reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2011

reklama
ja jestem za:):):) spotkankiem,tylko musze wiedziec wczesniej zebym mogla malego zostawic mojemu M...:):)
jestem u Tesciow a Tesciowa wziela patryczka na spacerek:):):)

zapraszam na zakupy do mnie:):)moze znajdziecie cos dla maluszka??Piszcie co potrzeba!!!!!

Cześć mamuśki:):)
jestem u Was nowa, przygarniecie mnie??
mam termin na 6 grudnia, oczekuję synka Michasia:)

asienka22
witaj na forum =)

Naprodukowałyście tyle stron że zanim je przeczytałam to chwilka zeszła, zjadłam obiadek bo M zrobił pyszne krokieciki z pieczarkami i serem do barszczyku i teraz leże i odpoczywam. Wcześniej byłam na zakupach z K pochodziliśmy chwilkę po centrum, a po powrocie do domu złapały mnie mega boleści i sama nie wiedziałam co mnie boli czy nerki do tego stopnia czy brzuch, ale na szczęście No-spa mi pomogła.
Teraz namawiam M na spacerek =)

Wizytę u położnej mam niby mieć dopiero za ponad miesiąc bo niby jestem w drugiej ciąży i tych wizyt obowiązkowych mam mniej (dla mnie bez sensu ale cóż). Ale i tak pójdę za tydzień żeby serducha posłuchać, na szczęście trafiłam na taką położna co mówiła, że mogę przychodzić częściej niż te przepisane.

To Ty jesteś w 2 ciąży i tak Ci powiedziała że masz mniej obowiązkowych dlatego, a ja w pierwszej ciąży jestem a wizytę dopiero u położnej będę miała 3 raz od początku ciąży po przerwie 9 tygodniowej czyli wizyta dopiero 29 sierpnia =/ A serduszka mojego Dzieciątka nie słuchałam jeszcze ani razu =(
Może wiesz co oznacza w karcie ciąży w kalendarzyku wizyt i badań GTT ?? bo ja nie mam zielonego pojęcia a mam to zrobić w 24 tygodniu.

Miłego popołudnia =D

żabciu to Glucose Tolerance Test czyli tak ukochany przez forumowiczki test na glukozę ;-):sorry2:

A ja po obiadku pomyłam wszędzie podłogi,pies wykąpany to teraz chyba lekką kawkę sobie zrobię.

Fajnie wam z tymi spotkaniami.Ale my na wątku irlandzkim miałyśmy swój mega zlot w czerwcu.Był 3 dniowy,super sprawa :))

Ostatnia edycja:
żabcia tak jak anineczka pisze to Glucose Tolerance Test. Ale ja w pierwszej ciąży niczego nie piłam tak jak w Polsce. Z tego co pamiętam jedynie krew mi pobrali.
No i właśnie w tym 24 tygodniu pomijają mi tą wizytę u położnej ale ja i tak idę, chociaż serducha posłucham.

No i właśnie wróciłam ze spacerku i przy okazji odebrałam listy od bossa z dołu i mam zawiadomienie że 24 sierpnia na godzinę 8:45 mam się stawić na glukozę że mam nic nie jeść od 10 pm dnia poprzedniego nie brać żadnych tabletek ani nie rzuć gum. Piszę że wypiję ten płyn i mam siedzieć 2 godziny potem pobiorą krew i do domu. Jedyne co się cieszę że tego dnia mojemu M wypada 2 zmiana i że ze mną pojedzie, a tego czego się obawiam że jak nie zjem nic rano i będę jechać samochodem to zacznę wymiotować z głodu bo pierwsze co robię jak wstaje to jem bo inaczej bym padła z głodu tak mnie ssie po nocy =/

Uciekam teraz na chwilkę zająć się moim chomiczkiem bo M mu zaczyna sprzątać =)

żabcia a widzisz niby jeden kraj a co miasto to inne zasady. Ja w pierwszej nie piłam i w tej też nic mi nie wiadomo :/ Aż spytam się położnej na wizycie.

Dziewczyny a czy któras z Was potrafi bawic sie w photo-shopie? Koleżanka, ktora należała do majówek pokazywała mi fotke, jaka majóweczki sobie zrobilly z brzuszkami, bardzo fanie to wygladalo ;D Każda z majówek wysłała do jednej konkretkej swoje zdjecie a ona z tym fotek zrobila ich jedna taka wspólna:) Tez bysmy mogly takie cos sobie zrobic, tylko trzeba jeszcze troke poczekac az brzusie beda pokaźniejsze i co najwazniejsze czy ktos by potrafil takie cos wykonac, bo ja niestety nie mam pojecia jak to sie robi;/

reklama
No sergi jak z Nią rozmawiałam to też mówiła że nie wie nic o glukozie.

Ale mnie przeokropnie swędzi brzuch dołem zaraz się chyba wścieknę.
A moje Dzieciątko zaczęło wieczorne fikołki =)

Nasza Sergi jest uzdolniona zajmuję się forum i listą to może i w photo shopie by coś zrobiła, trzeba by się było zapytać =)

Do góry