reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Maluszkowe i nasze zakupy

Przed chwilą był u nas kurier i przywiózł karton, na kartonie naklejka z napisem "W tej przesyłce podróżuje miś".
Rudolf do nas dojechał:happy2:
Lenka już go przechwyciła i całuje i targa ze sobą po całym mieszkaniu:-) Chyba był głodny po podróży, bo jabłko i soczek też już od naszej córci dostał:-D Cudny jest!

reklama
Hej kobity,
potrzebuje Waszej opinii na temat prezentów, które wybrałam dla Antka. Mam 3 typy i nie wiem na co się zdecydować
1. zestaw majsterkowicza-Stół walizka narzędzia na baterie (1990508834) - Aukcje internetowe Allegro
2.odkrywczy domek- ale nie wiem czy nie jest za duży na niego- ma dużó funkcji i efektów przyciągajacych uwage-KIDDIELAND ODKRYWCZY DOMEK ZABAWKA INTERAKTYWNA (1978397955) - Aukcje internetowe Allegro
3.parking - nie wiem dokłądnie jaki ale coś w tym stylu-Burago GARAŻ PARKING 2 Poziomy + AUTO BBURAGO 039 (1970547229) - Aukcje internetowe Allegro
czas leci a ja jestem w czarnej d**** bo sama nie wiem co mogłoby się mu tak na serio spodobac

Kamisia- jako mama małych chłoapków Ci odpowiem (chociaż Gosieńka miałaby więcej do powiedzenia):

Zacznę od tego, że wszytskie prezenty są fajne, każdy inny.

1. Mamy warsztat i wiertarka to u nas hit, reszta mogłaby nie istnieć (wg Bartka), podobają mi się wieratki z serii Mańka bo gadaja i są kolorowe :-) :-) :-) ale uważam, że warsztat jest fajowy dla troche starszego malucha... może na urodziny mu kupcie?
2. i 3. Domek też fajny, dzieci lubia tworzyć scenki, ale nieco starsze dzieci np. 3 latki, parking też mamy firmy Smiki i bawia sie nim cudnie chlopaki, ale razdm... no bo w sumie samemu to raczej nudno... ja bym wybrała parking, jeśli nie macie

A w ogóle najlepsza zabawka dla chłopaka to STRAŻ POŻARNA :-d polecam, nie znam chłopaka, którego wyjące czerwone auto nie wprawiłoby w stan ekscytacji hehehehehe :-D

Kamisia ja jako mama starszych chłopców ;-) mogę ci powiedzieć że podobny stolik z narzędziami Emil dostał na 2 urodziny więc myślę że Antonio byłby zadowolony:tak: chociaż garaż też mieliśmy tylko z Wadera i były tam dodatkowo ulice i tory kolejowe to z kolei Emil dostał chyba na święta wielkanocne więc wtedy był w wieku naszych dzieciaczków.Jeden i drugi prezent trafiony bo Emilo uwielbiał się nim i bawić zresztą Mateusz też nawet teraz Helenka bawi się garażem:tak:

Ratunku - niech mi ktoś podpowie co mam kupić dla Julki - chciałam kasę z produktami, tablice dwustronną - ale mi wczoraj małż powiedział że to bez sensu - bo przecież Julka nie będzie na kasie siedziała - jestem zła jak osa. Bo nie mam czasu, pomysłu i jestem cholernie zmęczona

no właśnie dziewczyny mnie już rodzinka molestuje co kupić Natalce i tak myślałam nad tym domkiem i się zastanawiam czy dwu letnie dziecko będzie nim zainteresowane ?? Aniam powiedz jak się Oli podoba ten domek?
i doradźcie czy nasze dzieci będą zainteresowane takim laptopem LAPTOP Edukacyjny KUBUS PUCHATEK Komputer COBI (1980157108) - Aukcje internetowe Allegro ???
albo takim traktorkiem DUMEL TRAKTOR FARMER KIDDIELAND DŻWIĘKI 24759 W-wa (1985074480) - Aukcje internetowe Allegro

no właśnie dziewczyny mnie już rodzinka molestuje co kupić Natalce i tak myślałam nad tym domkiem i się zastanawiam czy dwu letnie dziecko będzie nim zainteresowane ?? Aniam powiedz jak się Oli podoba ten domek?
i doradźcie czy nasze dzieci będą zainteresowane takim laptopem LAPTOP Edukacyjny KUBUS PUCHATEK Komputer COBI (1980157108) - Aukcje internetowe Allegro ???
albo takim traktorkiem DUMEL TRAKTOR FARMER KIDDIELAND DŻWIĘKI 24759 W-wa (1985074480) - Aukcje internetowe Allegro

Julka ma prostego laptopa @@@ Laptop Piesek 12 miesięcy LAPTOP EDUKACYJNY (1968786863) - Aukcje internetowe Allegro
lubi się nim bawić

reklama
No... wyjdę na mądralę, ale co tam... nic nie poradzę na to, że moje dzieciaki mają zabawki, o ktore pytacie (Kubuś ma, więc Bartek też):

Mamusiu-
1. Laptopa Kubuś dostał jak miał 2 latka, dokładnie tego, który pokazałaś, funkcje liczena, literki itd.to on teraz opanowuje i lubi się nim bawić, ale Bartek często z nim chodzi otwiera i naśladuje mamunie, wciskając co się da :-) jednak jest to zabawka dla starszego dziecka, ale przyszłościowa :-D I co ważne trwała, ma 2,5 roku i wygląda jak nowa.
2. traktorek kupiliśmy Bartkowi na promocji na Mikołaja (zapłaciliśmy 56 zeta i to byla super cena) i chłopaki szaleją z nim po domu, jeżdżą, włączają, wyłączają, Bartek uwielbia wciskać zwierzaczki na swoje m-ce więc jest to jakaś forma układanki, poza tym zwierzątka można użyć w innej zabawie 'kreatywnej'. Fajnie wykonana zabawka, myślę, że trochę posłuży.

Nata:
My mamy taka kasę (mam nadzieję, że link Ci się otwirzy, bo jak wchodziłaś na moje prezentowe, to Ci się nie udało, ale jak wtedy też miałam problem, po godzinie było OK, więc może mieli kłopot z serwerem) Babynet.pl-Fisher-Price Kasa sklepowa 2w1 P7914. i tak jak z lapem dla Kuby to jest zabawka rozwojowa (uczy liczenia itd.), a Bartka fascynuje skaner (hit), wyciągana szuflada i możliwość naciskania wszystkiego, co się da :-D I powiedz mężowi, że to nie chodzi o siedzenie na kasie :p nie planuje dla dzieci takiej przyszłości :-D :-D :-D ale dzieiciaki uwielbiaja przedmioty, które nas otaczaja, a że przy okazji mogą się czegoś nauczyć, to czemu nie. nasza kasa też ma około 2,5 roku (jak lap) i też nic się z nią nie dzieje. Działa, jak dzialała.

Do góry