reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2011

Elifit jeszcze sobie przypomniałam mojego małego jak miał problemy przekupkiwało równo ok 5h po podaniu Latopicu (czyli bakterii dla dzieci). Calkiem o tym zapomniałam a działało bardzo dobrze.

Jak chodzi o Lactulose to kiedyś zwierzakowi musiałam podać i sama dla testu też łyknęłam - ja już tak mam :). Wywołała u mnie potworny ból brzucha i wzdęcia i zero efektu przeczyszczającego. Hmm...ale skoro jest to pewnie pomaga

reklama
Elifit jeszcze sobie przypomniałam mojego małego jak miał problemy przekupkiwało równo ok 5h po podaniu Latopicu (czyli bakterii dla dzieci). Calkiem o tym zapomniałam a działało bardzo dobrze.

Jak chodzi o Lactulose to kiedyś zwierzakowi musiałam podać i sama dla testu też łyknęłam - ja już tak mam :). Wywołała u mnie potworny ból brzucha i wzdęcia i zero efektu przeczyszczającego. Hmm...ale skoro jest to pewnie pomaga

u mnie z Lactulosum bylo to samo, okropne wzdecia. Chyba nawet na opakowaniu o tym pisza.

Mileczka, mam nadzieje, ze wszystko w porzadku.

Co do wkladki Nova T to dzis mialam isc zakladac, ale odwolalam. Ona powoduje jakis czas silniejsze krwawienie, a po ciazy mnie strasznie zalewa i slabo mi wrecz, wiec poki co sie wstrzymam i przemysle jeszcze sprawe. Poki co zostaja gumki :baffled:

Do dziewczyn, ktore juz wczesniej rodzily przez CC - kiedy normuje sie krwawienie? U mnie to juz drugi okres i istny potop:baffled:

Ehh to ja sie tez dołaczam do rzucajacyh sie przy cycku... ale u mnie to juz dosc dluugo trwa.. nie dosc ze cyca co chwile to possie i pluje wiec musze odciagac;/ Wczoraj to tak: odciagnelam 100 ml u mamy zjadł..minela godzina glodny wiec odciagnelam 60 ml zjadł.. minela kolejna godzina glooodny!!!! odciagnelam 100 ml zjadł ehhh i powiedzcie.. Gdzie mu sie to miesci?? Myslalam ze mam slaby pokarm wiec mu zrobilam odzywke i co?? I dupa po godzinie głodny!!! Ja juz zaczełam dawac machewke jutro kleik ryzowy bo ja tak dalej nie pociagne, musze go czyms innym zapchac:)

mileczka - mam nadzieje ,ze to nic groznego...

cytryna - szczesciaro , Ty znow na jakies zajecia :-)

moj tych kup narobi w ciagu doby, nie wyobrazam sobie tyle dni, ale moze faktycznie malo "resztek" produkuje czy co..

Ja małemu dawałam lactulosum ale w ciągu całego dnia tylko 2,5ml rozbite na 2 razy i żadnych rewolucji nie było, a od 3 tygodni podaję małemu probiotyk dicoflor ale u niego to nie działa na kupki żeby miał robić :no: Pewno jak wszystko inne zależy od dziecka, jeden toleruje to ,drugi tamto ;-) Ale Elifit faktycznie długo tej kupy nie ma, mój musi choć jedną dziennie zrobić bo inaczej na wieczór jest okropne stękanie i krzyk:wściekła/y:

a u nas znowuż dzisiaj co chwile kupa.
młoda nie śpi od 5.30, przysypia tylko na kilka minut, mocno marudzi, dużo płacze, przy cycu się złości i krzyczy, często chce jeść, ręce opadają, aż dzisiaj ze spaceru zrezygnowałam bo mam już dosyć.....
dlaczego faceci nie mogą karmić piersią, chociaż jakaś równowaga by była, my rodzimy a oni karmią, i macierzyński wtedy na zmianę, tydzień matka tydzień ojciec, to chociaż styczność z innymi bym miała, a tak to nawet z kim pogadać nie ma..... :(

mileczka ja tez w nadziei że nic groźnego się nie stało.

Jeśli chodzi o kupy to u nas nie ma już 8 dni i narazie nic nie ingeruje, bo mała nie daje odczuć że się męczy, jest pogodna, jedynie pierdy naokrągło, więc czekam. Z miesiąc temu też miała przerwe 9 dniową.

Mój gin właśnie mówił że po założeniu spirali kobiety krwawią przez ok 3 mieś. nawet, ale że ja jeszcze nie miałam okresu to po założeniu mireny nie powinnam wcale krwawić.
maggie a może zaptyaj telefonicznie położną albo gina czy takie obfite krwawienie jest normalne, chyba że inne dziewczyny coś więcej na ten temat będą wiedziały.A który dzień już tak leci?

.

Co do wkladki Nova T to dzis mialam isc zakladac, ale odwolalam. Ona powoduje jakis czas silniejsze krwawienie, a po ciazy mnie strasznie zalewa i slabo mi wrecz, wiec poki co sie wstrzymam i przemysle jeszcze sprawe. Poki co zostaja gumki :baffled:

Do dziewczyn, ktore juz wczesniej rodzily przez CC - kiedy normuje sie krwawienie? U mnie to juz drugi okres i istny potop:baffled:

a może jeszcze macica się oczyszcza? byłaś u gina na badaniu po porodzie, robił ci usg żeby sprawdzić czy macica jest kuż oczyszczona

u mnie stwierdził ostatnio że moje grudniowe krwawienia to nie miesiączka tylko oczyszczanie macicy i że jeszcze w jednym miejscu są jakieś nieczystości ale same się wydalą.
I powiedział że organizm przygotowuje się do owulacji

maggie ja jestem po cc ale okresu jeszcze nie mialam... i nie tesnie za nim ;)

monika te zajecia sa dobre bo mi tak dziecko zmeczyly ze padla jak much po nich ;)
a duzo sie na nich dzieje, nie moge znalesc jakies filmiku dla maluszkow, ale sa podobne do tych (na tych sa chyba dzieci powyzej 6 miesiaca):
Baby Sensory, Baby Development Classes - Physical Development1 - YouTube
Baby Sensory, Baby Development classes - Sensory Development - YouTube

Czytacie juz maluszkom ksiazeczki? Moja bardzo lubi, mimo ze w ogole nie rozumie ale slucha i patrzy na obrazki :tak:

reklama
kurde dziewczyny nie wiem co z tym moim okresem.
jak bylam na kontroli po porodzie to gin mowil, ze macica jeszcze sie nie zasklepila, ale jak dostane okres tzn, ze wszystko wrocilo juz do normy. No i okres byl i teraz jest drugi, pojawil sie o czasie, czyli regularnie, wiec to chyba okres?:baffled:
Zawsze uzywalam tamponow OB normal, teraz uzywam Super i pierwsze dwa dni to jakis dramat, zmieniam co ok 4h :baffled:Dzis mam 4 dzien, jest lepiej, tampon starcza na jakies 7h, ale slabo sie bardzo czuje:crazy:

Do góry