reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wszystko o karmieniu ;)

reklama
leciutko czyli ile?:-)
Ja ostatnio do zupek też szczyte soli daję (choć ilość taka i tak smaku jak dla mnie zmienia:confused2:)

cwietka a wtedy kiedy Idulka wypija tego mleka 60 ml to nie sposób jej zastąpić go wodą? tak po mału po mału próbuj zastępować, może najpierw rozrzedzaj troszkę to mleko....

Cwietka
a Idul ma smoczek?
K. oduczyłam wciskajac na każdej pobudce smoczek
po tygodniu załapała że nic nie dostanie
zaraz potem zabrałam smoczek :) miała roczek i tydzień gdy pozbyłam się 'obu uciążliwości'

A. zaś jadł w nocy pierś, zdarzyło się kilka nocy że zamiast piersi dostał smoczek i tak systematycznie ilość karmień się zmniejszała
aż właściwie sam brał smoka i przestał jeść
jakoś w wrześniu-październiku przestał

Sarka, Gabi - rozrzedzania mleka niewiele daje - zje, zaśnie i po chwili znów się budzi :baffled: Może rzeczywiście zacznę próbować jej picie wciskać zamiast jedzenia. Smoka lubi, ale jak się w nocy drze o żarcie, to wkładanie smoka nie działa. Od razu wypluwa i drze się dalej :dry: Postanowiłam, że datą graniczną będzie roczek. Jeśli do tego czasu (a zostało go coraz mniej) nie zrezygnuje z jedzenia, to po prostu radykalnie odstawię mleko i kilka nocy porobimy sąsiadom kocią muzykę... może lubią Behemota ;-)

No i czy Ida jest jedynym pasibrzuchem podjadającym w nocy???

cwietka moja Oli też je. Tylko, że my w nocy jeszcze cycusiujemy. Niestety Oli gardzi butelką:dry:. Też nie wiem co z tym zrobić bo już chcę ją odstawić od długiego czasu. W dzień ok bo jemy inne posiłki mleczne typu kaszka teraz jakiś jogurcik, a w nocy tylko cycuś. I to niestety chyba bardziej do przytulenia...

reklama
Gabriela, zazdroszczę tego pozbycia się smoczka :) Nie wyobrażam sobie tego póki co...:/ Tym bardziej przy wychodzących zębach - a u nas dopiero trzy sztuki na wierzchu :/ Chyba poczekam jeszcze chwilę - aż Franek będzie bardziej kumaty. Smok tylko do zasypiania, wypluwa go sekundę po zaśnięciu sam, więc nie mam dużego ciśnienia. W aucie i w wózku potrafi zasnąć bez smoka, ale w łóżeczku jest niestety obowiązkowy.

Ale ale - to nie ten wątek :D

Do góry