• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październik 2011

Heejka, zagladam sobie jeszcze z wieczorka... Temat rodzenstwa na tapecie widze... Ja mam fajnie, bo mam i mlodsza siostre i starszego brata, przy czym z bratem raczej kontakt mamy sporadyczny, ale w razie draki, to wiem ze mam na kogo liczyc:) Z kolei siorka jest tylko rok mlodsza i musze przyznac ze jestesmy bardzo zzyte ze soba i czuje sie za nia w jakis sposob odpowiedzialna, w kazdym raze niesamowita relacja... Mam nadzieje ze moje dzieciaki tez tak beda za soba:) Bardzo mi sie marzylo zeby Kaya miala rodzenstwo i marzenie sie spelnilo:)

Kasiadz, sliczna sukienunia:) U nas mozna dziecko zupelnie dowolnie ubrac. Tak mi sie przypomnialo jak stroilam moja niunke na ta uroczystosc 4 lata temu:)(miala 4 m-ce wtedy) Nawet fotke znalazlam, chociaz troche jakosciowo niezbyt, ale tak mnie na wspominki naszlo:D
Zobacz załącznik 433515

Co do cycowania, to moj tez sie jakos zaczal szybko najadac i z jednego mu starczy, ale lubi sie jeszcze pobawic i ciagne za sutki... No i w dzien ciagle lubi tak co 2 godz podjesc... Tez jestem ciekawa ile by mi sie sciagnelo, bo mam wrazenie ze tam nic nie ma;)

Ewa, ale Wam fajnie na takich mini wakacjach:) Pewnie troche Cie rodzice odciaza, bo na pewno chca sie nacieszyc wnusia:)

Dobra, zmykam, bo ostatnio chadzam spac mega pozno i zaczynam miec z oczami problemy.. Milej niedzieli kobietki!!!!
ślicznie córa wyglądała - a jaką ma bujną frysurę:)

Witam sie i ja porannie dzisiaj na szczesie pospalismy do 8:-)
Ati ja tez jestem jedynaczka i tez chciałabym rodzenstwo dla Szymkowskiego ale nie wiadomo jak to sie w zyciu ulozy. Na razie ro pracy miec nie bede i za specjalnie szukac nie bd dopiero od lipca jak małz bedzie miał wakacje bo nie ma kto z dzidzią siedziec...
kasiadz nie za mała ta sukienka :szok:?? Tak to sliczna. MOja chrzesnica byla chrzszczona w sztucznej sukience i nie była z tego faktu w kosciele zadowolona;/ Ja musze pomyslec powoli o jakims garniturku dla małego. A my tez robimy chrzciny w restauracji, po promocji 70 dyszek za 3 dania, przystawki, sałatki, wedlinki, pierdołki.
O kurde wy tu juz o karach mowicie o matko... mam nadzieje ze nie bede musiala stosowac tego typu rzeczy bo sie do nich kompletnie nie nadaje;/
Mam pytanko odnosnie rozszerzania diety. Czy w ciagu dnia daje sie pol sloiczka deserku/zupki czy cały??? Bo moj ssak to by pewnie cały zjadł... i za pol godziny cyca by wołał....
sukienka ma rozmiar 80, a my nosimu 68:) wg podanych info na chwilę obecną rękawki są za długie 2 cm, ale mamy jeszcze 2 miesiące ;) jeśli chodzi o garniturki też są śliczne na allegro

Dzięki Miłka za podpowiedz w takim razie zaczne ma dawac cały sloiczke a od jutra juz gluten :-)

Kobiety mam pytanie ( jak zwykle hehe) Jakie macie foteliki samochodowe? Jakiej marki polecacie? I jaki przedział wagowy ( ten co mamy okazało sie ze jest do 10 kg a ze Szymek jest wielolud to glowa mu juz wystaje i trzeba koniecznie nowy kupic:/)
Czy warto kupowac uzywane takie rzeczy? Dodam, ze my duzo z niego nie bedziemy korzystac, mieszkamy w małym miescie i raczej tylko bedzie w nim jechal od punktu A do B przez gora 10 minut :)
wszystkie pierwsze foteliki są do 9-max13kg. Ja ten następny mam od siostry (nie pamiętam firmy) a ona kupuje na allegro, bo za cena nowego kiepskiego można kupić super wypasiony używany :) najważniejsze żeby steropian wypełniający nie był uszkodzony ;)

