reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Październik 2011

reklama
moja macica najwyrazniej sie tez jeszcze oczyszcza skoro plamie..

cytryna - ale fajne te Twoje zajecia! ja czytam mojemu codziennie ksiazeczki, uwielbia ogladac szczegolnie te, gdzie sa pastelowe kolory i duze rysunki. Moze i nie rozumie,ale lubi jak mu sie czyta i gluzy szczesliwy przy tym, mysle ,ze najbardziej na niego dziala melodia glosu. On wogole juz ma swoja ulubiona plyte z muzyka dla dzieci. Moze bedzie muzykalny po mamusi.

aha - od dzis juz trzyma gryzaka i mu sie przyglada , nawet do buzi wlozyl na chwile sam :) kupilam mu takie kolko gryzak z wypustkami,ze to niby na wychodzace zeby i zastepuje szczoteczke na samiutkim poczatku. Nie wiem czy mu ida zeby czy nie,ale gryzak fajny - niech masuje dziasla :-)

hej dziewczyny,

kupy nie ma nadal.. tzn były jakieś plamienia pieluszki i były koloru żółtego więc nie wiem ale chyba zatwardzenia nie ma. Termometr próbowałam bz skutku, ale jeszcze spróbuję.
malutka dałam pół czopka, i dawałam mu tylko jabłuszko skrobane. Od kilku dni już nie daję.

Nie widać po nim żeby się męczył. Nie stęka, nie pręży się, pierdzioszki sadzi tylko bezowocne. Próbowałam dać mu wodę koperkową ale nie chciał pić.
Martwię się ale dlatego że pierwszy raz się tak zdarza i na bank jest to spowodowane rozszerzeniem diety. Zawsze kupa była jedna na dzień, jak był młodszy to nawet kilka na dzień. Raz się zdarzyło 1 na 3 dni a teraz nie ma już tydzień. Dam mu na jeszcze bobotic. Jutro pójdę po te lactulosum najwyżej.

Ojej elifit wspolczuje...ja po trzech dniach bez kupy juz wariowałam. Nam pomogl czopek ale to tez nie od razu..gdzies po polowie dnia zaczal działas. a ile tego czopka zapodałas ja tak mniej wiecej 1/4 podzielonego czopka wdluz wiec takiego dlugasiernego wlozylam

Ojej elifit wspolczuje...ja po trzech dniach bez kupy juz wariowałam. Nam pomogl czopek ale to tez nie od razu..gdzies po polowie dnia zaczal działas. a ile tego czopka zapodałas ja tak mniej wiecej 1/4 podzielonego czopka wdluz wiec takiego dlugasiernego wlozylam
no ja pół czopka, ja już wariuję dniem i nocą myślę tylko o kupie :-:)-:)crazy:

hej dziewczyny,

kupy nie ma nadal.. tzn były jakieś plamienia pieluszki i były koloru żółtego więc nie wiem ale chyba zatwardzenia nie ma. Termometr próbowałam bz skutku, ale jeszcze spróbuję.
malutka dałam pół czopka, i dawałam mu tylko jabłuszko skrobane. Od kilku dni już nie daję.

Nie widać po nim żeby się męczył. Nie stęka, nie pręży się, pierdzioszki sadzi tylko bezowocne. Próbowałam dać mu wodę koperkową ale nie chciał pić.
Martwię się ale dlatego że pierwszy raz się tak zdarza i na bank jest to spowodowane rozszerzeniem diety. Zawsze kupa była jedna na dzień, jak był młodszy to nawet kilka na dzień. Raz się zdarzyło 1 na 3 dni a teraz nie ma już tydzień. Dam mu na jeszcze bobotic. Jutro pójdę po te lactulosum najwyżej.
Zapodałabym drugą połówkę czopka, lactulosum też od razu nie zadziała, od czopka przynajmniej wiesz ,że mu nic nie będzie, włóż mu czopka i trzymaj mu nóżki do góry, mojego zawsze to zmusza do stękania i zaraz kupa idzie, u Was to już za długo trwa, może mieć tak jak mój po jabłku...

jestem :) jakos nie moge sie zebrac przez caly dzien :/ dobrze , ze chociaz prasownie zrobilam :)

Asionek- Olka tak samo ma ranne akcje bąkowe jak twój maluch czyli od 4 rano juz nie śpie bo się rzuca czasami pomaga położenie na brzuszku ale to tez różnie bo i na brzuszku potrafi się rzucać dziś mówie do M czy kiedyś ona przespi ładnie nockę bez tego rzucania się :-(

u nas juz bylo naprawde super z 1.5 miesiaca jakos ... ja podejrzewam , ze jednak dalej musze dawac syropek raz na jakis czas , wtedy byl spokoj :)

cześć dziewczynki!

