reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2011

oj dziewczyny ja to tylko sobie podczytywac mogę, macie już zupełnie inne tematy :p

monika
co prawda niedziela się nie skończyła ale u mnie nic i raczej tak sie ten dzień zakończy... ehhh
ale trzymam kciuki zA ciebie... a może noc będzie owocna?? kurde nooo, czemu z naszej umowy umiał się wywiązać tlyko jeden maluch:p??

idę pomęczyć męża, to może się uda coś zmajstrować...:p

reklama
ja boje sie , ze jak nie odbije to bedzie gorzej z tym brzuchem :(
jemu sie nie ulewa , moze z 2 razy sie zdarzylo od poczatku ,ale malutko bardziej slina z piana :)
to kiedy pierwszy spacerek ?? :)
u nas też jest mało ulewania a jeżeli już to właśnie spieniona ślina:)
pierwszt spacerek jakoś w tygodniu ale zobaczymy jaka pogoda będzie

oj dziewczyny ja to tylko sobie podczytywac mogę, macie już zupełnie inne tematy :p

monika
co prawda niedziela się nie skończyła ale u mnie nic i raczej tak sie ten dzień zakończy... ehhh
ale trzymam kciuki zA ciebie... a może noc będzie owocna?? kurde nooo, czemu z naszej umowy umiał się wywiązać tlyko jeden maluch:p??

Ewa przyjdzie i pora na ciebie, w końcu ty jeszcze przed terminem, więc głowa do góry, dziecko na pewno nie zapomni wyjść ;)

Justys ja nie pomoge niestety z butla ...

Gugula no wlasnie moj nie odbija za duzo wiec chyba w nocy daruje sobie wybudzanie malego , on i tak spi na boku duzo ...

Kasiadz no to oby pogoda dopisala :)

monika

niedlugo i ty bedziesz po tej stronie mocy hehe :) teraz korzystaj z " wolnosci " , bo niekiedy bywa ciezko ...
moj np. dzisiaj walczyl od switu do 19.40 :( nameczylismy sie okropnie , a malego mi tak szkoda , ze wyc sie chce :(

moze dzialanie z mezem pomoze :)

halo :-)

Justyś - robisz mieszkankę wg tego co jest na opakowaniu, zawsze Ci wyjdzie troszkę więcej, możesz odlać już z gotowej jak chcesz mieć równe 120 ml :tak:

kasia - na brzuszku możesz kłaść już od urodzenia, ale wiadomo, Tylko w Twojej obecności :tak: i najlepiej na Tobie bo dziecko takie małe może leżeć tylko w pozycji na żabkę :tak: ze względu na stawy biodrowe

Lena - i jak udało się ?

Ewcia - głowa do góry, przecież nawet nie jesteś jeszcze po terminie ;-)

Dziewczyny które zaczynają przygodę z cycem nie dokarmiajcie flaszką, niech dziecko ma szansę rozbujać laktację bo jak od razu dajecie do paszczy flaszkę, to dzieciak nie da informacji do mleczarni, że trzeba zwiększyć produkcję ;-)

Na początku dzieci wiszą przy cycu dłużej, nie dlatego, że są głodne ale potrzebują zapachu mamy, jej bicia serca, po prostu kontaktu z nami, one też potrzebują czasu aby przyzwyczaić się do nowej sytuacji ;-) a my musimy im w tym pomóc :-D wiem, że jest to na początku męczące ale mija :tak:

sorki Ewa, nie dotrzymalam umowy- chyba pierwszy raz w zyciu.. nadal w dwupaku, maluch od wczoraj cos cicho siedzi, ledwo ledwo i mnie stresuje..

usunelam suwaczek bo mnie denerwuje..

heej mamusie rozpakowane i te nie jak jaa :-p cuda działam m juz nie ma siły a tu nic hihihi ;) ale mam jeszcze czas mam pytanko do mamus z którymi są juz malenstwa i , ktore były spuchnięte przed porodem poschodziła ta opuchlizna szybko czy wcale nie schodzi ? :-p i jak to jest z tym poceniem w połogu u was ? bo czytałam gdzie nie gdzie ,ze ponoc masakra...

Dziewczyny przepraszam że tak o sobie tylko... ja nadal w dwupaku:-)
mam nadzieję że u was wszystko w porządku, maleństwa ładnie rosną :)

Miłka,
a ja mam takie pytanie, oczywiście do innym mam również
czy przepajacie dzieci ?? dajecie jakieś herbatki ?

Mariolcia jak sie karmi cycem to woda czy herbatki raczej nie sa konieczne, slyszalam ze po mm dziecko moze byc troche spragnione.

witam sie i ja. mloda jeszcze pochrapuje, nocka bardzo ladna, ale jakos i tak nie moge sie wyspac. mam wrazenie ze nie odespalam porodu jeszcze. wasze bobasy tez tak jecza nim zasna?

bo jest taka sprawa że "pewna osoba" na silę mi wmawia o tych herbatkach by przepajać bo tak kiedyś się robiło i się robi... ja jestem innego zdania, właśnie wiem że jak na cycu dziecko się chowa to nic mu więcej nie jest potrzebne (no chyba żeby kolki dokuczały, albo pediatra zlecił)

i dlatego ja już zgłupiałam... ehh, najgorsze to tak wwalać się w czyjeś wychowanie i pielęgnację dziecka.

Herbatka, oj to śpij kiedy możesz :-)

reklama
sorki Ewa, nie dotrzymalam umowy- chyba pierwszy raz w zyciu.. nadal w dwupaku, maluch od wczoraj cos cicho siedzi, ledwo ledwo i mnie stresuje..

usunelam suwaczek bo mnie denerwuje..
Hahaha dobre z tym suwaczkiem. Dzis od rana tylko trzy telefony czy juz urodzilam, plus dwa sms-y dostal moj.. Normalnie jupiiii :wściekła/y:

Do góry