reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Październik 2011

reklama
Mala walnela kupe po pachy po tym czopku i spi jak nalezy!

czyli dzialaja :)
a sa na recepte ??

Dziewczyny polecacie jakies karuzele do łóżka z pozytywką???

ja mam tiny love serenada natury czy jak jej tam :) sprawdza sie super

Moja Hania dostała taką.

Karuzela Klasyczna :: TINY LOVE

Rzeczywiście ją uspokaja. Dzisiaj w nocy 2 razy przy niej usnęła, a raz to i ja przy niej, bo właczyłam jej i chcialam poczuwac czy zaśnie i obudziłam sie 1,5h później i spałysmy obydwie :-) Sprawdza sie równiez gdy jej włączam i przewijam ją, to mi tak nie marudzi.

twoja spi , a u nas raczej sluzy do zabawy :) maly lubi do niej kwekac i lapkami machac :)

ja myślałam o takiej Karuzela podróżna Mała Księżniczka :: TINY LOVE bo mało miejsca zajnuje, ale jeszcze się nie zdecydowałam:)

czary mary?:confused:
ja mam się zgłosić na wizytę 6 tyg po porodzie czyli po zakończeniu połogu:)

nie wiem jakies masaze , elektrody i inne cuda :)

Asionek to Cie musiał gin zaskoczyć :-) a miesiąc to nie za wczesnie na sex? Ja myslałam ze 6 tyg to minimalne minimum :szok:

ja dzsiaj bylam i od porodu minelo 1 i dwa dni .. wiec nawet nie 6tyg. wiec zaskoczyl mnie pytaniem czy juz po :) bylam pewna wlasnie , ze trzeba czekac przynajmniej do tej wizyty ... no coz widocznie nie trzeba :-D
ogolnie odkad z nim rodzilam to jakas "wiez" z nim czuje hehe , tak jakos juz nie jak lekarz a bardziej ktos bliski ... dzisiaj tez wizyta byla taka bardziej jakby kolezenska :)

hello !

jeny, nie podejrzewałam że dzidzia pochłonie tyle mojego czasu, kompletnie nie mam kiedy odwiedzać bb i jestem tak zapuszczona, że szkoda gadać...
wszystkim kolkowcom- współczuje :( oby się szybko skończyło!
moja Emilka to jest nerwusek. Jak nie dostanie cycka na "już" to jest krzyk w niebogłosy, tak samo jeśli nieraz nie trafi i przerz chwile szuka brodawki to złość pokazuje na maxa...
że już nie wspomne jaka jest złość kiedy robi kupcie.

dziewczyny kochane, która używa pampków dada z biedrony? nie mają dzieciaki odparzeń? moja mała ma zaczerwienioną pupkę, a sudocrem jeszcze "pomógł" i teraz to już przegięcie, nigdy juz tego g*** nie użyje... zaczynam myśleć czy to nie od pampków??

u nas wczoraj na pupci pojawiło się mnóstwo krostek, ale częste zmiany pieluszek i smarowanie sudokremem sprawiło że sytuacja jest opanowana i dzisiaj już jest ok:)

Ewa ja używam i nie narzekam. Mala ma teraz krostki jakies na pupie ale nie wiem czy to od dada, czy od pampersów których paczkę w miedzyczasie miałam, czy może od tego,że zdarzyło sie malej kupe zrobic i za późno przebrałam. Sudocrem u mnie też gorzej podraznił odparzony odbyt i też juz tego nie będę uzywała.

Miałyście kryzys 3 tygodnia? Malutka dzisiaj 5h ssała pierś na zmianę z przysypianiem. Od 16 nie zasnęła na dłużej. Rano będę miała wielkie piersi :happy:
hello !
dziewczyny kochane, która używa pampków dada z biedrony? nie mają dzieciaki odparzeń? moja mała ma zaczerwienioną pupkę, a sudocrem jeszcze "pomógł" i teraz to już przegięcie, nigdy juz tego g*** nie użyje... zaczynam myśleć czy to nie od pampków??

Ja kupiłam paczkę ale małej źle leżą bo odciskają się mocno na nóżkach i do tego za każdym razem jak robi kupę w tej pieluszce to zbieram ją z pleców i z pępka wydłubuję. Te pieluchy jakoś źle chłoną kupę. Koszmarne są jak dla mnie. Używam je raz dziennie (żal mi ich wyrzucić :-p) na zmianę z babydream z rossmanna z których jestem zadowolona.
Sudocrem jest jak dla mnie za mocny, też nie jestem z niego zadowolona. Za to dobrze wysusza pryszcze :-p.

Ewa, nam tez nigdy sudocrem nie pomagal u Szymona...bepanthen w masci uwazam za rewelacyjny na rozne wypaki pod pieluszka...linomag tez nie byl zly...

Ja przy Szymonie uzywalam czasem tych dada,i nic mlodemu nie bylo,ale ja z nich bylam srednio zadowolona...ale teraz ponoc sa nowe,dada premium, i czytlam,ze jakosciowa sa niemal identycznie jak oryginalne pampersy,wiec nie powinnyodparzac teoretycznie...choc wiadomo,ze w praktyce co dziecko,to rozne reakcje na wszystko moga byc...sprubuj kupic inne i zobacz czy bedzie poprawa :)

Jagmar ja miala kryzys,tylko u nas mloda nie wisiala ciagle,tyko czestio, nie tak jak normalnie co 3h,ale co godzine chciala cyca,w nocy tez co 2 jakos pobudka byla...ale syzbko minelo :)

U nas dzis wieczorem jakas mala histeria byla, Jula dostala alergie na kolyske :-D za zadne skarby sie chciala dac sie polozyc spac, krzyczala jakby ja kto ze skory obdzieral...ale po jakichs 4o minutach moze w koncu udalo sie ja udobruhac cycem i dala sie polozyc i zasnela :)

EWa u mnie Sudocrem tez nie pomaga a odparzenia robiły sie coraz wieksze:angry: U nas zdecydowanie pomaga Tormentiol- ale stosuje go tylko wtedy jak jest odparzenie!! A tak to stosuje na zmiane rozne kremy, a na odparzenia nie ma rady według mnie od pieluch sie one robia chociaz ja czasem co chwile zmieniam jak uslysze pierdniecie :tak: Nie mniej jednak nie mam sił na pranie terowych wiec wybieram gorsze zło :sorry2:

reklama
witajcie kobietki:)
ale dawno do was nie zagladalam...ponad 300stron.....nie bede nadrabiala nawet bo nie dam rady:)
Gratuluje wszystkim rozpakowanym mamusiom... wszystkie juz czy jeszcze ktos zostal?
Ja urodzilam 17 pazdziernika o 4.20 rano mala miala 3485 i 55cm jest cudowna i bardzo grzeczna a moja starsza cora jest nia zachwycona:D

Do góry