reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2011

Werka cieszę się, że wszystko się wyjaśniło. Na twoim etapie to pewnie już skurcze będą co raz silniejsze, ale dobrze że zostało ci tylko troszkę poczekać

malutka ty to jeszcze przenosisz :) mi na zgagę troszkę renni pomaga, ale bez polotu

reklama
Jestem dziewczyny.
Bylam na izbie, ale mieli takie zamieszanie. Krew wystapila tylko jednorazowo. Jak by to byly jakies krzepy.
Pojechalismy na izbe, zrobili mi echo serca, scan. Dzidek ma sie dobrze. Lozysko chyba tez bo nic nie mowili

Dziekuje dziewczyny za rady. Przeczytalam juz wszystko. Strasnzie mnie brzuch pobolewa...I w nocy jak wrocilismy mialam straszne bolesne skurcze.
Co 7minut ale po godzinie ustapily i juz nie chcialam z siebie idiotki robic i wracac. Nie moglam lezec zbolu spac mi sie niesamowicie chcialo...
Jejku jestem przerazona bolem.

Ogolnie lekarz powiedzial ze wszystko jest w normie i byc mozliwe ze byl to czop, bo krew byla jasna. I krwawienie nie trwalo dlugo!
Ale mowie wam dziewczyny strachu do dupy mi zalecialo. Ze nie wiedzialam co robic, telepalam sie ze strachu, z zimna i jeszcze biegunka mnie zlapala chyba ze stresu!

Dobrze że wszystko ok, takie skurcze to teraz norma, chyba poród niedługo :-)

Dzień dobry :) Ja się dziś dobrze czuję, oznak porodu brak.. tylko coś chyba za mało płynów bo poranny mocz mam bardzo ciemny..

cytryna no jak w dole brzucha to obróciła się chyba, mój też czka w dole ;)

Werka dobrze ,że wszystko OK:tak:
A ja właśnie wróciłam ze sklepu z zapasem migdałów i manti :-D
Cytryna to Ty niezły apartament musisz mieć ,że maleństwo jeszcze ma tyle miejsca aby się przekręcać :-D
Ale jakby co to trzymam &&&&&&& :tak:

No ponoc mam :-D juz mnie chyba 3 polozne "macaly" i kazda mowi ze mam przestronna macice, duzo wod i ze dziecko ma jeszcze spokojnie miejsce i warunki zeby sie przekrecac. Ale ja juz chce zeby zostala w tej prawidlowej ;)

wrocilam ze spacerku :)

kurcze a propo malinki
mi sie cos zrobilo podobnego przy obojczyku ... dzisiaj rano pod prysznicem to zauwazylam :/ nie wiem co to jest , takie podluzne , fioletowo sine
dziwna sprawa mam nadzieje , ze zniknie :)

Karolina i co zjadlas loda ?? :)

juz mozemy miec skurcze i to bolesne .... pewnie nie raz ktoras z nas zaliczy falstart :))

ja sobie obiecałam że teraz tak wcześnie do szpitala nie pojade :no:
dostałam skurczy o północy czy po północy co 10 min,
do szpitala pojechaliśmy o 6 rano ze skurczami co 7 min,
na IP już były co 5, odsyłali mnie na patologie bo to jeszcze nie poród,
dawali zastrzyki na wstrzymanie, urodziłam przed 22 :baffled:

M jeszcze nie ma z pracy, mam zajebisty weekend

Asionek - dziwnie z ta malinka... ja mam przebarwania w okolicy biustu ale sa dosyc ciemnie, nie przypominaja siniaka. Jak czytalam o anemii w ciazy to gdzies pisalo ze jednym z objawow sa pojawiajace sie siniaki - zelazo i hemoglobine masz w normie?

Dziekuje dziewczyny za WSPARCIE!!!

Teraz juz jestem na bank pewna ze odszedl mi czop sluzowy. Dzisiaj normalny czysty mocz oddaje. Tylko jak sie wycieram to "jest brazowy sluz" lekko przebarwiony krawia...
Czuje ze sie juz zbliza i tym tygodniu bede rodzic. Miednica mnie boli jeszcze bardziej, i mam juz bole krzyzowe ze sama nie daje rady wstawac!
I ciagle spac mi sie chce! Wlasnie przespalam caly dzien...

