reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Pielęgnacja naszych maleństw

Asionek atopowe zapalenie skory nie musi wystepowac na duzych przestrzeniach ciala. ja mam i z reguly sa to male placki i zmieniaja miejsce co kilka lat z jakiegos powodu.

A unas ciemieniucha sie dopiero zaczyna - jakos tak pozno :dry: bo u wiekszosci to juz chyba przeszla?

reklama
Asionek atopowe zapalenie skory nie musi wystepowac na duzych przestrzeniach ciala. ja mam i z reguly sa to male placki i zmieniaja miejsce co kilka lat z jakiegos powodu.

A unas ciemieniucha sie dopiero zaczyna - jakos tak pozno :dry: bo u wiekszosci to juz chyba przeszla?
u nas też coś się pojawia ale nie jestem pewna czy to ciemieniucha, bardziej mi na łupież wygląda:) chociaż ciemieniuchy nigdy nie widziałam:)

Herbata maść pośladkowa - na recepte od pediatry 5 zł a tak to 20zl. Robią w aptece tą maść. Najlepsze na odparzenia, stary dobry specyfik, nawet na odlezyny u starszych osób stosowane. U mojej niuni widzę,że lepiej po tym ta szyjka. A od kiedy stosuje maśc posladkowa na pupe to nie mam odparzenia żadnego.

U nas ciemieniucha sie zaczęła :wściekła/y: Tak więc oliwka i wyczesujemy.

kasiadz ciemieniucha jest bardziej zolta i nie trzyma sie na glowce, nie ma takich platkow jak przy lupiezu. U nas taki lupiez tez jest i robie tak samo jak z ciemieniucha - czesze i smaruje oliwka i sie poprawilo.

Moja mala ma tez bardzo sucha skore na uszkach, na jednym sie jej zaczely ranki robic :( sama oliwka nie pomaga, wiec chyba bede musia jakis bardziej specjalistyczny produkt stosowac.

ati , cytryna - u nas tez byl jakby lupiez, ktory przeobrazil sie w zolta ciemieniuche, walcze z tym cholerstwem juz dlugo i ciagle to samo: wieczorem ok a rano cala glowa w bialych luskach, czolo, powieki.. masakra. jak tego nie natluszcze i nie wyczesze to pod wieczor albo na drugi dzien rpbi sie zolte, wiec to chyba taka biala wersja ciemieniuchy. choc dzis jak sie obudzil to na twarzy juz mial mniej, moze powoli przechodzi?

ja dzis robie na skore kapiel w krochmalu, biedak ta sucha skora zaczyna mu wrecz pekac, dostalismy tez jakas recepte i mamy smarowac--

niby tak , ale to wyglada na odparzenie raczej jakies ... w kazdym razie przechodzi :)
u nas ciemieniuchy nie bylo wogole i oby tak zostalo :)
bo moj ma dlugie hery i jakbym miala to mu wyczesywac to masakra :/

No moja tez ma dlugie, z wyczesywaniem jest ok, gorzej z oliwka bo ma caly czas glowkie mokra i tlusta i wszedzie plamy zostawia z oliwki :baffled:

cytryna - my teraz mega ciemieniuchy nie mamy ale przy Milenie było ostro i ja jej smarowałam główkę oliwką, na to woreczek foliowy a na to czapka :tak:wtedy oliwka wchłaniała się w główkę a nie w czapkę i wszystko dookoła :tak: i jak się wchłonie woreczek ściągasz, kudła wyczesujesz i jest ładnie ;-)

reklama
Do góry