reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcóweczki 2011

milus z tego co ja pamietam, a wymienialam paszport rok temu to mozna bylo zaplacic w urzedzie ale tylko karta! nie wiem czy w kazdym jest tak samo, ale na stronie internetowej urzedu musi byc jakas adnotacja na ten temat

bosa no faktycznie dawno Cie nie bylo:) Oby Malej sie poprawilo i zaczela ladnie jadac, co bys czas na bb znalazla:)

patris jak ja tych nocy Ci zazdroszcze

scarletka
to przyznaj sie jak zaczarowalas Bartusia? Ja tez tak chce

malinka widze ze u Ciebie tez koszmarna noc... nie wiem czy to pocieszenie ale nie jestes sama, ja mam to samo;/

iza w Edim spokoj, tylko widac wiecej policji na ulicach

Czesc Mamusie
Zaraz zwariuje!! Od rana Mloda sie drze i nie chce sie uspokoic... przysypia i z wrzaskiem sie budzi... Nawet do lazienki nie moge wyjsc bo znikam z pola widzenia... tym sposobem na sniadanie wcinm paluszki i biszkopty;/
Noc tez tragiczna! Pobudki co 1.5 h!!! Nie mam juz sily...
I nawet na spacer nie wyjdziemy, bo u nas 12 stopni, wieje i pada jakby wiadrami ktos polewal...

Z pozytywow to tyle, ze Amelia konczy dzis 5 miesiecy. Chyba z tej okazji klucha dostanie 2 biszkopty zamiast jednego:pP

reklama
masalka nie wiem jak to zrobiłam, po prostu z dnia na dzień przestał cyrkować i wrócił do dawnych przyzwyczajeń. Albo przeszedł wielki skok rozwojowy, albo zęby ruszyły i tak mu dokuczały..

u mnie wreszcie noc normalna! jupi:-) chyba wszystko wraca do normy:-)

czy ja kiedykowliek martwiłam się o podnoszenie główki i brzuszkowanie młodego? :-) teraz brzusio to ulubiona pozycja:-D ostatnio odkrył że nie trzeba cały czas trzymać główki w górze tylko można na chwilę ja położyć i odpocząć:-D więc teraz bez jęków godzinami potrafi na brzuszku leżeć a przy okazji pełzac...póki co do tyłu :-D

bosa - się stęskniłyśmy! cieszę się że cię widzę i że wszystko jest ok...bo z tym niejedzeniem to na pewno się poprawi:-)

skarletka - u nas z tymi wygibasami jest podobnie:-D na szczęście tej nocy dał se na wstrzymanie i spał całą noc ładnie na pleckach/boku ...w zasadzie do 9tej! tak więc mam nadzieję że już zaczaił że bawimy się na macie a w łóżeczku to śpimy:-)

Ostatnia edycja:
Oj, sama zafundowałam sobie znizkę nastroju. Byłam na cmentarzu pozałatwiać zaległe sprawy i przypomniały mi się smutne chwile:-(
Ale trzeba iść do przodu, a nie użalać się nad sobą.
U nas deszcz wisi, może jedank uda nam się wyskoczyć na spacerek.
Zajrzę później.
Masala, buziaki dla Amelki:*

U mnie niestety przed wczesna radość dziecię ma 37,9 :( ale jak na razie nie rośnie.Marudził strasznie , tylko jak go w foteliku bujałam to się uspokajał aż w końcu puściłam Mozarta dla bobasa słuchałam tego jak byłam z nim w ciąży i momentalnie kimnął już któryś raz z rzędu udało mi się go tak uśpić :) Opłacało się słuchać :) Ja chcąc nie chcąc jestem w domu uziemiona ze względu na małego a pogoda też niezbyt zachęcająca :/ chmurzyska wstrętne :/

malinaa
witaj w klubie mnie też boli nadgarstek od strony kciuka i to już od miesiąca :) Taki urok noszenia naszych słodkich maluchów :)

milutek
gratuluje zaradności mi się ostatnio koło przednie odkręciło w wózku , jak wiadomo w najmniej odpowiednim momencie bo w drodze do ortopedy, jakoś mi się udało do telepać z odpadającym kołem do lekarza i z powrotem ( na wizytę czekałam 1,5 miesiąc więc żebym musiał nieść ten wózek w rękach to bym dotarła ;)) Musiałam dziecia w chustę wsadzić pójść do żelaznego kupić nakrętkę i samodzielnie koło skręcić.Jak mi się udało to byłam dumna jak paw :)

masala mały od początku się nad nami litował i dawał nam w nocy pospać :)

Masala gratulacje 5 miesiaca. U nas tez byl taki okres wrzasku i nawet jak raz lalo i bylo 13 stopni to ubralam malego w kombinezon taki jesienny folia na wozek i na dwor. Wyobraz sobie ze byla cisza na dworzu jak by mial dosyc siedzenia w domu

Futrzak u mnie tez wreszcie skumal ze glowke mozna polzyc na chwilke i odpoczac jak sie chce na brzuszku lezec. Tylko ze dzis o malo nie dostalam zawalu, bo poszlam wziac prysznic przychodze a dziecko lezy na brzuchu bez ruchu:szok:Poderwalam go i patrze czy oddycha, a on poprostu zasnal na brzuszku, osiwieje niedlugo

Laski POMOCY!!
Jak sie gotuje kasze manny??
Wsypalam do garnka z woda i teraz patrze a to jedna wielka klucha?? To normalne??
A mzoe jej sie nie gotuje? Juz sama nie wiem

Masala, buziak miesięcznicowy dla Amelki!

Właśnie przed chwilą kopnęłam małym palcem w narożnik :wściekła/y: Dobrze, że Gaba jeszcze nie rozumie słów, które wykrzyczałam :zawstydzona/y: A skubany już zrobił się 2x większy..

Witam i ja. Rano było słonko i ciepło więc spacer zaliczyliśmy a teraz chłodno i ponuro:confused2: - przynajmniej mogę delektować się ciszą i Pawełkiem.
Bosa, witaj wśród żywych.
Masala współczuję nocki, oby Amelce szybko marudzenie przeszło(czy przypadkiem skoku rozwojowego nie przechodzi?) i gratki na skończony 5-ty miesiąc:tak::-).
Milutku u nas za paszport płaci się w kasie banku - jest w tym samym budynku co biuro paszportowe.
Pabellko, u nas też egzamin zdało - Daj mamie 10 minut na zjedzenie śniadania bo Ty nie będziesz miał co jeść" i z z zegarkiem w ręku po 11-minutach był wrzask:tak::-D:-D.
Patris - zdrówka dla synka, oby gorączka szybko przeszła:tak:.

reklama
Do góry