reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

GRUDNIOWE MAMY 2010 :) wątek główny!

Gufi już czekamy na fotki ciebie w kreacji lub przynajmniej sukienki
z tym wirusem to masz nie wesoło, my też planujemy imprezkę u nas, ale mają być tylko teście w sumie to i tak dużo, bo ostatnio średnio przepadam za hałasem i imprezowaniem

reklama
Gufi już czekamy na fotki ciebie w kreacji lub przynajmniej sukienki
z tym wirusem to masz nie wesoło, my też planujemy imprezkę u nas, ale mają być tylko teście w sumie to i tak dużo, bo ostatnio średnio przepadam za hałasem i imprezowaniem

my robimy sasiedzka popijawe :-D dwie pary i my plus dwojka maluchow - Alicja i mala Iga. starszaki sprzedajemy do dziadkow, zebysmy mieli troche spokojnego imprezowania

Fajnie macie Gufi:tak:. Tu u nas wszyscy znajomi już tylko ze starszymi dziećmi są i nikt nie chce się umówić na imprezkę:hmm:. Jak starszaki były młodsze to jakoś to życie młodych rodziców było bardziej urozmaicone a teraz... My jedni mamy takie maleństwo i jesteśmy jakby wypchnięci po za margines.:-(

Witam Mamuśki:) Wpadłam Was odwiedzić. Jestem zaskoczona Waszą aktywnością. Jak znajdujecie czas? Sprzedajcie jakąś receptę na to ;) Pozdrawiam wszystkie Mamy, a wszystkie bobasy od Krzysia

Oj z Jasiem nie bylo dzisiaj za wesolo:no:Calydzien w placzu:baffled:Ale wypil troche mleka i zasnal.Zobaczyma co noc przyniesie:unsure:
Gosia myslisz ze to przez zeby??Faktycznie ma bardzo napuchnieta gorna jedynke ale te wymioty mnie zmartwily.
Cwietka ja to juz jestem ekspertem od ropiejacych oczu bo z tym sie meczymy od urodzenia (Jasia);-)I radze nie sola a swietlikiem.Zapazyc i przemywac.A jak nie masz pod reka to czarna herbata:tak:Trzymam kciuki by sie nic gorszego nie rozwinelo;-)
Wrublik dzieki kochana.Tez mam nadzieje ze nic sie nie wykluje:tak:
Agbar moja recepta to wyglada tak ze czasem jedna reka gotuje a druga pisze;-)Czasami zeby czas nadrobic to dodatkowo noga przytrzymuje odkurzacz:-D

Jejku witam wszystkich..
Dawno mnie tutaj nie było (chyba z 1,5m), ale czasu brak :/
Mały ma chore gardło i dostał antybiotyk i już śpi... więc wpadłam na chwilę.

Wrublik... Gratuluje!! Widzę, że kolejna pociecha rośnie. Jak fajnie :)

Mi się okres spóźnia już 5 dni :D... Ale na razie cicho siedzę... :)

W te 1,5m dużo się u nas działo. Przede wszystkim lecieliśmy na wakacje samolotem pod koniec września:)... Jak powiem gdzie to chyba uznacie mnie za nieodpowiedzialną itp... ale byliśmy w Egipcie. Upierałam się nad Turcją, ale ostatecznie lecieliśmy ze znajomymi i skończyło się na Egipcie. I powiem, że nie żałuje. Hotel 5 gwiazdek był na prawdę rewelacyjny.. Nikt nic nie załapał, a mały miał taka radochę. Na miejscu było mnóstwo innych małych dzieci... np. mała Agatka (3 miesiące) z Polski... albo Klaudia (4 miesiące) też z Polski :).. wróciliśmy opaleni. Niby 36 stopni było, ale odczuwalne jakieś 29, bo wiatr od morza ładnie chłodził.
Ogólnie polecam wszystkim!!

Tak poza tym to Antek za jedną rączkę chodzi i gada bez przerwy. Czasami z nami rozmawia jakby robił to od zawsze. :)

Lece poczytać inne wątki.