reklama
Kingolinka - ja mam ten najmniejszy dość tani, zapinany pasem Ramatti, natomiast Milena jeździ już w Cybexie z Isofixem i kolejny fotelik dla Heli też już będzie z Isofixem :tak: Myślę, że w ten ostatni fotelik - w którym dziecko będzie jeździć najdłużej - warto zainwestować żeby był już wyższej klasy :tak: Używany możesz spokojnie kupić :tak:

Maggie - a może to brzuszek?

Kingolinka - ja mam ten najmniejszy dość tani, zapinany pasem Ramatti, natomiast Milena jeździ już w Cybexie z Isofixem i kolejny fotelik dla Heli też już będzie z Isofixem :tak: Myślę, że w ten ostatni fotelik - w którym dziecko będzie jeździć najdłużej - warto zainwestować żeby był już wyższej klasy :tak: Używany możesz spokojnie kupić :tak:

Maggie - a może to brzuszek?

Miłka, kurka nie wiem. Wydaje mi sie, ze nie...Pierdy idą ładnie, kupy są żółte, zaparć brak. Jesteśmy na bebilonie pepti, przepajam herbatką...Nie wiem już sama :confused:

no bo jak jest ciągły ryk to chyba brzuch :confused: a patrzałaś czy nie idą zębiszcza :confused:

w nocy spi ok, wiec chyba gdyby zeby czy brzuch tez by byla jazda? Nie wiem juz sama...

On sie zachowuje troche jak by mu nie pasilo, ze go zostawiam na moment samego. Jak zabawiam caly czas to przez wiekszosc czasu jest ok. Jak wyjde nie daj boze z pokoju to od razu placz. Pod karuzelka jak go poloze z 5 min wytrzyma i sie smieje, a pozniej znudzenie i ryk. W hustawce czasem posiedzi, ale bez smoka nie ma opcji bo jest placz. Jak mam wiecej szczescia to przysnie w hustawce. Mata odpada, jest wrzask. Na rekach jest fajnie, ale po jakims czasie i to sie nudzi i placze. Na bujaczku wysiedzi doslownie kilka minut, nie pomaga bujaniego go reka, gadanie do niego. Po chwili jest juz be...Czasem go tam sadzam i zeby cokolwiek zrobic ciagne go z tym bujaczkiem ze soba. Czasem posiedzi i poobserwuje, ale sa tez takie dni, ze i to mu nie pasuje i placze niezadowolony:shocked2:
Wiec nie wiem, wydaje mi sie, ze to ani nie brzuch, ani nie zeby. Do gebiska patrzylam, ale to chyba nie zeby. Szczerze mowiac nie do konca wiem jak powinny wygladac nie do konca przebite przez dziasla zęby?:confused:

hejo hej

nasz tez już powoli wyrasta z tego fotelika,. Będzie trzeba się porozglądać, ale ja myślałam że jak zacznie dzieciak siadać :confused:

maggie wygląda mi to na skok, mój też taki był i nagle się uspokoił :tak:
wyjdź sobie na spacerek krótki, może ci pomoże oczyścić myśli :)

pryzybela księżniczka!!! przepiękna!
kingolinka mój też by cały słoik wydoił, narazie daję pół. A ten gluten musze wprowadzać już teraz? Mój jest cały czas na piersi. Myślałam zacząć w marcu.

Rodzeństwo??? Ja akurat z rodziny wielodzietnej(3 siostry + 2 braci) i powiem wam że wesoło jest szczególnie w święta. Tyle nas się zjeżdża, mój mały ma już tyle kuzynostwa, no i zawsze jest kogo na chrzestnych wziąć :-D Jak byliśmy młodsi to się praliśmy :-D ale teraz mamy super kontakt mimo że rozproszeni po świecie. Także Arkowi rodzeństwo jestem na tak!! Najlepiej jeszcze siostrę i brata.. i siostre hahahah :-D:-D nie no zależy na ile nas będzie stać i w odpowiednich odstępach czasu.

