reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2010

Julia - u nas zawsze kupka jest z samego rana po butli, więc jak tylko zje, sadzam go na nocniczku i po kilku minutach jest i siku i kupka ;) ale to jest bardzo nieświadomie, wykorzystuje tylko to że zawsze robi rano, bo wczoraj była jedna po południu ale niestety znalazła się w pampku a nie nocniczku...

reklama
Witam mamusie :)
Dzisiaj już całkiem sama zostałam z dwoma brzdącami - mam stracha :p
Dzisiaj pobudka o 2, 4, 6 i 7, wiec już troszke lepiej (nie co 1 godz. :p ). Nie zmienia to jednak faktu, ze jestem nie tomna...najlepiej, zebym chodziła spać o 22, ale troszke mi szkoda czasu z mężem :/
Jeżeli chodzi o słomkę, to kiedys mój A. pił cole z Maca i mały koniecznie chciał spróbować, to on mu dal (był przekonany, ze pogryzie słomkę i koniec), a ten pociągnął łyka (biedaczek :(). Potem kiedyś bylismy na spacerze, ale picie sie skonczyło, wiec kupilismy picie ze słonką i mały sobie super poradził.

Asencja - fajnie, że Michałek tak przybiera, a powiedz czemu macie go na smoka przestawiać? Coś przeoczyłam i nie jestem w temacie...
Asnecja - o co chodzi z tym smoczkiem?
Chodzi o to, zeby wprowadzić smoka, zeby nie ssał cały czas piersi...bo jednak troche za szybko przybiera na wadze i brzucholek ma wielki i robi już mu sie trzeci podbrodek :p Bo mały je krótko (moje mleko leci pod takim ciśnieniem, że mały ledwo co nadąża łykć), ale co 1 godz....potem zaczyna płakać i sie uspakaja dopiero przy cycu.

no więc po usg - taki sam wstydziuch ja Jagoda..... odwórcony dzieć pleckami i dupskiem i koniec! ale chociaż kręgosłup było widać i seducho ładnie biło:) dzieć ma 150g

Witam i ja.
Coś dzisiaj zmęczona wstałam. Znowu lekkie zawroty się odzywają. Może to z powodu strachu przed rezonansem który mam mieć 26-ego. Oficjalnie dach mamy skończony!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wczoraj małż złożył już futrynę do drzwi łazienkowych i rozłożył sprzęt do kafelek. Dzisiaj chyba zacznie :):-)

Asencja- współczuje nocek. Faktycznie trza małego smoczka nauczyć , bo ty się wykończysz kobito.
Olavip- dobrze ,że jest dobrze. Następnym razem na pewno się maleństwo pokaże :)
Agast- co się u was dzieje kochana?
Milka- gratki dla Ercia!!!!
Lencja- fajnie się ciebie czyta taką naładowaną energią ;) A co to za zajęcia?
Aisa- super z mieszkankiem. Jak dla mnie to takie łóżko dużo za wcześnie. Ale każde dziecko jest inne.
Avenka- fajnie ,że znowu jesteś z nami :)
Gosiagro- kiedy się wprowadzacie?
Zdecku- jak tam Natalcia, mała pogromczyni kotów? Kiedy się spikniemy na basen w DTR?
Zyraffka- dopiero zauważyłam ,żę już jesteś szczęśliwą żonką. Można już usunąć suwaczek :)
Klementinka- co tam U Was kochana?
Milusia- jestem z Wami dzisiaj kochana. Bądz dzielna
[*]
Koriander- jak mamusia?
Kajdusia- Wer ar ju?
Percia- jak tam Jasiek. Kiedy będą wyniki męża? Cały czas trzymam kciuki za jego sukces ;)

Miłego dzionka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! U nas 25 stopni ma być dzisiaj :-)

Dziękuje wszystkim za przywitanie :)

Gosiagro – pierwszy dzień w pracy minął bardzo szybko! Nie wiem kiedy tak mi czas uciekł!!! Lubie moją pracę więc jestem zadowlona.
Basia opiekuje się nasza wspólna kolezanka. Ona uczy się zaocznie w weekendy a w tygodniu zajmuje się Basią. Mąż ją wozi do niej do domku. Basia ją bardzo lubi. A poza tym weszła ta nowa ustawa dla Niani, także jestem w trakcie podpisywania umowy i załatwiania formalności z ZUSem, to wtedy Niania będzie ubezpieczona a ZUSowskie składni płaci budżet Państwa.

Julia0903 – ja tez miałam poważną depresje poporodową. Już nie chce do tego wracać....

Emalia82 – dla Basi nie jest za wcześnie. Jak tylko przychodzą goście to wszystkim pokazuje gdzie Basia robi: Aaaaaa. To takie określenie na spanie :) Ona bardzo lubi swobode i podoba jej się ze może wejść i zejść z łóżka kiedy chce :)

A tak to codziennie po pracy bedziemy cos w domku robic. Wczoraj szafke na buty posprzątalismy i poukładalismy, a potem Mąż wysprzątał pomieszczenie na pralke i ją podłączył... Za wiele to nie zrobimy bo czasu mało, ale małymi kroczkami i bedzie dobrze :)

