reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2012

Jak dzwoniłam aby na US się umówic to połozna powiedziała ze od 20 do 24 tyg połówkowe sie robi.
U mnie tak samo i mam termin dzien przed koncem 24tyg :(

Co do smoczka to też bym chciała mieć smoczkowe dziecko :) ale ja sama mimo, ze byłam butelkowa to nie chciałam za nic smoczka i tak samo mój siostrzeniec, a kupowaliśmy mu przeróżne smoki.

reklama
To pewnie zależy od przychodni czy lekarza. U mojego lekarza w poczekalni wisi plakat,że kobiety międziy 18 a 22 tyg zapraszane są na usg połówkowe. Ja miałam w 20 tyg i 4 dniu bo akurat tak miałam wizytę a mam dokładnie co 4 tyg

Klamka zapadła, zapisałam się przed chwilą na przyszły czwartek (2 lutego) ;). To będzie 20. tydzień, no chyba że dzidzia okaże się niepodrośnięta wg USG (liczyłam wg OM). Ale po co od razu to zakładać, w sumie spojrzałam w kartę z USG genetycznego i tam jest napisane, że zalecają kolejne USG między 20. a 23. tyg.

Witam się!!

Dorota - ja od początku czułam kopniaczki. Nie wiem co to motyle. Na początku takie delikatne, że tylko pod ręką wyczuwalne a teraz już nawet i bez ręki.

3mam kciuki za wszystkie wizyty!!

Ja połówkowe miałam w 18 tygodniu i moja gin powiedziała, że robi się od 18-28 tygodnia. Ja kolejne z tego co zrozumiałam będę miała właśnie w 28 tygodniu,ale raczej poproszę o jeszcze jedno tak w 24, bo zwariuję:-D

Dziewczyny właśnie się dowiedziałam, że moja Siostra właśnie trafiła na porodówkę!!!!:-) o rany!!! trzymać kciukasy!!!!

Słuchajcie, czy jest jakaś teoria, który tydzień jest najlepszy do połówkowego? Mówi się, że od 20. można już robić i mogłabym się teoretycznie na koniec nast. tygodnia zapisywać na to USG, ale czy nie lepiej widać wszystkie narządy i Ten Jeden Istotny jakoś później? Z jednej strony niecierpliwie przebieram nogami, tak już bym chciała zobaczyć moje maleństwo i dowiedzieć się, kim jest, a z drugiej - najważniejsze, żeby była dobra widoczność wszystkich jego części składowych :). I jestem w kropce, czekać? nie czekać?

Mi lekarz powiedział, że połówkowe między 18 a 23 tygodniem, ja będę miała w 22 tygodniu :-)

tialana trzymam kciuki

dorotka gratuluje ruchow :))) ja juz nawet nad pepkiem czuje :) jak pojdziesz na usg to ci pokaza jak daleko juz siega male i niezle sie zdziwisz

mi lekarka powiedziala ze polowkowe miedzy 20-22, widelki sa inne zaleznie od miejsca najwyrazniej ale najlepiej w polowie widelek zawsze isc.

acha dla tych co nie maja TLC i nie moga ogladac porodowki (ja sie wczoraj zorientowalam ze nagralam czarny ekran bo nie mam dostepu do tej stacji) polecam zastepczo:

Cud narodzin - odcinki online - Onet Vod

a tak w ogole to jestem chora:/ maz mnie zarazil, za kare kazalam mu gotowac rosol... wlasnie siedzi w kuchni i kroi warzywa

Dzień dobry wszystkim :-)!

Powodzenia wszystkim wizytującym- kciuki trzymam! I wy trzymajcie, bo ja dziś też mam wizytę na 18. Może babolek pozwoli zerknąć, czy jest chłopcem, czy dziewczynką. Matko, jak ja się stresuję... Mam nadzieję, że rośnie tam zdrowo :-).

reklama
Munka- trzymam kciuki- informuj nas na biezaco co i jak :tak:

jjm86- powodzenia na wizycie :tak:

josie- kurujcie sie!

Ja juz po obiadku i wlasnie udaje sie na poobiednia sjeste :tak:;-)

A macie tak w ciazy, ze jak zachce Wam sie spac, to jakbyscie byly pijane?
U mnie jest tak, ze normalnie jak bylam senna to po 10min mi przechodzilo.
Odkad jestem w ciazy mroczy mnie doslownie i czuje sie jak pijana- nie przechodzi, musze sie polozyc :eek:
Wczoraj mialam panow hydraulikow w domu od 9 do 14 i mniej wiecej o tej porze zachcialo mi sie spac, oni sie mnie cos pytaja, a je ble ble ble majacze im, co za wstyd :confused2:

Do góry