reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Maj 2012

Wikasik dziekuje za dobre poranne wiesci.
Ja dzis rano na badaniach bylam,slabo mi sie zrobilo i myslalam,ze mnie zlinczuja przy rejestracji,bo "starsi" nie rozumieja,ze ja bez kolejki przechodze-na zaczepki odwarknelam ze zgrzytaniem "w ciazy jestem!",co mnie zdziwilo bo przeciez to nie moj charakter:-( Czesciej nie zwracam uwagi na rozne zaczepki.No i dobra,bylo minelo.
Ide sie zajac sprzataniem,bo na razie mdlosci brak i wymiotow tez dzis nie bylo..oby juz sie wogole skonczyly:tak:
Milego dnia i powodzenia dla potrzebujacych!

reklama
uffff przebrnelam przez pare stron waszych klotni... a robta co chceta ja i tak bede siedziala na glownym i na nim sie udzielala piszac co mnie martwi i nie szukajac czy gdzies jest oddzielny watek.

Witam nowa majowke!!!

Pisaliscie o usg- ja w DE mam co wizyte robione usg i co wizyte dostaje 3 zdjecia maluszka ( mam juz spora kolekcje :) ) niestety musialam za to zaplacic 20 euro- ale moim zdanie oplaca sie- bo mam niesamowity dowod jak maluszek z miesiaca na miesiac sie rozwijal. Jak dotad mialam ciagle badania od dolu ale lekarz powiedzial ze juz od nastepnej wizyty bedzie przez brzuszek- uff
Jedno co mnie martwi to ze wam wszystkim robiono juz jakies badanie, jakies pomiary czy wszystko w porzadku- mi jeszcze nic nie bylo robione- moj ginekolok powiedzial ze dopiero w polowie bedzie mierzyl czy dziecko jest zdrowe- tez tak ktos ma???????

Wspolczuje wszystkim chorujacym- kurujcie ssie kochane, mleczko z miodem i maselkiem....i czosnek- apropo czosnku- ktos juz slyszal o tym ze czosnek moze powidowac skurcze?????

Dzień dobry przyszłe mamusie :happy: przepraszam,że wtryniam się Wam na główny wątek ... może jeszcze o chrzcie nie myślicie,ale jakby któraś była zainteresowana ubrankiem letnim do chrztu dla dziewczynki to mam do sprzedania córcia miała Go tylko raz w kościółku.Za komplecik dałam 125zł sprzedam Go za 70zł Sukienka do Chrztu - Hania bombka Szatka.pl Irena Remizowicz dorzucę buciki również w kompleciku jest sweterek :happy: gorąco pozdrawiam życzę lekkich porodów i zdrówka ---- lipcowa mama 2011

Jedno co mnie martwi to ze wam wszystkim robiono juz jakies badanie, jakies pomiary czy wszystko w porzadku- mi jeszcze nic nie bylo robione- moj ginekolok powiedzial ze dopiero w polowie bedzie mierzyl czy dziecko jest zdrowe- tez tak ktos ma???????

Wspolczuje wszystkim chorujacym- kurujcie ssie kochane, mleczko z miodem i maselkiem....i czosnek- apropo czosnku- ktos juz slyszal o tym ze czosnek moze powidowac skurcze?????
macie inny system i dlatego tak jest .
Jak lekarz zrobi pomiar w połowie to widocznie na podstawie innych danych odczyta wynik i też on będzie zapewne prawidłowy.
Nie martw się .

Mleko,z masłem i miodem to fikcja lecznicza .Jedyne co ma to właściwości rozgrzewające od wysokiej temperatury.:baffled:

5. Gorące mleko z masłem i miodem na przeziębienie.

MIT
Mleko i masło zawierają dużo nasyconych kwasów tłuszczowych, które raczej szkodzą niż pomagają – chorzy potrzebują raczej tłuszczów nienasyconych, takich jak te w tranie. Jeśli chodzi o miód, wysoka temperatura mleka (czy herbaty) może sprawić, że utraci on część swych leczniczych właściwości. Lepiej więc spożywać go – podobnie jak czosnek – „na zimno”.

Tu masz więcej co prawda ,a co mit .
• Witamina C leczy grypę i przeziębienie.

fiore gratuluję kopniaczka i udanej wizyty.

Wikasik również gratuluję udanej wizyty.

Wiolka zdrówka .
Kuruj się i nie przeziębieniu.

