reklama
elifit
Moderatorka
Cześć dziewczyny,
ja mam załamkę małą i to jeszcze w moje urodziny :-
-
-
-
-( mały chyba źle chwyta pierś i od 3 dni mam kłucia po karmieniu, ból straszny. Wszystko byłoby dobrze gdyby nie to że nie otwiera szeroko ust, nie wiem co się stało, było dobrze.. smoczka odstawiliśmy bo może to przez smoka.. pokarm mam ale słyszałam że to może skutkować zanikiem bo nie opróżnia piersi
druga opcja to pleśniawka ale nie wiem czy to taki ból i nie widzę zadnych białych plam w buzi małego.
ja mam załamkę małą i to jeszcze w moje urodziny :-
druga opcja to pleśniawka ale nie wiem czy to taki ból i nie widzę zadnych białych plam w buzi małego.
gugula
Fanka BB :)
swoja droga mogliby juz sobie darowac i zrobic te szczepienia obowiazkwe normalnie 6w1 dla wsyztskich,a nie naciagac na nie...a dodatkowe nich sobie beda platne...u nas tyle dobrego,e sie za zadne szczepienie nie placi, i nikt nie wpadl na to,zeby dlatego,ze darmo,to kluc biedne dziecko po milion razy...
maggie, kryzys laktacyjny,to glownie z jedzeniem ma do czynienia,bo cycki jakby pustszewtedy i dziecko czesciej chce jesc...
w 5 tyg to skok rozwojowy, gdzies czytalam,ze tez moze byc polaczony z kryzysem,bo dziecko ma wtedy wieksze potrzeby...i to by mi z tego wyniklo,ze moze byc wiszenie na cycu w 3, 5 i 6 tyg? bo 3i6 kryzys i w 5 skok? troche duzo tego
ej, a skad Wy macie tak czesto polozna? u mnie przy Szymonie w polsce,to 2 razy byla tylko, teraz w norwegii pielegniarka byla tydzien po porodzie u nas i tez wiecej nikt...
w ogole pochwale Wam sie jak wygladal moja wizyta kontrolna po pologu
pani dr spytala sie czy wszystko dobrze i zmierzyla mi cisnienie
tadam, koniec wizyty 
Elifit, moja ostatnio zaczelo cmokac przy jedzeniu...tez wczesniej nie bylo tego...i nieraz widze wlasnie,ze nie chce dzioba otworzyc szeroko,tylko tak jakby spaghetti chciala zaciagnac
od tego moze Ci bolec, bo jej tak pozwolilm pare razy...teraz czekam twardo az otworzy buzie....spruboj sie z mlaym podraznic,wez mu sutkiem albo palcem jezdzil po wardze,powinien otworzyc w koncu szeroko buzie, i wtedy szybko do cyca go....
bo jak ssie sama brodawke to wtedy tak szczypie jakby, u mnie przynajmniej tak jest...
maggie, kryzys laktacyjny,to glownie z jedzeniem ma do czynienia,bo cycki jakby pustszewtedy i dziecko czesciej chce jesc...
w 5 tyg to skok rozwojowy, gdzies czytalam,ze tez moze byc polaczony z kryzysem,bo dziecko ma wtedy wieksze potrzeby...i to by mi z tego wyniklo,ze moze byc wiszenie na cycu w 3, 5 i 6 tyg? bo 3i6 kryzys i w 5 skok? troche duzo tego

ej, a skad Wy macie tak czesto polozna? u mnie przy Szymonie w polsce,to 2 razy byla tylko, teraz w norwegii pielegniarka byla tydzien po porodzie u nas i tez wiecej nikt...
w ogole pochwale Wam sie jak wygladal moja wizyta kontrolna po pologu

Elifit, moja ostatnio zaczelo cmokac przy jedzeniu...tez wczesniej nie bylo tego...i nieraz widze wlasnie,ze nie chce dzioba otworzyc szeroko,tylko tak jakby spaghetti chciala zaciagnac
Ostatnia edycja:
Asionek31
Nawet nie mówcie o pierwszym razie bo ja tego sobie nawet nie wyobrażam. I mam zamiar czekać do tych przepisowych 6 tygodni i koniec, zwłaszcza że blizna mnie jeszcze boli.
A u nas pochorowały się dzieciaczki. Nas bokiem wzięło, ale starsza zasmarkana i zakaszlana zaraziła malutka. Zakatarzone biedactwo, charczy i kicha, aż się boję co to będzie jak katar się w gęsty zamieni. A jak leczyć takie maleństwo z przeziębienia?!
no ja to sie czuje gorzej ja dziewica hehe
zdowka dla was !!
Laski a wy miałyście jakieś wizyty kontrolne u pediatry bo tak czytam to forumi zgłupiałam?? U mnie tylko pediatra był w domu i kazał się na szczepionki zgłosic teraz...
ja mialam w pierwszym miesiacy , a nastepna to nie wiem moze jak pojde szczepienia robic w 2 miesiacu
mnie też blizna jeszcze czasami boli i się zastanawiam czy szwy wewnętrzne już się rozpuściły? ponoć to trwa do 3 miesięcy więc nie wiem czy przed upływem tego czasu zdecyduje się na seks, boje się. Zresztą wciąż się boję podczas korzystania z toalety a co tu dopiero mówić o seksie
my chyba właśnie przechodzimy kryzys 3 tyg. Mała znacznie częściej na cycu wisi i zdarza się że 1 karmienie to 4 cyce. Mnie brodawki na nowo zaczęły boleć od tego ssania. A w nocy to myślałam że już nie dam rady, co chwilę płacz i cyc, aż w końcu nad ranem usnęła w naszym łóżku
co do szwow to nie wiem ja mialam zewnetrzne tylko rozpuszczalne i po 10 dniach znikly sobie ladnie
u nas dzisiaj to samo ... normalnie maly jadl z jednego cyca tylko , dzisiaj z 2 i znowu do pierwszgo wrocil