Pozdrawiam wszystkich!!

Asia - dzięki. Ida już śpi, ale jeśli jutro dalej będę te "śpiochy", to pójdę po świetlika. Po zakrapianiu solą jest chyba trochę lepiej. Może przejdzie po nocy.

Definitywnie trzeba zakończyć drzemkowanie dwa razy dziennie. Spacyfikowałam Idę na poranną drzemkę, ale już z popołudniowej były nici. No i przez to musiałam Dzidolinę już o 19. położyć spać. Tak więc od jutra jedna drzemka chyba ok 12/13. Szkoda. Jeszcze mniej będę dawała radę w domu porobić :-(

Mam pytanie do mam śpiących z maluchami - jak to robicie? W sensie - maluch idzie spać o 20 i co? Dajecie go do łóżeczka, a potem przekładacie do swojego łóżka? Bo ja sobie nie wyobrażam zostawić śpiącej Idy w łóżku bez zabezpieczeń - ona nawet przez sen się turlika.

Smile - zdrówka dla małego i kciuki za brak okresu przez najbliższych kilkanaście miesięcy ;-)

Witajcie!
Cwietka u nas Lena ląduje najpierw u siebie i do nas ją biorę jak mnie wybudzi ;) Czyli zazwyczaj ok 1-2ej w nocy, czasem wcześniej. Próbowałam kilka razy ja odkładać i niby się udawało, ale za chwilę się budziła. A ja zadaję sobie pytania, skąd ja miałam tyle sił wcześniej? skoro do 4 miesiąca wstawałam kilka razy, karmiłam na krześle i odkładałam do łóżeczka. Teraz poodkładam ją tak ze 2-3 razy i mam dość....:-(więc ląduje u nas.
Smile zdrówka dla przystojniaka:)

Pytałam ostatnio co z Bodzinką i nikt nie odpisał....coś złego się stało? Czy złe pytanie zadałam?:)

U nas ok, Lena ma ewidentnie czas rozwoju zdolności zadań logicznych;) fajnie bo tak się przy tym skupia, że nie ma dziecka na dłuższą chwilę:)

Miłej nocki Wam życzę,...jakoś dziwnie mi się już oczy zamykają....
DOBRANOC:)

agaj bodzia ma zapsutego lapka... na pewno niebawem da znać, że żyje :-)

cwietka już pisałam wcześniej, że my ostatnio padamy z dzieckiem o 20 hehehe w życiu bym nie zostawiła go samego na łóżku. normalnie to odkładamy do łóżeczka i jak się przebudzi to ląduje u nas. no bo, że się przebudzi w łóżeczku to więcej niż pewne. jak już sobie też leżymy o tej 20 z nim to często już z nami zostaje. jak śpi od razu na łóżku to potrafi przespać nockę bez żadnej pobudki. ale kręci się strasznie hehehe pobudek na mleko już nie ma, a w łóżeczu się budzi bo się obija o szczeble (ochraniacze, koce, czy cokolwiek innego mu tam podłożymy :-D ) łóżeczko dla naszego dziecka jest po prostu za małe i w tym jedyny problem chyba:-)

reklama
Witam nocną porą :cool2:
Dzionek dziś bardzo fajnie mi upłyną bo miałyśmy z dziewczynami z regionalnego BB spotkanie w sali zabaw Bugi z dzieciaczkami.Pogawędziłyśmy dzieci się wyszalały i kolo 14 do domu zawitałyśmy:cool2: Lubię takie spotkania:cool:

Teściowa w końcu pojechała także dziś z tj radości po piwku sobie z P. wypiliśmy:-D:-D ja redsa jablkowego bo obecnie tylko go toleruje:cool2:
a jutro późnym popołudniem znajomi mają przyjść na małą imprezę z okazji naszej rocznicy ślubu :tak: a oprócz tego jeszcze od 8.00 mam zajęcia więc do północy nie posiedzę:-p
szybko czytam i zmykam:cool:

Do góry