reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2011

Hej Wam laseczki.
Ja już mam osrane gacie :) Za 2 dni zostanę mamą i jestem przerażona :((( Wszystko mnie wku.......... mam chęć kogoś zabić !!! Nie wiem dlaczego mam takie nastawienie:((
kochana jak my ci wszystkie zazdrościmy że wiesz że maleństwo utulisz za 2 dni, a my nie wiemy kiedy :-( szczęściara ;-)
dziewczyny, tak trochę z innej beczki
właśnie oglądałam program w tv odnośnie szczepień, powikłań itd.
nie będę pisała o tym czy szczepić czy nie bo to kontrowersyjny temat:)
ale dowiedziałam się ciekawej rzeczy - za niezaszczepienie dziecka na szczepionki obowiązkowe grozi grzywna na podstawie któregoś artykułu. I wypowiadało się małżeństwo które dostało taka grzywnę i z wypłaty potrącono każdemu z rodziców po 750zł.
bo jest to zagrożenie dla zdrowia pubicznego, swoją drogą przez tą modę na nieszczepienie we Francji wybuchła epidemia odry, 5 tyś osób zachorowało (pisali o tym w "mamo to ja")
hejka dziewczyny oczywiście was nie na drobie z czytaniem....ja już jestem szczęśliwą mamą dwojki ślicznot :) oczywiście już o tym wiecie...nie miałam laptopa więc nie pisałam ale spróbuje jak najczęściej tu zaglądać....i na wątek rozpakowanych...ufff nareszcie...powiem wam że cesarka to dla mnie traumatyczne przeżycie...ale już jest ok...nie boli..i polecam pas poporodowy...mój brzuszek przy nim dochodzi do siebie...

jeżeli chodzi o dzieciak.....to jestem zakochana...mój mąż też...Jula jest grzeczniutka baaaardzo....musi tylko się najeść do syta i śpi...jest przekochanym dzieckiem i wam życze takich spokojnych dzieciaków....Jaś-to delikatesik....dobrze kupki nie zrobi a już płacze...trzeba go lulać do spania bo inaczej nie zaśnie...ale też jest przekochany...chociaż martwię się bo coś oczko mu ropieje...:( noo i to prężenie jego...ahhh wszystko musi być dobrze...w tym tygodniu mam wizytę u neonatologa i pediatry więc wszystkiego się dowiem...

karmię mlekiem z piersi ale odciągam...bo mam tak dużo...a przy piersi by mi karmienie zajelo wieczność....dzieciaki jedzą po ok 60ml co3-4 godzinki....więc to małe glodomorki...:)

hmmm...nie wiem co jeszcze....może to że z wszystkim można sobie poradzić tylko trzeba troszke czasu...:)

Rabbit witamy , zaglądaj ile tylko możesz! I prosimy o nowe zdjątka jak masz :) Super że dzieciaki zdrowo się rozwijają, oczko tak ropieć lubi ale przechodzi to z wiekiem. Mojej znajomej córka tak ma, może to alergia?

reklama
malutka jak chce Ci się spać to śpij bo wiesz jak to później może być :). Korzystaj puki czas.

Ja też jestem wiecznie zaspana ale jak śpię w dzień to w nocy chodzę.

Hej Wam laseczki.
Ja już mam osrane gacie :) Za 2 dni zostanę mamą i jestem przerażona :((( Wszystko mnie wku.......... mam chęć kogoś zabić !!! Nie wiem dlaczego mam takie nastawienie:((

Pysia - gratulację:**
Justyś a ja Ci zazdroszczę, Już wiesz, że za dwa dni będziesz tuliła dzidzie. U większości to jedna wielka niewiadoma. 3mam kciuki. Te złości to pewnie stres.

dziewczyny, tak trochę z innej beczki
właśnie oglądałam program w tv odnośnie szczepień, powikłań itd.
nie będę pisała o tym czy szczepić czy nie bo to kontrowersyjny temat:)
ale dowiedziałam się ciekawej rzeczy - za niezaszczepienie dziecka na szczepionki obowiązkowe grozi grzywna na podstawie któregoś artykułu. I wypowiadało się małżeństwo które dostało taka grzywnę i z wypłaty potrącono każdemu z rodziców po 750zł.
Ehhhh i znowu mi przypomniałyście o MMR.

Ja szczepiłam 5w1 i to był koszt ok 130zł/szt. pneumo 250zł/szt. Te ceny co podałaś wydają mi się wysokie ale to pewnie zależy od regionu, miasta itp.

Dziewczyny, pomóżcie prosze.

Na USG (szczególnie z końcówki ciąży) są podane takie wartości jak EFW czyli przyblizona waga płodu, poźniej value i wpisana wartość, Range (o ile może się mylić USG), Age (wiadomo) i później Williams, gdzie albo jest napisane N/A, albo podane są %.

Ja mam podane %, a wcześniej było tam N/A.
Czy któraś z Was wie czego dotyczą te %? Macie tam coś wpisane?
Bo wpadłam w popłoch, że chodzi o chorobę Williamsa

dla mnie to brzmi jak chińszczyzna. Niestety nie pomogę, nawet nie przyglądałam się tak wnikliwie moim wydrukom z USG.

rabbit witaj z nami :)

rabbit - witaj rozpakowana :-) fajnie, że dzieciaczki grzeczne i mało kłopotliwe ;-) nie skierowali Cię po CC do neurologa dziecięcego bo mi przy Milenie kazali się wybrać na wizytę ze względu na CC, taką informację dostałam przy wypisie z Raciborskiej :tak:

maggie - dlaczego nie spytasz dookładnie lekarza podczas badania o co chodzi jeśli masz jakieś wątpliwości :confused:

Maggie ja myślę,że gdyby było coś nie w porządku z wynikami,od razu byłabys poinformowana.Nie zamartwiaj się dziewczyna,jak masz jakies wątpiliwości zapytaj lekarza.Szczerze,to pierwszo słyszę o takiej chorobie.

Sivi witaj w klubie,mi zgaga juz gałki oczne od tyłu wypala,a najgorsze kurka jest to,że nic nie działa.A po mleku mam problemy.

Ostatnia edycja:
sivi ja ostatnio maślanka zapijałam zgagę bo mleko dla mnie jest fuj. Jadłam obiad i po każdym gryzie łyk maślany. Był dla mnie jak balsam na popalony przełyk.

reklama
Do góry