Nie przyznalam sie, ale wczoraj mi ta krew pociekla po stosunku! Dalam sie wytarmosic bo moj by mi nie dal spac! Staral sie, glaskal i nawet ja mialam ochote. a potem na kibelku siedze a tu krew. On na instrumencie tez mial!

I w nocy te skurcze, myslalam ze rodze. Chyba jednak seks to prawdziwy przyspieszacz! A raczej ta biala pianka!!

Niby chcialam by sie juz zaczelo. A jak sie zaczyna to przeraza mnie strach!! Porod, to juz?!:-D:-D
Uwaga, bo ja taka nie pozorna a pierwsza polece!!

Asionek a nie uderzylas sie gdzies?

Lodzika zjadlam i ciastko tez poczym padlam.Teraz mam zgage jak sam skurczybyk i cukier ze ho ho:zawstydzona/y::eek:

werka Ależ ci zazdrrrroszcze tych objawów!!!! u mnie pewnie tak jak przy Olce będzie sru ni z gruszki ni z pietruszki bez ostrzeżenia...
To się teraz melduj na bierząco :-) żebyśmy wiedziały

My mamy niedzielnego lenia, córze włączyliśmy 3 godziny bajki i poszliśmy spać!! Uwielbiam takie dni!

reklama
ja sobie obiecałam że teraz tak wcześnie do szpitala nie pojade :no:
dostałam skurczy o północy czy po północy co 10 min,
do szpitala pojechaliśmy o 6 rano ze skurczami co 7 min,
na IP już były co 5, odsyłali mnie na patologie bo to jeszcze nie poród,
dawali zastrzyki na wstrzymanie, urodziłam przed 22 :baffled:

M jeszcze nie ma z pracy, mam zajebisty weekend

tez mam zamiar jak najdluzej w domu siedziec :)
tutaj polozna kazala od poczucia pierwszych skurczy przy pierwszym dziecku jechac po 2 h do szpitala juz , a przy kolejnym od razu ... chyba z deka panikuja ;))

Asionek - dziwnie z ta malinka... ja mam przebarwania w okolicy biustu ale sa dosyc ciemnie, nie przypominaja siniaka. Jak czytalam o anemii w ciazy to gdzies pisalo ze jednym z objawow sa pojawiajace sie siniaki - zelazo i hemoglobine masz w normie?

zelazo troche spadlo , biore teraz gin mi przepisal , ale to nie wyglada jak typowy siniak
nie wiem co to jest wsumie ciezko opisac hehe

Dziekuje dziewczyny za WSPARCIE!!!

Teraz juz jestem na bank pewna ze odszedl mi czop sluzowy. Dzisiaj normalny czysty mocz oddaje. Tylko jak sie wycieram to "jest brazowy sluz" lekko przebarwiony krawia...
Czuje ze sie juz zbliza i tym tygodniu bede rodzic. Miednica mnie boli jeszcze bardziej, i mam juz bole krzyzowe ze sama nie daje rady wstawac!
I ciagle spac mi sie chce! Wlasnie przespalam caly dzien...

Nie przyznalam sie, ale wczoraj mi ta krew pociekla po stosunku! Dalam sie wytarmosic bo moj by mi nie dal spac! Staral sie, glaskal i nawet ja mialam ochote. a potem na kibelku siedze a tu krew. On na instrumencie tez mial!

I w nocy te skurcze, myslalam ze rodze. Chyba jednak seks to prawdziwy przyspieszacz! A raczej ta biala pianka!!

Niby chcialam by sie juz zaczelo. A jak sie zaczyna to przeraza mnie strach!! Porod, to juz?!:-D:-D
Uwaga, bo ja taka nie pozorna a pierwsza polece!!

no to maz ci pomogl :))) nie boj sie bedzie dobrze !!
kurcze teraz to juz powoli zaczniemy sie sypac :szok:

Asionek a nie uderzylas sie gdzies?

Lodzika zjadlam i ciastko tez poczym padlam.Teraz mam zgage jak sam skurczybyk i cukier ze ho ho:zawstydzona/y::eek:

nie , zreszta w takim miescu to nie wiem jakbym miala sie walnac :))
nic poczekam moze zejdzie samo ??

obzartuch hehe
odezwala sie ta co malo zjadla :/ tez pekam prawie dobrze , ze zgagi nie mam :)

Do góry