reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

pogaduchy marcóweczek 2012

reklama
nusia mmoze masz dzidziusia nixziutko i dlatego dowcipne badanie ;) ja mioalam przez brzuszek normalnie wszytsko bylo wyraznie widac i slychac :) najpierw gin wymacal gdzie jest juz macica i jak wymacala powiedzila ze juz bez problemu przez brzuszek bedzie widac :) jejku jaka jestem niewyspana spalam do 9 ale sie niewyspalam odziwo obudzilam sie tylko raz dzisiaj oczywiscie z bolacych piersi no ale jak juz wstalam wyprawilam meza do ppracy zamklam zanim drzwi zeby mi znowu nikt niewlazl i poszlam spac jak niemowle ;) dziewczyny wynika ze pojutrze zaczynam 14 tydzien ?? dobrze to sobie kombinuje ??

no ja tez jestem ciekawa jak dzisiejsze USG będę miała robione bo poszłabym z mężem jeśli przez brzuszek, chcę mu zaoszczędzić bo często mężczyźni czują się skrępowani :-) mój zresztą nie pchał się nigdy do gabinetu na siłę jest z tych co wolą poczekać na dobre wieści, ale USG przez brzuszek jest super sprawa dla tatusia :tak:

Witam Was Dziewczynki.

Niestety nie udało mi sie dostać do lekarza po recepte na wkłucia do pompy :(
Ale za to poszłam z moja starsza córcią do szkoły sprawdzić o której ma rozpoczęcie roku (pierwsze w życiu strasznie to obie przeżywamy). Chciałam również iść pozbierać swoje maślaki pod sosny na łąkę, ale ktoś mnie uprzedził :wściekła/y: a miały być do pierogów na Wigilię i trzeba ich dużo uzbierać bo pierogów ma być ok 200szt.

Mam male pytanie ponieważ badania poprzednie (prenatalne) miałam tylko robione w szpitalu, czy któraś z was sie orjętuje czy jak pójdę we wrześniu do poradni na wizytę to odrazu pobiorą mi krew na test i zrobią to usg? Bo ja nie wiem na na oddział mnie nie chcą bo mam dobre cukry...

mata- wiesz zgodze sie ja sama sie uczylam na kierunkahc medycznych i tam tez lekarze mowili ze nie widomo tak dokonca jak usg wplywa na dzieci w brzuszu bo to sa w koncu ultradzwieki kotre odbijajac sie od roznych gstosci tkanek pozkauja obraz, ja mialam usg podczas przyjecia do szpitala -tam potwierdzieli ze jest ciaza, potem usg teraz ktore trwalo 1,5 minuty zbey uslyszec i zoabczyc serce- bo w sumie od wypisu mi nie robili usg ani nie prykladali tego czegos gdzie slyschac didizusia, no i teraz 1 wrzesnia genetyczne, poniej polowkowe i potem przed porodem zeby zoabczyc jak dziecko funkcjonuje czy jets dobrse ulozone i tyle- wazniejsze sa badania krwi, i wymazy zeby ewenualnym infekcjom przeciwdzialac!!!

niusia- juz to kiedys mowilam lepiej eby prenatalne badania robil ktos kto sie na tym zna bo wieksosc ginow sie na tym nie zna tak naprawde - w spitlau gzie ja rodizlm z 30 lekary 2 umialo te badanie rozbic.

u nas w przyvhodni takich badan nsie nie wykonuje sa 3-5 placowki gdzie je robia w tym slynny genon na rudzie slaskiej

Hej kobietki, ja w pt i wczoraj powiedziałam kolezanka z pracy o ciazy :) wiecie troche balam sie ich reakcji bo wiadmo wiaze sie to z zastepstwem itd.... sama pamietam jak jedna odeszla z zspołu na wychowawczy jakie to byl dla mnie stres i nawal pracy ale dalam rade wiec one tez dadza tym bardziej ze przeciez narazie pracuje :)

ale wczoraj mialam kieprski dzien caly czas zloscilam sie na M... a on mi kwaitki kupil... a ja sie zdenerwowalam bo powiedizlaam ze kupil cos co jest zwiedniete i jutro i tak wyladuje w koszu i tak caly wiczor az biedny nie wyrzymal i tez mi odpowiedzial co o tym mysli... potem mi bylo tak glupio... no ale co ja zrobie te hormony mnie dobijaja...

:( ech na taki skwar moj synek dostal goraczki 38,5 :( leży biedactwo pod kolderka dostal ibum na zbicie goraczki jak mu nieprzejdzie czeka nas wizyta u lekarza :(

reklama
Do góry