reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

wrzesień 2011

A mój smyk charczy jakby mu cos w gardle było i tak jest zauważyłam odkąd zaczęła się ślina pokazywać i czasem mu w nosku też furczy jakby miał katar ale jak ssie to już tak mu nie rzężi i nosek cysty jest.:confused:

reklama
Klementyna mogę wiedzieć dlaczego nie chcesz szczepić dzieciątka?

Bo nie widzę sensu w atakowaniu nie rozwiniętego jeszcze układu immunologicznego wirusami, wprowadzanymi do organizmu poprzez ominięcie naturalnej bariery ochronnej. Najpierw wizyta u neurologa, który stwierdzi czy z dzieciątkiem wszystko ok, a to jest w stanie ocenić prawidłowo dopiero po 3 miesiącu życia dziecka. Na szczepienia zawsze jest czas, kalendarz szczepień jest tylko poglądowy, nie można wszystkich dzieci wrzucać do 1 worka bo KSz. tak mówi. i mam złe oświadczenia po szczepieniu starszego synka więc teraz jestem bardzo ostrożna jeśli chodzi o kwestię szczepień.

sylwiczka
możesz spróbować na katar nosivin soft, albo otrivin dla dzieci, dodawanie olejku sosnowego do nawilżacza też pomaga, ale tego nie powinno się za dużo przy niemowlaku stosować.
dużo zdrowka dla córci, niech jej szybko minie katarek

moja tesz charczy, gruszka u nas sie nie sprawdziłą i kpiłam aspirator marimer i wczoraj udalo mi sie dwa wielkie gluty wyjąć z noska, nie dziwie się że charczała z czymś takim w nosie. Codziennie psikam jej też wodą morską.

hej, właśnie wstałam i zjadłam obiad. w nocy nie spałam, pisałam pracę:rofl2:. No i po13tej mnie ścięło spanie. później zerknę do was, teraz idę poprasować troszkę. Pogoda się popsuła, zimno, mokro. Robiłam młodej wyniki krwi, ma za wysoki poziom hemoglobiny, za niskie limfocyty i coś tam jeszcze (nie mam kartki przy sobie a tyłka nie chce mi się ruszać), jutro się dowiem co z czym się je. Miałam nie czytać, co to może oznaczać, żeby nie fiksować, ale coś mnie podkusiło i... więcej nie czytam. Odchylenia od normy nieznaczne więc chyba nic takiego.

Kurcze dziewczyny ale nadrukowałyście ;-)Już zapomniałam co komu miałam odpisać... Więc najpierw o sobie- Wojtuś jeżeli nie ma kolek to zasypia po kąpieli...niby dobrze ale za 3 max 4 h się budzi więc o 24 czy też 1:00 jest już w miarę wyspany i do rana walczymy o sen, ech tak źle i tak niedobrze...
My dziś po kolejnym szczepieniu- teraz w rączkę, ale było płaczu :-:)no: A ja prawie też się poryczałam. Pielęgniarka nastraszyła, że po tej szczepionce często występuje gorączka więc paracetamol i altacet w żelu zakupione na wszelki wypadek. Oby się obeszło bez echa. Teraz już śpi godzinkę...Heh a wiecie ile już waży? 5750g :szok::szok: nic dziwnego, że mnie plecy bolą...30dag w tydzień :szok:

Poza tym rano byłam na małych zakupach ale pogoda pod psem więc się chodzić nie chciało...mąż pierwszy raz na tak długo został z synem, dali radę :tak: ale byłam z obu dumna.

sylwiczka te aspiratory są super tylko, że u nas kosztują 20 parę zł a ja na Czechach taki sam praktycznie za 6zł kupuję...

No i tyle...mały się obudził...

Wrześniowa mój Franek też tyle waży, a ile młodszy:szok:aż sie boję co będzie dalej...jakoś po nim nie widać żeby był gruby tylko długi jest, wszyscy mówią że wygląda na 3miesięczne dziecko

Bo nie widzę sensu w atakowaniu nie rozwiniętego jeszcze układu immunologicznego wirusami, wprowadzanymi do organizmu poprzez ominięcie naturalnej bariery ochronnej. Najpierw wizyta u neurologa, który stwierdzi czy z dzieciątkiem wszystko ok, a to jest w stanie ocenić prawidłowo dopiero po 3 miesiącu życia dziecka. Na szczepienia zawsze jest czas, kalendarz szczepień jest tylko poglądowy, nie można wszystkich dzieci wrzucać do 1 worka bo KSz. tak mówi. i mam złe oświadczenia po szczepieniu starszego synka więc teraz jestem bardzo ostrożna jeśli chodzi o kwestię szczepień.

a możesz napisać co działo się z Twoim synkiem po szepieniu? ze masz takie złe doswiadczenie ?

Witam. Krystek szalał w nocy i dopiero dobrze usnął po północy i to w naszym łóżku i trza było go przenosić do jego łóżeczka a muszę powiedzieć że trochę waży, przed pójście do szpitala tej jego wagi nie odczuwałam jak teraz.
No i zapisałam Radka na szczepienie dopiero na 8 listopada. Kurczę trochę trudno mi pisać z Radkiem przy Matrix-ie, nazywam tak karmienie piersią;-). Poczytałam co u was ale jakoś wyleciało mi z głowy co komu miałam napisać.

wrześniowa super że u was lepiej i wojtuś spokojniejszy.
A ze spaniem może mu przesuń kąpiel troszke później.
a z tym aspiratorem to naprawde niezla różnica w cenie. Ja kupiłam za 20 pare zł i sie zdziwiłam ze tyle za kawąłek plastiku i rurkę, czegoś więcej się spodziewałam, ten co mam nawet jakiegoś pojemniczka do chowania nie ma.

ja dzisiaj dzień lenia, z prasowaniem sie poddałam pochowałam nieuprasowane, ale tam juz 3 prania mi się gnieżdzily a siły na prsowanie nie mam, trudno.
obiad tez na szybko, na spacerze nie byłyśmy mała śpi na balkonie w kołysce już dość długo zresztą.
A ja umieram z bólu, boli mneikręgosłup cora zbardziej :(

pochwale się jeszcze ze kupiłam małej mate MATA LAWEDOWA OWIECZKA ELC 856/47 (1880708848) - Aukcje internetowe Allegro o taką, zastanawiam się jeszcze nad takim projektorem Projektor TOMY Kubuś Puchatek (1884976120) - Aukcje internetowe Allegro bo malutka uwielbia się w sufit i lampy patrzyć to powinno się jej podobać.

reklama
kasiula no to ładnie Franuś waży jak na swój wiek :-) jest co nosić...A dziś na szczepieniu był chłopczyk półroczny i ważył 7140g, wyglądał na pulpecika no i tak sobie teraz myślę ile nasze dzieciaczki będą ważyły mając tyle...raju...

asiu właśnie już przesunęłam kąpiel do 20:00 no i tak myślę, że 21 to już chyba za późno no nie? Tak go przyzwyczajać do późnej kąpieli? sama nie wiem... Super ta mata no i tanio :tak: Projektor też fajny, dzięki Tobie przypomniało mi się, że ja też mam taki projektor który wyświetla serduszka, już go odkopałam, sprawdzę czy zajmie tego mojego Wojtka choć na chwilę.

Do góry