reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamusie jako Staraczki po raz drugi :-)

MOU - no tak dokładnie jest, narpierw ciemniejsza, potem jaśniejsza i się kończy - tak jest i na kreskach owu i na kontrolnych ciążowych w testach płytkowych :p
nie wiem, czy lepsze, ale starałam się wyraźniejsze zrobić... głupi aparat, kiepska jakość...
DSC06954.jpg
DSC06955.jpg

reklama
u mnie też dobrze widać drugą kreseczkę, wyraźnie chociaż jest bledsza
dla mnie jak nic będzie mały Ryś :tak:

Rysiczko posłuchałam Cię i zapisałam sie do gina na wieczór, do tego co prowadził mi pierwsza ciążę - on już przyjmuje coraz mniej, bo już wiekowy, ale mam do niego pełne zaufanie, bo mi Fistaszka uratował
jest konkretny i nie owija w bawełnę, a ja tak lubię
czyli po 20 zdam relację ;-)

a póki co, żebyście się nie nudziły, wrzucam przepis na muffinki dla lewusków kuchennych takich jak ja :tak:

Muffinki podstawowy przepis dla początkujących

Składniki
Oto podstawowy przepis na słodkie muffinki

(12 sztuk), według którego na 100% zawsze wychodzą:

- 250 g maki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 2 jaja
- 250 g jogurtu lub maślanki
- 100 g cukru
- 75 ml oleju

- miękkie owoce, gęsty dżem lub konfitura

Piekarnik nagrzać na 180°C, włożyć papilotki w zagłębienia formy, albo jak ktoś ich nie ma, wysmarować zagłębienia blaszki masłem i wstawić formę do lodówki. (Foremek silikonowych nie trzeba smarować tłuszczem).

Mąkę + proszek d. piecz. wymieszać, ewentualnie przygotować owoce lub konfiturę ....

Jaja, jogurt, cukier i olej utrzeć, dodać owoce ( konfiturę ) i mąkę z proszkiem.

Szybko wymieszać, przelać do zagłębień formy i wstawić do piekarnika.

Piec 20-25 minut. Po upieczeniu pozostawić co najmniej 5-10 minut w formie, aby mogły wystygnąć. Jak muffinki nie chca dobrowolnie rozstać się z forma to poruszajcie je delikatnie palcami, ale nie dobierajcie się do formy z nożem albo widelcem!

wg upodobania 250 g świeżych owoców, zamrożonych (dodaje je się prosto z zamrażalnika) albo owoców z puszki, lub po prostu mieszankę bakali, wiórków kokosowych, konfitury itp.

Wedlug tego przepisu mozna zrobić
pikantne muffinki (bardzo pyszne).

Wtedy robimy :

-zamiast cukru - 2 łyżeczki soli
-zioła (suszone lub świeże)
-200 g szynki
-200 g startego sera albo podsmażonych warzyw itd....

ciasto to samo u jest pycha

potem podam przepis na tą sałatkę , bo idę z Lilą na plac zabaw....ona będzie latać, a ja będę siedzieć :-(

Ullana - uff dobrze, że nie tylko ja widzę tę kreskę, bo już myślałam, że mam zwidy!!! ;)

trzymaj się kochana! Bardzo dobrze, że pojedziesz na wizytę!!! Uspokoisz się, a i lekarz Ci pewnie jakieś leki przepisze, może coś wymyśli jeszcze - trzeba być dobrej myśli!!! :) i trzymam mocno kciuki!!!
A mąż niech może weźmie trochę wolnego - tzn zwolnienia lekarskiego.

Rysica mnie taki test wyszedl 6 dni po terminie @... wiec spokojnie nie stresuj sie tak:)

a ja kochane dołączam do grona starajacych oficjalnie od tego cyklu:)

Kasiurek, wiem, że powinnam z porannego, ale ja w ogóle nie miałam w planach go kupować, ale jak usłyszałam, że beta najwcześniej na jutro, to się wkurzyłam i stwierdziłam, że zrobię jeszcze jeden...

Pajkaa - na prawdę, aż tak jaśniutki Ci wyszedł? :D pocieszające :)

Rysica - ja tej Twojej kresce nie muszę się nawet przyglądać !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ONA TAM JEST I JUŻ !!! - i to nie cień!!! to krecha !!!! nie traktuj jej jako cienia... :-D:tak:

jutro beta - zobaczysz jej gigantyczny rozmiar !!!
Ciocia Beata (mousefish) pozwala na lampkę ostatniego rozluźniającego czerwonego winka - w tym przypadku alkohol pozwoli się rozluźnić. Winko nie zaszkodzi teraz - PÓŹNIEJ ZAPOMNIJ !!! ale jeszcze dziś zaczniesz się rozluźniać :) walnij sporą lampkę winka na wieczór, poprzytulaj się z mężem, i zobaczysz że jutro dzień będzie różowy.....

MOU - na wysoką to ja się nie nastawiam ;P tylko na taką normalną ;)
a winka na bank się nie napiję :p przecież jak już było zagnieżdżenie, to już się maluszek ode mnie pożywia :) poza tym mąż by mi nie pozwolił ;P

... hi hi - to się przynajmniej nie stresuj :) - i widzisz !!! sama wiesz że jesteś w ciąży, bo już tak nawet myślisz - "winka się nie napiję... mąż mi nie pozwoli... " ... to chociaż kąpiel w bąbelkach i to przytulanko :tak: ja dziś molestuję mojego, bo śluzu po tym syropie że hej!!! plus po magnezie z B6 ... szyjka zaczyna się otwierać i jest nisko co jest kompletnym szokiem dla mnie. Zaczęły się pojawiać "nitki" śluzu płodnego - rozciągliwego w okolicach szyjki - wśród śluzu niepłodnego (tak było wczoraj) dziś śluz faktycznie zaczął robić się wodnisty po syropie - jak woda!!! Cudnie!!!. Wczoraj była go ogromniasta ilość (ilość po magnezie myślę) dziś również, ale jest wodnisty - po syropie, i bardziej płodny mimo owulacji (test wczorajszy nic nie pokazał) Więc zaczynamy działania dzisiaj na maxa !!! Jest śluz - są działania :)

Aldo - jak tam Twój śluz??? wodnisty??? tylko ja go łykam 4 razy po łyżce stołowej dziennie. I M też...

Ostatnia edycja:
reklama
ohoho jakie tu mile pogaduszki:-)
My bylysmy na spacerze, zrobilo sie zupelnie chlodno i chyba bedzie padac deszcz. Dzisiaj zagladnelam na forum kwietniowek i chyba sie tam nie odnajde. Chyba tutaj bede Wam nudzic o swoich mdlosciach. Jakos dziwnie sie czuje, nie mam weny na pisanie...

Do góry