reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Ciąża bliźniacza

Dziewczyny a ja jeszcze nic nie mam z wyprawki.. :eek: Jakoś wydaje mi się że mam mnóóóóstwo czasu. :-) poza tym musze przypomieć się koleżankom którym pożyczyłam ubranka po Majce, żeby mi przywiozły, bo szkoda mi kasy na kupowanie czegoś co już mam.. Miałam wszystkie ubranka dla Majki nowe więc może nie będzie dużo zakupów. no może dla chłopaka trochę "męskich" ubrań trzeba będzie kupić, żeby w różowym nie chodził ;)

karola79 - ja kupuję mleko dla Majki Nestle Junior i jest np. w rossmanie tańsze niż w Makro. Tam kupuję tylko wtedy jak są promocje. A nan active też kupowałam w rossmanie, tylko te małe opakowania po 400. Ale chyba 40 zł to ok, bo mi coś świta, że za duże opakowanie dawałam 2 lata temu 38 zł..

Palinka - a masz inhalator? może zrob jej inhalacje z soli fizjologicznej.. Nam w ub. roku lekarz często przepisywał inhalacje z pulmicortu i berodualu - ale to przy zapaleniu oskrzeli. Pomagało ekspresowo.
Jeszcze doczytałam że Twoja córa często choruje na zapalenie oskrzeli. My mieliśmy to samo w ubiegłym roku, tylko ona miała obturacyjne zapalenie oskrzeli praktycznie co 3 tyg. nie można było jej wyleczyć, bo ciągle nawracało. Pomogło dopiero jak w styczniu po leczeniu na zapalenie płuc lekarz przepisał jej na stałe lek Singular i syrop Xyzal. Brała przez pół roku. Na razie mamy spokój, ale idzie jesień...

Ostatnia edycja:
reklama
ewaw - u nas szuflada nijak by się nie sprawdziła bo łóżeczka będa trochę zachodzić na siebie bo nijak się nie ustawi w małym pokoiku tych łóżeczek plus nasze łóżko, a zamiast szuflady kupiliśmy takie jakby pokrowiec pod łóżeczko który można wsunąć i jest zamknięty

Ja na razie kupiłam jedno łóżeczko za namową mam z forum, które mówiłay ze na poczatek dzieci spia i tak w jednym to na gwint dwa maja zawalac mi sypialnie-rany,laski nie moge w to wszystko uwierzyc, ze blizniaki, że juz nie długo i ze od nowa ten meksyk, pieluch, odbijania, nie przespanych nocy, ząbkowania.......bez kitu, total jakis:szok:troche zaczynam sie bac, dopiero co z tego wszystkiego wyszlismy, a tu znowu ito razy dwa

Cześć Dziewczyny Mamusie obecne i przyszłe bliźniąt:) jestem tu nowa możliwe,że tylko na chwilę a może i na dłużej :)
Moje pytanie do Was, jaki miałyście pierwszy wynik BETA HCG??
Moj wynik przy normach 1-3 tydz.ciąży 6-71 ja mam 501!!!
Bardzo prosze o pomoc i podzielenie się ze mną waszym doświadczeniem, bo ja naprawde jestem przerażona a USG mam dopiero za 2 tygodnie...
Dziękuję z całego serca

tak właśnie myślę że to reakcja na antybiotyk, teraz co zje to zaraz strzelająca kupa idzie...póki co ją obserwuje,podaje jej wodę do picia żeby się nie odwodniła:-( normalnie jak to mówi moja ciotka - ,,jak nie urok to sraczka''
Wiesz co, jak Fran ma taki kaszel to zawsze kłade gdzies mokre pszescieradło lub recznik, musze zreszta kupic nawilzacz do powietrza

Cześć Dziewczyny Mamusie obecne i przyszłe bliźniąt:) jestem tu nowa możliwe,że tylko na chwilę a może i na dłużej :)
Moje pytanie do Was, jaki miałyście pierwszy wynik BETA HCG??
Moj wynik przy normach 1-3 tydz.ciąży 6-71 ja mam 501!!!
Bardzo prosze o pomoc i podzielenie się ze mną waszym doświadczeniem, bo ja naprawde jestem przerażona a USG mam dopiero za 2 tygodnie...
Dziękuję z całego serca
Kochana ja sie w ogóle na tym nie znam ale Tossa cos na ten temat wie, a ja witam i w razie gratuluje...i tez byłam przerazona i załamana

karola też słyszałam że na początku jedno może być , ale w sumie to na ile to starcza ? na 3 miesiące ? bo potem maluchy się wybudzają ...a i tak trzeba kupić dwa. My wyszliśmy z założenia że niech od początku śpią każde w swoim i już :-)
co do bety ja w 14 dniu po transferze miałam 853,74
ale to różnie może być , bo nawet przy ciąży pojedynczej też mogła być taka beta ...chyba nie pozostaje nic innego jak czekać na usg, ewentualnie jeśli wiesz który to twój dzień cyklu
ja nie sugerowałam się ile powinno być na dany tydzień bo jestem po in vitro

Ostatnia edycja:
reklama
jestem 14 dni po owulacji i taki Beta 501!, od strony mojej mamy były w rodzinie bliźniaki i to 2 razy, ale ja jestem przerażona, pozostaje mi chyba tylko czekać, a kiedy miałyście piersze USG kiedy zobaczyłyście juz coś, może bym się wczesniej umówiła.. Podziwiam WAS WSZYSTKIE DLA MNIE TO COŚ CZEGO NIE POTRAFIĘ SOBIE WYOBRAZIĆ..:( JESTEŚCIE NIESAMOWITE!!! :*

Do góry