Mój mąż miał wypadek wczoraj w nocy.
Odezwę się może wieczorem jak sie wszystko uspokoi...

:*

trzymajcie sie !! mam nadzieje , ze nic powaznego sie nie stalo !

halo

u mnie też dziś Hela się w nocy popsuła, budziła się od 24:00 co chwilkę a od 3:30 do 5:00 nie spała w ogóle :dry:

i Hela sie "popsula" :szok::-D

Ehh to ja sie tez dołaczam do rzucajacyh sie przy cycku... ale u mnie to juz dosc dluugo trwa.. nie dosc ze cyca co chwile to possie i pluje wiec musze odciagac;/ Wczoraj to tak: odciagnelam 100 ml u mamy zjadł..minela godzina glodny wiec odciagnelam 60 ml zjadł.. minela kolejna godzina glooodny!!!! odciagnelam 100 ml zjadł ehhh i powiedzcie.. Gdzie mu sie to miesci?? Myslalam ze mam slaby pokarm wiec mu zrobilam odzywke i co?? I dupa po godzinie głodny!!! Ja juz zaczełam dawac machewke jutro kleik ryzowy bo ja tak dalej nie pociagne, musze go czyms innym zapchac:)

moj tez gloda ma ciaglego ... do 3 h moge pomazyc zeby w dzien wytrzymal ... tylko po moim to widac , ze chidziutki nie jest :-D

monika te zajecia sa dobre bo mi tak dziecko zmeczyly ze padla jak much po nich ;)
a duzo sie na nich dzieje, nie moge znalesc jakies filmiku dla maluszkow, ale sa podobne do tych (na tych sa chyba dzieci powyzej 6 miesiaca):
Baby Sensory, Baby Development Classes - Physical Development1 - YouTube
Baby Sensory, Baby Development classes - Sensory Development - YouTube

Czytacie juz maluszkom ksiazeczki? Moja bardzo lubi, mimo ze w ogole nie rozumie ale slucha i patrzy na obrazki :tak:

ale super te zajecia !! tez bym takie chciala u siebie ...
moj lubi szczegolnie w glos zmieniajacy sie wsluchiwac :)

maggie ja jestem po cc ale okresu jeszcze nie mialam... i nie tesnie za nim ;)

monika te zajecia sa dobre bo mi tak dziecko zmeczyly ze padla jak much po nich ;)
a duzo sie na nich dzieje, nie moge znalesc jakies filmiku dla maluszkow, ale sa podobne do tych (na tych sa chyba dzieci powyzej 6 miesiaca):
Baby Sensory, Baby Development Classes - Physical Development1 - YouTube
Baby Sensory, Baby Development classes - Sensory Development - YouTube

Czytacie juz maluszkom ksiazeczki? Moja bardzo lubi, mimo ze w ogole nie rozumie ale slucha i patrzy na obrazki :tak:

fajne te zajęcia, szkoda ze u nas takich nie ma bo też bym się wybrała :(

a co do czytania książeczek to wieczorem mamy rytuał: kąpiel, krótka bajeczka, cycuś i spanie:) czasami bajeczka jest w trakcie cycolenia bo jest już za duży krzyk, ale tak czy siak czytamy codziennie:)

mogę się pochwalić że podczas dzisiejszego czytania młoda pierwszy raz odwróciła się z plecków na brzuszek :D

reklama
dałam drugą połówkę czopka i poszła kupa plastelinowa!!! :happy::happy::happy:
Mam nadzieję że się odblokowało i już z górki będzie szło. Narazie robimy przerwe w rozszerzaniu diety :tak:

my też czytamy codziennie. Uwielbia się patrzeć na książeczkę.
kasiadz wow super!! Mój już nie chce się przkręcać z brzucha na plecy woli obserwować. Za to pełza do tyłu i mostki robi co chwila :-)

Ostatnia edycja:
Do góry