reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2011

reklama
monika przecież sprzątanie jest takie miłe ;p. Zrobisz nastrój: świeczki i muzyczkę i każdemu mopa w łapę i heja.

Kasia tak z reguły bolą skurcze. Też miewam takie pobolewania szczególnie jak się przeciążę w ciągu dnia. To mnie pod wieczór łupie.

Najlepiej zapytaj położnej jak będziesz miała zajęcia w szkole rodzenia. A swoja drogą nie mówiły o takich skurczach?

Ostatnia edycja:
monika przecież sprzątanie jest takie miłe ;p. Zrobisz nastrój: świeczki i muzyczkę i każdemu mopa w łapę i heja.

Kasia tak z reguły bolą skurcze. Też miewam takie pobolewania szczególnie jak się przeciążę w ciągu dnia. To mnie pod wieczór łupie.

Najlepiej zapytaj położnej jak będziesz miała zajęcia w szkole rodzenia. A swoja drogą nie mówiły o takich skurczach?

to skurcze :tak: nie miałaś jeszcze przepowiadających?
na sr babka coś wspominała o skurczach przepowiadających ale ja nigdy ich nie miałam - chyba :) a naczytałam się że często poród zaczyna się takim bólem brzucha jak na miesiączkę

Lena głowa do góry, może dogadasz sie z jakąś mama i będziecie dzieciaki na zmianę do szkoły. Moja mama tak miala ze jak sie siorka urodziła to ja akurat szłam do szkoły do 1klasy i poumawiała się z mamami z sąsiedztwa ze będą dzieciaki na zmianę prowadzić i w sumie wszystkim to pasowało. Mój mąż też ma teraz strasznie dużo pracy i ciągle nie ma go w domu. Dzisiaj wyjechał wcześniej niż zwykle ale ma za to wcześniej wrócić żeby się dzieckiem zająć bo wczoraj to nawet jej nie widział a przedwczoraj przyszedł na sam koniec kąpieli i na mleczko.

Kochana nie da rady dlatego,że szkoła z naszego dystyktu jest pod nosem i wszystkie dzieciaki tam chodzą.
Niestety jestem zmuszona wozić je na 9 rano i odbierać o 2.45 lub pózniej jeśli będą cciały chodzić na jakieś zajęcia po lekcjach.
Ale juz wczoraj rozmawiałam z jedną mamą,która mieszka obok szkoły,że jak nie zdążę,bo mały będzie spał lub będzie jadł to dziewczy mogą tam na mnie poczekać.

Witam wrześniowo!!!
Znów fala upałów-dzisiaj ma być 35 stopni,więc nie wychodze nigdzie.Do tego Zuzia zachorowała była wczoraj u koleżanki na basenie i chyba się wodą podtruła i leży biedactwo chore.
Boże jak ja Wam zazdroszczę,że macie jeszcze 4 tygodnie-która chce się zamienić???
Ja już sobie nawet odejmuje 2 tyg,więc liczę,że urodzę w 38 tyg. i daj Boże żebym się nie pomyliła (ale znając moje szczęście....)

babka na sr mówiła że hartowanie sutków to chyba jakiś facet sobie wymyślił;-) sutki to najdelikatniejsza część ciała kobiety i jedyne co to powinno się je przygotować do karmienia poprzez uelastycznienie (wcieranie dużej ilości kremu lub oliwki). Ja od wczoraj zaczęłam smarowanie kremem;-).
zresztą nie wiem jak wy ale ja sobie nie wyobrażam hartowania w inny sposób (np tarcia szorstkim ręcznikiem czy jak ostatnio słyszałam traktowania ich grzebieniem) brrrrrrrrr masakra jakaś, na samą myśl mnie bolą. Ja mam wrażliwe sutki i często mnie bolą nawet podczas polewania wodą z prysznica, więc u mnie stanowczo w grę wchodzi tylko kremik :)

reklama
Do góry