KamilaLublin
♥Zakochana w synach♥
Oh nie właśnie spadł u mnie śnieg 
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie w Niemczech, rozmawiała jeszcze dziś, ze znajomą i ona w zdziwiona, ze nie mam położnej :/Mieszkasz w PL ?? U mnie w Lublinie nie da się "zapisać" do szpitala w ktorych chce się rodzić... zawsze trzeba jeździć od szpitala do szpitala w poszukiwaniu miejscW pierwszej ciąży tak wlasnie mialam ze ostatni szpital w miescie mnie przyją ( 3 poprzednie nie miały miejsc ) a i tak leżałam na korytarzu bo nie bylo juz miejsca na salach... gdyby nie to miejsce musiala bym jechac gdzies poza miasto a dodam że nie jestesmy zmotoryzowani i tak od szpitala do szpitala jezdziliśmy autobusami albo na piechote lecieliśy w zaleznosci od odleglosci.
uśmiałam się
mąż koleżanki musiał się nieźle zdziwić, co nie??

dla mnie święta bez sniegu są jakieś dziwne. W tamtym roku jak na UK to dość nawet było śniegu
a stopniał od razu po świętach

na domiar zlego kazdy region, ba, kazde najmniejsze miasteczko, ma troche inny ten swoj jezyk. Tak wiec mozna poweidziec, ze o ile z wloskim mi idzie, to z sycylijskim sobie odpuscilam, rozumiem moze z 10%. Przy mnie ludzie mowia po wlosku, wiedza, ze nie skumam w ich jezyku, czasem mnie czegos ucza, ale jak spotkam kogos, kto nie zna wloskiego, tylko sycylijski (a wbrew pozorom takich ludzi jest tu duzo, nei tylko starszych, ale i tez mlodziez) to wymiekam 
Oh nie właśnie spadł u mnie śnieg![]()
Dzien doberek!
My dzis na badanieuffff powodzenia dla wszystkich badajacych dzis dzidzie! :
Tak wlasnie mysle, czym mam sie zajac do tej 16, by nei zwariowac ze zdenerwowania
Tak sobie tylko mysle, ze o kant tylka sa te badania.. Ja sie przejmuje, denerwuje i wlasciwie to jeszcze do wczoraj nie wiedzialam co by bylo gdyby... ale mam tu taka przyjaciolke mojego, ktora jest w ciazy jakies 2-3tyg starszej niz my i wczoraj o niej mowilismy, o tych badaniach. Moj maz byl troche w szoku, bo dziewczyna stwierdzila, ze ona by ciaze przerwala, gdyby bylo cos nie tak. Wiecie, bylam w szoku, nie o nia, ale taki tekt uswiadomil mi, ze ja bym nie byla w stanie.. Wiec po co te badania, ktore i tak nie daja pewnosci? ehh
Buziak- tu zaczelam chodzic do szkoly, we wloszech kontynuowalam lekcje, a potem to juz sama, tazke mozna powiedziec, ze jestem tak pol na pol, bo podstawy wynioslam ze szkol, reszte tutaj, do tego na
Sycylii czesto nie mowia po wlosku a po sycylijsku, a to dwa rozne jezykina domiar zlego kazdy region, ba, kazde najmniejsze miasteczko, ma troche inny ten swoj jezyk. Tak wiec mozna poweidziec, ze o ile z wloskim mi idzie, to z sycylijskim sobie odpuscilam, rozumiem moze z 10%. Przy mnie ludzie mowia po wlosku, wiedza, ze nie skumam w ich jezyku, czasem mnie czegos ucza, ale jak spotkam kogos, kto nie zna wloskiego, tylko sycylijski (a wbrew pozorom takich ludzi jest tu duzo, nei tylko starszych, ale i tez mlodziez) to wymiekam
Mialam na mysli sytuacje w jakiej znalazly sie Wlochy, niewiadomo jak to sie wszystko potoczy, moj dziczek to moze nie, ale jesli potomek zapragnie kiedys wybyc do Polski, to chcialabym mu to ulatwicZreszta jest tak wyczekiwanym bobo w rodzinie, ze bedzie czesto przesiadywac u dziadkow w Poznaniu
veritaserum- ksiazka zawsze dobra, ja w tym roku zastanawiam sie nad szczoteczka do zebow elektryczna
, moze jakas pidzamka, cos do auta
kamilalublin- ja chce tez sniegggg
Dreddka- fajnie ze jestestrzymaj sie kochana, swieta i chlodek sprzyjaja przytulaniu
![]()
Dzien doberek!
My dzis na badanieuffff powodzenia dla wszystkich badajacych dzis dzidzie! :
Tak wlasnie mysle, czym mam sie zajac do tej 16, by nei zwariowac ze zdenerwowania
Tak sobie tylko mysle, ze o kant tylka sa te badania.. Ja sie przejmuje, denerwuje i wlasciwie to jeszcze do wczoraj nie wiedzialam co by bylo gdyby... ale mam tu taka przyjaciolke mojego, ktora jest w ciazy jakies 2-3tyg starszej niz my i wczoraj o niej mowilismy, o tych badaniach. Moj maz byl troche w szoku, bo dziewczyna stwierdzila, ze ona by ciaze przerwala, gdyby bylo cos nie tak. Wiecie, bylam w szoku, nie o nia, ale taki tekt uswiadomil mi, ze ja bym nie byla w stanie.. Wiec po co te badania, ktore i tak nie daja pewnosci? ehh
Buziak- tu zaczelam chodzic do szkoly, we wloszech kontynuowalam lekcje, a potem to juz sama, tazke mozna powiedziec, ze jestem tak pol na pol, bo podstawy wynioslam ze szkol, reszte tutaj, do tego na
Sycylii czesto nie mowia po wlosku a po sycylijsku, a to dwa rozne jezykina domiar zlego kazdy region, ba, kazde najmniejsze miasteczko, ma troche inny ten swoj jezyk. Tak wiec mozna poweidziec, ze o ile z wloskim mi idzie, to z sycylijskim sobie odpuscilam, rozumiem moze z 10%. Przy mnie ludzie mowia po wlosku, wiedza, ze nie skumam w ich jezyku, czasem mnie czegos ucza, ale jak spotkam kogos, kto nie zna wloskiego, tylko sycylijski (a wbrew pozorom takich ludzi jest tu duzo, nei tylko starszych, ale i tez mlodziez) to wymiekam
Mialam na mysli sytuacje w jakiej znalazly sie Wlochy, niewiadomo jak to sie wszystko potoczy, moj dziczek to moze nie, ale jesli potomek zapragnie kiedys wybyc do Polski, to chcialabym mu to ulatwicZreszta jest tak wyczekiwanym bobo w rodzinie, ze bedzie czesto przesiadywac u dziadkow w Poznaniu
veritaserum- ksiazka zawsze dobra, ja w tym roku zastanawiam sie nad szczoteczka do zebow elektryczna
, moze jakas pidzamka, cos do auta
kamilalublin- ja chce tez sniegggg
Dreddka- fajnie ze jestestrzymaj sie kochana, swieta i chlodek sprzyjaja przytulaniu
![]()
Patrz u mnie teżCóż za zbieg okoliczności ;D