reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nasze wizyty i zdjecia usg

cytryna są są, z ich córką moja do szkoły chodzi, lubią się więc to dla niej nagroda będzie. Boję się tylko co ja zrobie jak się wszystko w środku nocy zacznie, bo tak głupio ludzi po nocy budzić i zwalać im na głowe dzieciaka. I tak się ostatnio zastanawiałam czy oni tu w, lub przy szpitalu nie mają czegoś takiego dla dzieci. No bo przecież nie wszyscy mają z kim dzieci zostawiać.
A z ta wit K, to jak podają doustnie to w kropelkach czy jak?

reklama
Słonka ja wczoraj byłam na USg 3d. Mały wreszcie pokazał kawełeczek bużki bo jest mocno przycisnieta do sciany macicy. Pani doktor na pytanie ile wazy odpowiedziala tyle co maluich w 35 tygodniu :] Czyli Bąbel troszke szybciej się rozwija;] Ogolnie z małym okej, brzuch mi dalej twardnieje, więc ciagle LEZEC

dziewczyny cieszcie się że możecie sobie wszystko dokładnie ustalić w związku z porodem, bo w PL to niestety nie mamy takich możliwości.
Mi też zależy na odpowiedniej pozycji rodzenia ale w 4 szpitalach w których byłam w obrębie 40km preferuja poród na leżąco bo tak lekarzowi i położnej wygodnie:szok: nie wspominając już o tym że wanny do porodu mają ale tylko po to żeby się nimi na swojej stronie internetowej pochwalić a w rzeczywistości wcale ich nie używają, bo zardzewiała, bo odpływ się zepsuł, bo to skupisko bakterii itd.

kasiadz - to nie tylko u Ciebie tak wygląda:-( Jak w pierwszej ciąży wypytywałam o poród w innej pozycji, to mi jeden lekarz powiedział 'nie będzie pani chciała', drugi stwierdził że 'a jak położna ma sprawdzić czy poród przebiega prawidłowo, przecież nie będzie przed panią leżeć'. A o ochronie krocza jeden lekarz powiedział, że nie polega na tym, że go się nie nacina, tylko właśnie się nacina żeby chronić krocze... Ręce mi wtedy opadły :-(

Werka FAJNIE, ZE WSZYSTKO USTALONE ODNOŚNIE PORODU, NO u nas tak jak pisze Miłka czysty spontan, a szkoda bo tyle się teraz gada o tym planie opieki odnośnie porodu i to jest niestety fikcją :-(

Kingolinka ja też mam dużą dziewuchę, o 2 tygodnie :-)

Czyli jednym slowem porod to jedna wielka "niespodzianka" bedzie dla wiekszosci kobiet...Mysle ze teraz lekarzom i pielegniarkom troche nie na reke sie robi, ze kobiety staly sie bardziej swiadome roznych mozliwosci i ze sie upominaja o swoje prawa... A wystarczyloby troche wiecej zrozumienia, zyczliwosci... Ale najlepiej zamknac jape, rozlozyc nogi i godzic sie na wszystko, najlepiej w ciszy zeby o histerie nie posadzili...:/

Kingolinka, moj dziobak tez juz duzy. zostalo mi 5 tyg do porodu, a dziecie wazy juz 2600. No i kolejny raz potwierdzilo sie ze chlopak, wiec juz chyba moge w to na 100% uwierzyc;)
A tak poza tym, to maly jakiegos powera dostal i sie non stop wiercil(przez kilka godzin zreszta),wiec z ktg ciagle mi znikalo jego tetno, bo uciekal...
Aha, mam ponoc troche za duzo wod, ale przy cukrzycy moze tak byc, no i troche mnie martwi ze facet nie mogl sprawdzic jakiegos parametru oddechowego, ale staram sie tym za bardzo nie stresowac, a nie moglam sie wypytac bo z tesciowa bylam a ona straszna panikara jest.... No i dzidziol jednak sie przestawil glowka w dol, wiec widac jest szansa na to nawet w pozniejszych tyg.
I w sumie mialam takie zwykle usg, ale technik ktory je robil fajnie wszystko mi pokazywal (nawet wloski;)) i ladnie bylo buziaka malego widac, taki pyzol slodziachny:)

Ilonka wiesz to jest tylko plan. Mimo wszystko moze sie okazac ze porod rpzebiegnie calkiem inaczej. Niczego nie mozna byc pewien a juz napewno porodu. Ja tylko wstepnie zdecydowalam czego oczekuje, i na co sie zgadzam. I czego wymagam.
Bardzo bym chciala zeby po porodzie mi dziudziula polozyli na piers, no ale moze sie okazac ze beda jakies komplikacje i wcale nie pojdzie wg mojego planu...
Chce rodzic na kleczaco, co wcale moze sie nie oakzac najlepsza pozycja dla mnie. Bede probowac wszystkiego. Wazne ze w kazdej sali jest lazienka, bede sobie co jakis czas pod prysznic chodzila, skakala na pilce i przede wszystkim bedzie INTYMNIE!!!

Bo NIE ZGODZILAM SIE NA STUDENTOW!!!! tylko personel

reklama
sivi chyba w kropelkach/plynie...
jak szukalam informacji o tym to nie pisza w jakiej formie, tylko kiedy sie podaje:
Vitamin K

ja w sumie nie slyszlalam o mozliwosci nocowania dzieci w szpitalu, ale tez sie specjalnie tym nie interesowalam, wiec dopytaj u siebie, moze akurat jest taka opcja?

No plan jet tylko planem :) ja tam go wole miec i ewentualnie dostosowac do tego co sie dzieje niz isc na spontan - mi bylo wtedy trudniej decyzje podjac, ja musze o wszystkim wczesniej pomyslec :)

Do góry