reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2011

:-D Chciałabym :-D Ale wtedy kiedy nie było wolno to on miał chęć, a kiedy już wolno to on się boi :-D

A tak z innej beczki, mam pytanko do dziewczyn które pracują w SW bądź Wasi mężowie, wiadomo Wam coś co należy się po porodzie? bo z ZUSu nic podobno bo nie są odprowadzanie składki na ubezpieczenie społeczne, mój się ubezpiecza dodatkowo i z tego tytułu dostanie za urodzenie, a coś poza tym? Nie należy się coś z zakładu pracy albo z innego miejsca?

W sumie to chyba to samo się tyczy policji, bo jak mój był w policji to chyba na tej samej zasadzie były składki odprowadzane... Coś mi się nie chce wierzyć ,że gdyby sam dobrowolnie się nie ubezpieczał to nic z żadnego miejsca za urodzenie by nie dostał...
malutka my pracujemy w SW. Poza becikowym i kasą z PZU (o ile opłacacie składki) to nic się nie należy:-(. No chyba ze koledzy w pracy się złożą na prezencik:). Z tego co się orientuje to ZUS też nic nie wypłaca, chyba ze się mylę.
agnus Ty szorujesz podłogi a ja się biję z myślami
od kilku dni czy czasem jeszcze przed porodem
nie pomyć okien, pozmieniać firanek i pościeli
żeby trochę kurzu się pozbyć ...
zwłaszcza że wiem że Siostra mi nie da rady pomóc
bo szkołe ma do wieczora a jeszcze nauka itd ...
ja mojemu zapowiedziałam że w tym miesiącu ma mi pomyć okna i poprać firanki. A jak nie zdąży to będzie to robił jak w szpitalu będę leżała:tak:
chociaż korci mnie żeby samem się za to zabrać. Ale na razie nie ma sensu bo w bloku na przeciwko robią ocieplenie, więc po jednym dniu okna były by brudne a firanki zakurzone

A ja dzisiaj posprzątałam całe mieszkanie, poodkurzałam, pomyłam podłogi na kolanach, powycierałam kurze a teraz zdycham. Początkowo miałam duży zapał do tego sprzątania ale jak się już zabrałam to co chwilę musiałam siadać i odpoczywać, ale w końcu udało się mi posprzątać:)

reklama
poczytałam i rzeczywiscie mały uciska na nerw kulszowy. miejmy nadzieję że przejdzie.

moze pokiziaj swojego i jakos sie przekreci ?? :-)

hejka laseczki :)

Może któras z was mi pomoże ponieważ od paru dni mam w głowie moją teściową :wściekła/y: ktora na siłe planuje cały mój poród na siłe że ona bedzie mi pomagać itd wszsystko okey tylko ja jej poprostu nie lubię tolerują ja bo to matka mojego męża a jak sie babie mówi ze sie nie chce to ona na siłę swoję i dobrze dobrze aleeeeeee:wściekła/y: i mąz mówi ze da sobie z nia radę ale boję się ze jak przyjdzie co do czego to sie spojrzy na mnie i to ja bede musiała jej powiedzieć spierrrrr kurde ma któraś z was podobnie jak sobie poradzić z taka babą która zawsze na swoim musi postawić :-(

no coz ja mysle , ze powiedz jej prosto z mostu , ze ci milo , ale nie potrzebujesz ! a jak bedziesz potrzebowac to napewno dasz znac ;-)

widze , ze dzisiaj jakis dzien dobry i wiele z was zabralo sie za porzadki , gotowanie itd. :)
ja sie na basenie nacwiczylam , a teraz leze przed tv :)

Ja jeszce nie mialam ani jednego malutkiego skurczu, nawet tych Braxtona juz nie mam. Ale dopoki dzidzia lezy posladkowo to ja tam wole zeby mi sie nic nie zaczynalo, herbate z liscia malin tez przestalam pic :-)

Tez dzis posprzatalam cale mieszkanko, tylko odkurzanie zostawilam mezowi. I ostatnie dzidziusiowe pranie sie suszy :)

Ivi, sivi ma racje - ty sie jeszcze wstrzymaj, za wczesnie!

A ja mam dzisiaj dzień do dupy :-( Zaczęło się od rwy kulszowej, później dostałam skurczy i tak leżę cały dzień. Zdołowałam się bo nawet posprzątać mi cięzko.. jestem wielka, nieporadna, schylić się ani rusz :-(, brzuch mi ciąży jak cholera, małż mnie nie rozumie :-(, co z tego że chęci są jak sił nie ma, wyć mi sie chce :sad: dajcie troche tego powera..

wicie gniazda na calego na forum :-D ja od srody tak czyszcze chate, ze jak nie urodze za jakis tydzien to chyba zaczne malowac klatke

elifit masz troche ~~~~~~ ;-) wiem co czujesz, ja mam czasem takie bole ze az siadam z wrazenia... starzejemy sie

reklama
elifit - też mam takie dni, że czuję się jak wieloryb ale następnego dnia jest już lepiej i mogę działać

Herbata - popytaj sąsiadów czy nie trzeba im okien pomyć ;-)

Do góry