Kingolinka mi pediatra powiedział że dziecko samo decyduje ile chce zjeść, więc jak mały daję radę zjeść cały słoiczek to możesz dawać cały. Lekarz kazał nam wcześniej wejść z daniami z tego względu że mój szkrab jest duży ( choć Twój widzę jeszcze większy :) ) Ale byłam ostrożna, bo od urodzenia miał straszne kolki i tak naprawdę minęły gdzieś w połowie stycznia, choć jeszcze dostaje delicol i sab simplex raz dziennie. Zaczęłam jakies 3 tyg temu od soczków. I jak dawałam 2-3 łyżeczki na początek to był szał że nie daję więcej, więc dawałam ile chciał. Od tygodnia wprowadzam deserki. Zablokowało go trochę po jabłuszku, ale dałam śliwkę i było ok. Nie cierpiał chyba po prostu kupy nie było, a bąkale szły. Dziś o 12 opędzlował pół słoika banana, po poł godz. cyc i o 14 znowu cyc. A twój Mały jak robi kupki? codziennie?
co do ubranek na chrzest polecam Zaczarowane Sny- ubranka do chrztu i dodatki na Chrzest Ja tam kupowałam i jestem zadowolona.

Tak piszecie o karmieniu.. mój mały zjada prawie przy każdym karmieniu dwa cyce. Nie wiem czy ja mam tak mało pokarmu czy o co chodzi. Fakt że jak cycek jest już taki bardzo miękki to mój leniuch nie chce już ciągnąć. Laktatorem nie jestem w stanie prawie nic ściągnąć. Butelka nie wchodiz w grę bo jest bleee. Nie wiem jak my przejdziemy na mm. Zamierzam karmić pełne 6 m-cy i w 7 powoli przejśc na butlę.

my mamy fotelik maxi cosi i jestem zadowolona, dawno już wyjęłam wkładkę dla noworodka ( choć czytałam że niektóre dzieci nawet do 5 m-ca w niej jeżdzą- ale to chyba latem jak ubrań nie ma tyle). Większy też chyba tej firmy zakupię. My też mało jeździmy, ale kiedyś oglądałam program i pokazany był wypadek z udziałem maleństwa w foteliku firmy krzak. Wypadek na zwykłym skrzyżowaniu na osiedlu, samochód jechał z małą prędkością- więc wolę chyba w razie czego mieć pewność że zrobiłam wsio. A uzywany czemu nie, najlepiej z pewnego źródła, od znajomych na przykład

Bisia pamiętaj że każdy poród jest inny i wcale drugi raz nie musi być tak ciężko,a często bywa łatwiej.
kasiadz sukienka śliczna, a z tą 30 męża to dobry pomysł, ale chyba wolałabym powiadomić gości po cichaczu, żeby nie czuli się nie zręcznie.
pryzybela ja też myślałam w pierwszej chwili że to lala w tej ślicznej sukieneczce, a to prawdziwa księzniczka Kaya-cudnie wyglądała.
meggie z twojego opisu wynika, że nic go nie boli, tylko marudera mu się włączyła i potrzebuje więcej uwagi, ale u swojej też zauważyłam podobnie i licze że niedługo będzie lepiej. Możemy tylko cierpliwie to przeczekać.

No i witam się niedzielnie. Mam dziś ogromnego lenia i jeszcze obiad nie zrobiony, a ja w szlafroku. Z jednej strony fajnie tak poleniuchować, ale z drugiej wolałabym mieć energie i wsystko zrobić tak jak powinno. O już mnie wołają że głodna niby bo płacze, a 40 min temu jadła, no nic lecę.

o rany ja tez mam dzien lenia i to MEGALENIA, obiad tylko dla Jaska skombinowalam a nam najwyzej cos zamowimy
do tego czuje jak mi ze 100 kg na glowie siada, takie dziwne uczucie, chyba ten niz idzie i stad takie odretwienie
Jeremek medytuje w koszu, zastanawia sie czy zasnac czy nie a Jasiek strajkuje ze zjedzeniem obiadu ale jakos dzisiaj mi to wisi,najwyzej bedzie glodny
jutro musze juz z nimi gdzies wyjsc bo mi i im padnie na glowe

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry