reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o karmieniu naszych maluszków

a u mnie coś dziwnego zaczyna się dziać z karmieniem piersią - przystawiam Alutka i fajnie pije mleczko z piersi, łyka głośno a po 5 minutach jest wrzask, zaczyna się prężyć, robi się bordowy i płacze jakby był zły na coś, zdenerwowany jest wtedy na maxa. Nie wiem czy chodzi o to, ze mleko już mu tak nie leci jak na początku i musi troszkę popracować żeby leciało. Jak go przystawiam rano /bo w nocy karmię MM/ to pokarm aż kapie sam z piersi więc jest go sporo. :confused:

reklama
Mam pytanko do Mam które odciągają sobie mleczko i trzymają w lodówce, czy Wam też się na dole pojemnika zbiera woda a na górze zostaje mleko? To jest normalne? Wygląda jakby się zsiadło.

Mam pytanko do Mam które odciągają sobie mleczko i trzymają w lodówce, czy Wam też się na dole pojemnika zbiera woda a na górze zostaje mleko? To jest normalne? Wygląda jakby się zsiadło.

Mi się tak robiło jak oddciągałam. Wydaje mi się, że to normalne. Przynajmniej ja się nie przejmowałam, a małej nic nie było po wypciu takiego mleczka.

Wiecie co, nie sądziłam że będzie mi tak przykro z powodu tego, że nie mogę małej karmić piersią. Najgorzej jest wtedy gdy jest głodna a ja trzymam ją na rękach, wtedy obraca główkę w kierunku mojej piersi i szuka. Normalnie płakać mi się wtey chce, bo widzę, że jej tego brakuje a ja nie mogę jej tego dać :-:)-:)-(

Hej!
Mam pytanie do mam karmiacych MM. Jak przygotowujecie mleko? Tzn. czy podgrzewacie wode do 75 stopni a potem studzicie, czy od razu mieszacie z woda w ok.40 stopniach?

a u mnie coś dziwnego zaczyna się dziać z karmieniem piersią - przystawiam Alutka i fajnie pije mleczko z piersi, łyka głośno a po 5 minutach jest wrzask, zaczyna się prężyć, robi się bordowy i płacze jakby był zły na coś, zdenerwowany jest wtedy na maxa. Nie wiem czy chodzi o to, ze mleko już mu tak nie leci jak na początku i musi troszkę popracować żeby leciało. Jak go przystawiam rano /bo w nocy karmię MM/ to pokarm aż kapie sam z piersi więc jest go sporo. :confused:
Może małemu chce się odbić bo ma zbyt dużo powietrza bo mój czasem też się tak zachowuje ale nie płacze tylko strasznie sie wierci i pręży więc go odbijam i jak chce to go dalej karmie a jak po ponownym przystawieniu dalej se wierci to go odkładam i daje smoka.

Hej!
Mam pytanie do mam karmiacych MM. Jak przygotowujecie mleko? Tzn. czy podgrzewacie wode do 75 stopni a potem studzicie, czy od razu mieszacie z woda w ok.40 stopniach?

Ja staram się mieć w czajniku zawsze przegotowaną wodę i tylko podgrzewam ją trochę gdy robię mleko. Oprócz tego zawsze mam zimną przegotowaną wodę w pojemniczku i gdy muszę wodę zagotować to wrzątek mieszam z zimną. Nigdy nie bawiłam się w mierzenie stopni wody. Mleko robię takie aby było ciepłe i tyle.

reklama
klementyna posłuchaj rady magdy, spróbuj małego odbić :tak: U nas działo się to samo, też o tym pisałam, okazało się, że ta złość przy cycku to był bolący brzuszek po zjedzeniu mleczka, było słychać jak się mu przelewa w brzuszku. Po papawerynie uspokoiło się...a miałam sto myśli na minutę o co może chodzić...

Gośka tak powinno się "rozwarstwić" mleko, znaczy się masz dobry, tłusty pokarm :tak:

I zazdroszczę tych dylematów pt. co robić kiedy dziecko śpi 6h...ech ile bym dała żeby Wojtuś tyle przesypiał.

Do góry