Ostatnia edycja:
Witam!
U nas Zośka zakatarzona wczoraj zrobiłam jej inhalacje to dzis troche lepiej ale wogóle niechce dać sobie zrobić inhalacji jak widzi nabulizator to ucieka do drugiego pokoju i siada w katku bidulka ale troche ja musze pomeczyc bo to pomaga ja oczywiscie sie od niej zaraziłam i katar ciurkiem z nosa leci masakra a taki dzis dzień piekny a mi się nawet na spacer niechce iść:-(
Co do nocnika Zoska na chwile siada i niechce dłuzej jeszcze jej sie nie udało nic zrobic do niego za to kupe woła jak juz jest w pampersie i wtedy musze go szybko zdjąć ona woła kosz i sama wyrzuca;-)Marysia miała półtora roku i juz bez pampersa latała ale tu sie to nie zapowiada:baffled:
aisa-super czytać teraz twoje posty widac że depresja poszła w sina dal:-)

Witajcie laseczki

Dziekuje za troske o Lile i mame. U Lili nie wiemy co to bylo, dostala rano goraczki ktora wahala sie miedzy 39,6 po podaniu czopka a 40,8 :szok: w zyciu tak wysokiej goraczki na termometrze nie widzialam.. Pojechalismy na pogotowie ale po ogolnym badaniu i analizie moczu odeslali nas z niczym do domu, a na odchodnym lekarz jeszcze powiedzial zeby sie nie martwic bo dziecko nie moze miec ZA wysokiej goraczki i w ogole ze nie nalezy jej zbijac chyba ze na noc zeby sobie pospala :wściekła/y: Na szczescie kolo 23, chlodnych kapielach i obkladaniu Lili okladami goraczka zaczela sama spadac, do rana juz nie bylo po niej sladu. Ale co sie najedlismy strachu to nasze..

Mama ma w piatek robiona kolonoskopie i biopsje, wiec jeszcze jakis czas pozyjemy w niepewnosci..

gosiagro wlasnie wstawilam dynie do piekarnika, krajanka serowa dzis na deser :-)

julia, aisa dobrze ze odnajdujecie sie powoli w roli matek..nie zalujcie straconego czasu lecz cieszcie sie kazda chwila spedzona z corkami ktora daje wam radosc

milusia jak sie czujesz?? Mysle caly czas o tobie i o twojej cioci..duzo sil w dzisiejszym dniu..

Lencja dolaczam do pytania Gosi, coz to sa fantastyczna szkola?? :tak: No i gratulacje dla rozgadanej brykajacej Nelusi!! A co u naszej ity??? Pociagnij ja za ucho niech sie odezwie, jak sie jej Tymus sprawuje, jak brzusio??

ewelinka zdrowka dla Zosiaczka!

Asnecja ale ci Michas przybiera, na pewno mleczko mamy mu nie zaszkodzi, ale jesli lekarka zaleca "spowolnienie ssania" to oby sie udalo :-) A jak Krystianek? Wybralas juz wozek (musze jeszcze doczytac zaleglosci :-))

Klementinka to juz pazdziernik, ojej ojej :blink: Oby rozwiazanie nadeszlo lagodnie i szybko!

olavip pieknie ci fasolka rosnie! A jak wstydliwa to moze corcia? gratuluje zabaw na weselu, oj zazdroszcze u nas nikt sie nie chce zenic :-( Nie uwiezycie ale ja bylam na 3 weselach znajomych (na 4 nie moglismy jechac bo bylo w LOndynie a ja w ciazy) a reszta albo single albo nie chca sie wiazac papierami..A szkoda :baffled:

emalia gratuluje zadaszenia nad glowa :-) Nie boj sie rezonansu, najwazniejsze zebys wiedziala od czego te zawroty i mogla to leczyc. Ja po historii mamy nie pozwole ani sobie ani nikomu z rodziny bagatelizowac sygnalow ktore wysyla chore cialo. A jak Jas? Przeszlo mu?

zyraffka zdrowka, co to za kaszel okropny?? Zdrowka rowniez dla meza, oby to nic powaznego nie bylo..

Perfecta co sie odwlecze to nie uciecze nadal trzymam kciuki!!

avena ciesze sie ze jestes :) Nie wiem czy zagladasz na FB ale napisze i tutaj spoznione zyczenia urodzinowe!!:-) A jak w pracy, unormowalo sie troche czy nie zanosi sie na sielski spokoj?

Kasiek u nas tez kartonik ze slomka sie sprawdzil, chociaz Lila ma tendencje do robienia "pianki" i jak dostaje jakis koktajl lub sok do picia ze slomka to uwielbia dmuchac i pryskac dookola :-)

gosiagro oj bardzo zadowolona jestem z Nikosia, tylko musze jeszcze te 3203049 funkcje rozkminic :-) ale fajnie jest po tylu latach wrocic do lustrzanki :tak:

nadika bardzo sie ciesze ze apetyt u Natanka wrocil! Mam nadzieje ze makaron z dynia trafil w jego gust :)

Ostatnia edycja:
hej dziewuszki,
ja tylko tak na chwilunię.
milusia dużo siły w dzisiejszym dniu!!!!
koriander to w dalszym ciągu trzymam kciuki za pomyślne wyniki mamy!!
i tyle pisania .. Natek się obudził więc mykam do niego.
zajrzę wieczorkiem

reklama
Asnecja - w takim razie oby Michałek szybko smoczka zassał;-)

olavip - ciekawe kim sie wstydziuszek okaże:happy2:

emalia - będzie dobrze z tym rezonansem, trzymam kciuki! Fajnie mieć dach nad głową;-);-):tak::tak: a u nas opóźnienie na razie niby miesiąc:wściekła/y:

milusia -
[*] trzymaj sie kochana

aisa - a w jakiej branży pracujesz jeśli można wiedzieć?

ewelinka - zdrówka wam życzę

koriander - smacznej krajanki:-) ja zrobiłam lody dyniowe, ciekawe czy będą jadalne:-p

Do góry