Witam się .
U mnie oki.
Mdłości mijają całkowicie ,więc zaczynam normalnie żyć .
Miłego dnia.
Pozdrawiam.

edit:
Czosnek też w ciąży można ,ale nie w dużej ilości ,bo rzeczywiście powoduje skurcze.
Jest jednak głównym składnikiem syropu na przeziębienie dla kobiet w ciąży *spam*.
http://www.i-apteka.pl/product-pol-1779-*spam*-syrop-150g.html

Ostatnia edycja:
Drogie majóweczki zalożylam nowy temat "szkola rodzenia". Tak jak napisalam jest sporo dziewczyn ktore pierwszy raz zostana mamusiami i widzialam ze nie ma jeszcze tematu pod każdą postacia;-) Jesli uznacie ze jest to temat nie na miejscu to MOD go skasuje;-)

AS to tak samo jak mit, że gorąca herbata z cytryną jest dobra na przeziębienie. Witamina C ginie kiedy zaleje się ją wrzątkiem czy gorącą wodą. Raczej taka herbata ma właściwości rozgrzewające. Podobnie jak mleko z miodem i czosnkiem czy masłem. Ja masła nie dodaje, ale sam napój fajnie rozgrzewa i to chyba to pomaga, bo dziś czuję się lepiej.
Dziś w nocy miałam ciekawe przeżycie.
Sąsiadka, która mieszka nade mną była w ciąży i nawet nie widziałam, że już urodziła. Nie mamy ze sobą kontaktu. Dziś w nocy usłyszałam płacz maleństwa i się obudziłam, najpierw myślałam, że to starsze dziecię płaczę, ale nie płacz bardzo charakterystyczny jak na noworodka :-) więc mimo, że do mojego porodu jeszcze daleko, to miałam już pobudkę o 1.oo i 4.oo rano :) trzeba się przyzwyczajać. Mąż oczywiście nic nie słyszał:-)
Ale widzę po nim, że już nie może się doczekać dzisiejszej wizyty. Muszę spisać wszystkie pytania, żeby o niczym nie zapomnieć. Może uda mi się R. zaciągnąć chociaż do poczekalni :-)
Pozdrowienia majóweczki i miłego dnia! U mnie piękna słoneczna pogoda.

kurde mleko z masłem i miodem ehh chyba bym w kiblu wylądowała hehe jak sie doda masła do mleka to chyba bedzie te mleko tłuste, nie wiem ale bym tego nie dała rady wybić, zreszta nigdy nie słyszałam o takiej kombinacji, rozumiem mleko z miodem ale zeby jeszcze masło dodawac? :)

As super ze juz dolegliwosci Ci mijaja :) ja się dobrze czuje i nie mam juz wymiotów, a jak mdłosci mi przychodza to poprostu cos zjadam i odrazu mija hahah

od jakiegos czasu podczas spania bolą mnie kolana i rece na zgieciach, jak bym się nie połozyła i tak i tak bolą ehh nie wiem co się dzieje

reklama
AS to tak samo jak mit, że gorąca herbata z cytryną jest dobra na przeziębienie. Witamina C ginie kiedy zaleje się ją wrzątkiem czy gorącą wodą. Raczej taka herbata ma właściwości rozgrzewające. Podobnie jak mleko z miodem i czosnkiem czy masłem. Ja masła nie dodaje, ale sam napój fajnie rozgrzewa i to chyba to pomaga, bo dziś czuję się lepiej.
Dziś w nocy miałam ciekawe przeżycie.
Sąsiadka, która mieszka nade mną była w ciąży i nawet nie widziałam, że już urodziła. Nie mamy ze sobą kontaktu. Dziś w nocy usłyszałam płacz maleństwa i się obudziłam, najpierw myślałam, że to starsze dziecię płaczę, ale nie płacz bardzo charakterystyczny jak na noworodka :-) więc mimo, że do mojego porodu jeszcze daleko, to miałam już pobudkę o 1.oo i 4.oo rano :) trzeba się przyzwyczajać. Mąż oczywiście nic nie słyszał:-)
Ale widzę po nim, że już nie może się doczekać dzisiejszej wizyty. Muszę spisać wszystkie pytania, żeby o niczym nie zapomnieć. Może uda mi się R. zaciągnąć chociaż do poczekalni :-)
Pozdrowienia majóweczki i miłego dnia! U mnie piękna słoneczna pogoda.
W tym linku ,który podałam ,jest właśnie napisane również na temat wit C ,że ona praktycznie nie ma wpływu na leczenie przeziębienia.
Raczej efekt placebo.
Jednak tak się utarło i nawet lekarze w to wierzą przepisując końskie dawki na przeziębienie.:baffled:
A tymczasem:
Mit witaminy C obalony - Kobieta w INTERIA.PL - zdrowie kobiety, diety, uroda, seks, moda

kurde mleko z masłem i miodem ehh chyba bym w kiblu wylądowała hehe jak sie doda masła do mleka to chyba bedzie te mleko tłuste, nie wiem ale bym tego nie dała rady wybić, zreszta nigdy nie słyszałam o takiej kombinacji, rozumiem mleko z miodem ale zeby jeszcze masło dodawac? :)

As super ze juz dolegliwosci Ci mijaja :) ja się dobrze czuje i nie mam juz wymiotów, a jak mdłosci mi przychodza to poprostu cos zjadam i odrazu mija hahah

od jakiegos czasu podczas spania bolą mnie kolana i rece na zgieciach, jak bym się nie połozyła i tak i tak bolą ehh nie wiem co się dzieje
Takie bóle miałam w ciąży z Kubusiem.
Lekarz kazał łykać większe ilości magnezu i potasu .
Po wysyceniu organizmu bóle szybko przeszły.:tak:;-)
Skonsultuj to z lekarzem ,pewnie też coś Ci przepisze i będzie po bólu.:tak:

Do góry