprawiłam tylko trochę kompotów.
Spędziłam miłe przedpołudnie z moją długo nie widzianą przyjaciółką, pogadałysmy jak za dawnych lat. Bidulka jest w 9 miesiącu.Nie zazdroszcze Jej porodu. Chociaż ja swój wspominam dobrze. Może nawet kiedyś go Wam opiszę. Alusia zachowywała się wzorowo. Widać, że towarzyska będzie.
Miłej dalszej części dnia.

reklama
Hej
Niby Emek w domu, a ja zamiast mieć więcej wolnego,to nie mam chwili na bb. Ale w końcu muszę się nim nacieszyć:-), bo te parę dni szybko zleci i znów całymi dniami będę sama:-(

Do góry