reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2011

pryzybela dobrze, że z serduszkiem wszystko w porządku. Mam nadzieję, że uda Ci się z karmieniem. Doszłaś już do siebie po cc?

Zastanawiam się czy jest sens trzymania kobiet tak długo w szpitalu po cc? W końcu szpital jest miejscem w którym ciężko się wypoczywa a to chyba najważniejsze po cc.

reklama
pryzybela cieszę się, że echo wyszło oki, a jak mleko się pojawiło to teraz już ruszy na maksa :)

podczytałam co u was, ale jakiś leń na pisanie mnie wziął :/ chyba zmęczenie materiału

Dziewczyny, pewnie nie bede miala czasu doczytac co u Was, ale narazie maksymalnie musze sie skupic na pewnym malym mezczyznie;) Chcialam sie tylko pochwalic, ze z serduniem Maxia wszystko ok, mial usg i konsultacje z kardiologiem i powiedzial ze wszystko w porzadku, wiec jestem bardzo szczesliwa:tak:
No i wreszcie mi sie mleko pojawilo, jak na poczatek calkiem spore ilosci, tylko teraz musze malego zmobilizowac zeby wiecej ssal... Zobaczymy czy sie uda;) Troche malo mobilizuje fakt ze po modyfikowanym dluzej pospi;)

A do torta polecam do zwyklego maslanego kremu dodac maslo orzechowe (peanut butter, mozna tez slone orzeszki ziemne przekrecic przez maszynke kilka razy). Oczywiscie nie dla alergikow taki smakolyk, ale krem fajny bo nie jest mdly i w sumie ciekawy smak....

super ,ze z serduszkiem oki :) no i oczywiscie rozumiemy , ze bedzie ciebie mniej i nie bedziesz miala czasu nadrabiac wszystkiego w koncu kazda z nas za chwile to czeka :)

tez jakas zamulona jestem :/ leze pod wiatrakiem i mule ...

Zastanawiam się czy jest sens trzymania kobiet tak długo w szpitalu po cc? W końcu szpital jest miejscem w którym ciężko się wypoczywa a to chyba najważniejsze po cc.
takie zdanie ma tez moja polozna, uwaza ze czlowiek najlepiej dojdzie do siebie w domu, fakt ze w DE w pierwszym tygodniu polozna przychodzi codziennie wiec jakby cos sie dzialo to jest sie pod opieka
a jak sie robi ta ostra zupe?

pryzybela dobrze ze z serduszkiem ok:-)

no to ładnie nam się z tymi herbatkiami złozyło :)
Fajnie, że wysyłają takie rzeczy, warto w końcu poprubowac różnych specyfików.
Z tego co wiem to jescze z hippa wysyłają, bobowity, bebilonu, allways, pampersa. Ale czy to prawda to nie wiem.
dziewczyny po jakim czasie od wypelnienia ankiety dostalyscie herbatke?
Trudno mi powiedzieć, bo ja już nawet zapomniałam, ze ten formularz wypełniałam i dopiero dzisiejsza przesyłka mi przypomniała
Dziewczyny, pewnie nie bede miala czasu doczytac co u Was, ale narazie maksymalnie musze sie skupic na pewnym malym mezczyznie;) Chcialam sie tylko pochwalic, ze z serduniem Maxia wszystko ok, mial usg i konsultacje z kardiologiem i powiedzial ze wszystko w porzadku, wiec jestem bardzo szczesliwa:tak:
No i wreszcie mi sie mleko pojawilo, jak na poczatek calkiem spore ilosci, tylko teraz musze malego zmobilizowac zeby wiecej ssal... Zobaczymy czy sie uda;) Troche malo mobilizuje fakt ze po modyfikowanym dluzej pospi;)

A do torta polecam do zwyklego maslanego kremu dodac maslo orzechowe (peanut butter, mozna tez slone orzeszki ziemne przekrecic przez maszynke kilka razy). Oczywiscie nie dla alergikow taki smakolyk, ale krem fajny bo nie jest mdly i w sumie ciekawy smak....

Super, że z Maluszkiem wszystko w porzadku.
No i to oczywista oczywistość, że teraz będzie Cię mniej na forum. ?niedlugo wszystkie zaczniemy rzadziej tu zaglądać więc będzie sie łatwiej połapać i zaległości nadrobić :)

pryzybela super ze serduszko zdowe, mowilam ....

a ja jestem dzisiaj załamana
pol dnia rewela
zrobilam liste co potrzebuje jeszcze dla malego, pojechalismy do mothercare dokupic brakujace rzeczy
stoje sobie przy polkach chodze a do mojego r na tel ktos dzowni, wiec odszedl na bok troche a ja szaleje przy polkach
nagle daje mi telefon i mowi bad news...
zglupialam

odbieram a tam moja bratowa mowi, zebym sie tylko nie zdenerwowala , ale mama nie przyleci bo miala wypadek ... i od razu zanaczyla ze nic strasznego sie nie stalo ale ma noge w gipsie ...
okazalo sie , ze moja mama z racji tego ze ladna pogoda byla, wziala rower zeby sobie podjechac do apteki po lekarstwa , bo w piatek miala byc juz u mnie i wykupila sobie zapas
i juz na naszej ulicy byla, 200 metrow od domu jak jechala jakas pier***na ciezarowka i musiala zjechac na chodnik, bo strasznie blisko niej byla i zahaczyla jakos niefortunnie kolem o kreweznik i runela na chodnik...

kurde tyle dobrze, ze na ten chodnik a nie w stone tego debila co jechal tym samochodem ...
ale ma zlamana noge w kostce, podrapana cala reke i buzie z boku pocharatana
a ten burak sie nawet nie zatrzymal :-:)-(

kurna pol dnia zryczalam dzisiaj, zaczelam ryczec na srodku sklepu jak sie dowiedzialam co sie stalo ...
ona sie tak ciezyla ze do mnie leci i ja to samo ...
pierdzielony pech :(((((((

atram bardzo Ci wspolczuje! ale Ty nie mozesz sie teraz denerwowac :-( najwazniejsze ze mamie nic powaznego sie nie stalo. zycze jej szybkiego powrotu do zdrowia!
Klementinka tez Ci polecam zrobic zupe dyniowa. jest naprawde pycha ;-) ja jadlam taka z gorszkiem ptysiowym, ale nie pamietam jak sie ja robi. poszukaj moze na necie fajnych przepisow
pryzabela grunt ze pokarm wreszcie sie pojawil! to opiekuj sie swoim malym mezczyzna :-p

ale dzis pospalam... ho ho! :cool:

reklama
Atram co za pech :( Jeśli obie byłyście tak nastawione na tą wizytę to na pewno wielkie rozczarowanie :( Dobrze, ze nic więcej sie nie stało.... Niech mama szybko wraca do zdrówka!!! A tego kierowce to bym....:wściekła/y:

Do góry