reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Lutówki na zakupach

Dodatkowo jeszcze w podlodze mam rurki z centralnego,wiec sie smiejemy ze w niektorych miejscach mamy podgrzewana podloge :-)

Hehehe mamy tak samo :) i to w dodatku tak ładnie się rozłożyły te rurki akurat na drodze z klatki przez korytarz do dużego pokoju... jak goście przychodzą w zimie i ściągną buty to sami pytają ile daliśmy za ogrzewanie podłogowe :)))

reklama
Ja niestety muszę kupić nawilżacz, mieszkamy w domu jednorodzinnym i mamy centralne ogrzewanie.
Powietrze suche, aż drażni nozdrza :szok:, ręczniki, wierzenie nic nie pomaga. Wcześniej tego nie odczuwałam tak bardzo, ale teraz jak budzę się w nocy 4 razy to mam butelkę wody koło łóżka, bo w ustach sahara:tak:
Więc nie mam wyboru muszę kupić nawilżacz, dzisiaj się wymieramy,mąż ma już jeden na oku, ale ja muszę sama zobaczyć i pomacać;-).

co do nawilżacza nie pomogę, bo nie mam zamiaru go kupować...

Mam do Was pytanie, jak myślicie czy takie kapcie mogę zabrać do szpitala? Bambosze, kapcie welniane MERYNOS roz 37 OKAZJA (2022254171) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy - nie widzę sensu kupowani nowych kapci, więc pomyślałam, że te będą dobre. A co najważniejsze są bardzo ciepłe ;)
lub nad tymi się zastanawiam http://moda.allegro.pl/pogas-pl-skarpetki-soxo-mis-futerko-ekstra-prezent-i1986582226.html jak uważacie? chyba nie będą robili w szpitalu problemu?

Ostatnia edycja:
mama - a niby dlaczego mieli by robić problemy??? Przecież to Twoja sprawa w czym będziesz tam chodzić,najważniejsze żeby Tobie było wygodnie:-)
A mi te drugie bardziej się podobają...takie słodkie.Ja kapci nie kupuję nowych wezmę te co w domu chodze i już.

Z tym wieszaniem mokrych ręczników na grzejnik to pic na wode:tak:nic to nie da !!!!no chyba że co ręcznik wyschnie to dacie nowy ale to i tak nic nie da.
Mój m też twierdził że wieszać ręczniki i wietrzyć to bardzo dobry lekarz go wyśmiał:-Dtakże co do kupna nawilżacza to ja miałam racje!!!No i tym bardziej że mamy w domu kominek to powietrze suche a mała często mi buzią oddycha zamiast noskiem.No i kupiliśmy taki zelmer droższy-taki nam lekarz polecił bo on mi i też zadowolony pozatym tak jak my ma kominek w domku.

Wrzucam link z nawilżacza no i nastawiony mamy na 60 %wilgotności tak niby najlepiej

Opis Nawilżacz powietrza Zelmer 23Z052

My jesteśmy zadowoleni ,a dopiero niedawno się doczytałam że wymienia się w nim co jakiś czas filtr ,także pomału musze zamówić filtr ,a m nawet stwierdził że ten filtr to pic na wode bez tego też chodzi,Także na dzień obecny sobie nie wyobrażam bez nawilżacza.

Dziewczyny mamy starszaków w Auchanie są fajne zimowe kombinezony Happy Kids w wyprzedaży kupiłam mojej trzylatce cena 38 zł:szok::-)
Mama ja to raczej wzięłabym do szpitala jakieś klapki w których można pod prysznic i do łazienki bezpiecznie wejść no i łatwo się je czyści a te co pokazywałaś dodatkowo jako ogrzanie stóp:tak:

reklama
co do kapci to ja zabieram tylko klapki takie w których pod prysznic wyskoczę i skarpetki...zazwyczaj na położnictwie jest bardzo ciepło ze względu na dzieciaczki, nie sprawdzają się grube szlafroki, koszule z długim rękawem i ciepłe kapcie... ostatnio rodziłam w marcu i myślałam że się na sali roztopię, najlepiej spałabym nago...

Do góry