Cześć dziewczyny,
ja mam załamkę małą i to jeszcze w moje urodziny :--
-
-
-( mały chyba źle chwyta pierś i od 3 dni mam kłucia po karmieniu, ból straszny. Wszystko byłoby dobrze gdyby nie to że nie otwiera szeroko ust, nie wiem co się stało, było dobrze.. smoczka odstawiliśmy bo może to przez smoka.. pokarm mam ale słyszałam że to może skutkować zanikiem bo nie opróżnia piersi
![]()
wszystkiego naj
kurcze moze przez smoka rzeczywiscie ?? oby malemu znowu sie chcialo cyca ciagnac ladnie !!
elifit wszystkiego najlepszego
. Marysia na początku jak byłam w szpitalu za mało rozdziawiała pyszczek i położna laktacyjna pokazała mi jak jej pierś "wepchnąć" do buzi. Musiałam jej sutek wpychać i po paru karmieniach nauczyła się szeroko otwierać buzię. Musiałam pierś trochę spłaszczyć i sutek razem z otoczką włożyć do buzi.
gagula moja położna przychodzi przez miesiąc ma chyba 8 wizyt. Była już 5x. Teraz będzie przychodzić raz w tygodniu. Zastanawiałam się ostatnio czy częstotliwość wizyt położnej zależy od gminy albo przychodni?
Wizytę miałaś konkretną
, ciśnienie ważna rzecz
a u Was widać najważniejsza.
gagula moja położna przychodzi przez miesiąc ma chyba 8 wizyt. Była już 5x. Teraz będzie przychodzić raz w tygodniu. Zastanawiałam się ostatnio czy częstotliwość wizyt położnej zależy od gminy albo przychodni?
Wizytę miałaś konkretną
K
karolina1978
Gość
Monisia ja tez zglupialam ja czytalam tez tylko o skokach rozwojowych ,a zywieniowe kryzy tez sa?
a co do alergi w ok 6 tyg to cos w tym jest moja ma czerwona kaszke na karku i piersi i troche na twarzy i nie wiem od czego,narazie zmienilam plyn do kapieli.
Daje sab simplex drugi dzien i nie widze roznicy:-(
a co do alergi w ok 6 tyg to cos w tym jest moja ma czerwona kaszke na karku i piersi i troche na twarzy i nie wiem od czego,narazie zmienilam plyn do kapieli.
Daje sab simplex drugi dzien i nie widze roznicy:-(
Marti_1984
u mnie tez jakiś kryzys był cały dzień tylko cyce dawałam a mała zasnąć nie mogła i sie pręzyła i baki i bobotic w dupe nie działa i ulewała ciagle nawet godzinke po jedzeniu w końcu dopchałam i dopiła butli troche ale mało i zasneła :-( jezu ale to wszystko cięzkie jest
dobrze ze nie tylko ja to przechodze i ze jestesmy razem dzis beczałam juz z milion razyyyy.
A ja 3 tydzień po cc i ciagle plamię kurde wy tez tak?

A ja 3 tydzień po cc i ciagle plamię kurde wy tez tak?
kasiadz
ja też nadal plamię, raz podpaska czysta a raz bardzo brudna, z tym że ja sn
anek30bb
reklama
Ja mam dzisiaj kryzysowy dzień. Hania sie obudziła o 6 i spac nie chciała i ani cyc ani tulenie, ani spanie ze mną w łóżku nie dawało rady. Wreszcie o 8:30 zasnęła i tak do 10:30 przespalismy. No ale ja mam tak dziewczyny caly dzien z nią
Śpi po 15-30 minut i płacz. Ja dzisiaj bułke zjadłam o 15, i wreszcie na spacer wyszłam z nią gdy byla przerwa od kup i płaczu. No i potem zjadłam dopiero coś o 18:30 bo mala miala 15 minut przerwy w marudzeniu. Normalnie nie wiem o co jej chodzi.

Podziel się: