reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październik 2011

Witam sie i ja porannie dzisiaj na szczesie pospalismy do 8:-)
Ati ja tez jestem jedynaczka i tez chciałabym rodzenstwo dla Szymkowskiego ale nie wiadomo jak to sie w zyciu ulozy. Na razie ro pracy miec nie bede i za specjalnie szukac nie bd dopiero od lipca jak małz bedzie miał wakacje bo nie ma kto z dzidzią siedziec...
kasiadz nie za mała ta sukienka :szok:?? Tak to sliczna. MOja chrzesnica byla chrzszczona w sztucznej sukience i nie była z tego faktu w kosciele zadowolona;/ Ja musze pomyslec powoli o jakims garniturku dla małego. A my tez robimy chrzciny w restauracji, po promocji 70 dyszek za 3 dania, przystawki, sałatki, wedlinki, pierdołki.
O kurde wy tu juz o karach mowicie o matko... mam nadzieje ze nie bede musiala stosowac tego typu rzeczy bo sie do nich kompletnie nie nadaje;/
Mam pytanko odnosnie rozszerzania diety. Czy w ciagu dnia daje sie pol sloiczka deserku/zupki czy cały??? Bo moj ssak to by pewnie cały zjadł... i za pol godziny cyca by wołał....

reklama
Kingolinka - słoik powinien trzymać długo :tak: jak nie było reakcji brzuszkowej to możesz dawać cały :tak: on chyba woła o cyca bo mu się chcę po tym słoiku pić, może podaj mu jakąś herbatkę :tak:

Witam się i ja.

U Nas dobrze, po powrocie taty mały się jakby uspokoił, może dlatego że i ja jestem spokojniejsza i pewniejsza.
Śpi ładnie w nocy wstaje tylko o 01.00 lub 02.00 a potem 05.00 albo później i śpi z nami w wyrze do 8smej:tak: Wiec nie narzekam:-D
Jedno tylko co mnie dobija to te mrozy zapyziałe nie można wyjść z dzieckiem na spacer:wściekła/y: Mam nadzieje że to się nie długo skończy:wściekła/y:

Ja też jestem jedynaczką i może jestem jakaś teges majonez ale nigdy nie tęskniłam za rodzeństwem, było mi dobrze samej. Może dlatego że zawsze miałam mnóstwo koleżanek, sama nie wiem, ale nie chciałam mieć ani brata ani siostry:no:

A z Antkiem zobaczymy jak to będzie może się zdecydujemy na kolejnego członka rodziny ale na pewno nie teraz:no:

Życzę miłej niedzieli my suniemy do moich rodziców na obiadek:tak:

Cześć dziewczyny , dzięki za odpowiedzi, w sumie to chyba wiedziałam jakie będą, jedynakom wbrew pozorom nie jest łatwo. Niby cała uwaga rodziców jest tylko dla nich i nie trzeba się niczym dzielić ale brat czy siostra to pomoc i wsparcie na całe życie.
My z mężem od razu powiedzieliśmy, że jedno wystarczy, bo poród miałam niełatwy, mąż mi towarzyszył i tak sobie powiedzieliśmy, że basta. Ale może za rok, dwa jeszcze coś się pomyśli , zobaczę, na razie za miesiąc do pracy wracam ;-)

A u nas dzisiaj biało, ale mrozik trzyma dalej, -15 jest.

Kasiadz sukienka super, fajnie że taka cieplutka i cena rewelacyjna!! Ni i ten tort też ekstra pomysł, jak bym się w każdym razie ucieszyła.

Kasiadz sukienka sliczna, co do zawodu to ja tez mam czasami takie przemyslenia, mimo ze pracuje w zawodzie i mam stala prace wiec na dzieci moglam sobie pozwolic ale to znalazlam az w DE
gugula on smiechem nie nabija sie z ciebie tylko odreagowuje stres, krzyk pogarsza, musisz byc opanowana (wiem ze ciezko) i wyznaczac mu jakas kare, np zakaz telewizji czy pochowac zabawki, trzymam kciuki zebyscie sie dogadali;-)
pryzybela myslalam ze to lalka na zdjeciu, slicznie Kaya wygladala

dziewczyny moze nie oceniajmy tej matki, dla nich to straszna tragedia, ona tez stracila dziecko i jeszcze jest tego sprawca
opowiadala ze mala zarzucila glowka do tylu i tak jej upadla a to jest mozliwe, polroczne dzieci sa bardzo ruchliwe
wspolczuje bardzo calej rodzinie ale chyba wlasnie spokoj teraz jest im potrzebny a media wyciagaja ciagle jakies nowe sprawy, to co wczoraj w necie czytalam to juz polowanie na czarownice

a dzis znowu informacja o tym ze ojciec wrzucil swoje dziecko do Tybru, ludzie co sie z tym swiatem dzieje:no:

Dzięki Miłka za podpowiedz w takim razie zaczne ma dawac cały sloiczke a od jutra juz gluten :-)

Kobiety mam pytanie ( jak zwykle hehe) Jakie macie foteliki samochodowe? Jakiej marki polecacie? I jaki przedział wagowy ( ten co mamy okazało sie ze jest do 10 kg a ze Szymek jest wielolud to glowa mu juz wystaje i trzeba koniecznie nowy kupic:/)
Czy warto kupowac uzywane takie rzeczy? Dodam, ze my duzo z niego nie bedziemy korzystac, mieszkamy w małym miescie i raczej tylko bedzie w nim jechal od punktu A do B przez gora 10 minut :)

a ja juz nie daje rady :wściekła/y:
To moje dziecko po przebudzeniu jest wesole, piszczy, smieje sie, a jak skoncze przebieranie, mycie buzi, kremowanie, nakarmie zaczyna sie koncert. Kuzwa teraz drze sie juz 1,5h. Nosilam, wsadzalam do hustawki, zabawialam, wszystko jest zle. I tak juz nie wiem ktory dzien z rzedu. Jestem zalamana i nie mam juz cierpliwosci:no:

Kingolinka my dla Jaska mamy römera king plus, fajny fotelik, mysle ze uzywany jak najbardziej mozna kupic,
jak glowa wystaje to juz powinno sie zmienic mimo ze nastepna kategoria jest dla dzieci siedzacych ale wiekszosc sie rozklada na pol lezaco
magie a moglby cie ktos zastapic przy malym na godzinke? chyba przydalaby ci sie chwila bez dziecka, jakis spacer
z wolna glowa ma sie wiecej sily na te ich darcia

Dzien Dobry :)

U nas powrot do pobudki co 2 godzinki w nocy, ale nawet bez problemu udalo mi sie zasypiac wiec nie jest zle

Kingolinka
ja mam fotelik Britaxa i jest ok, ale jak bym miala kupowac jeszcze raz ten najmniejszy fotelik to kupilabym Maxi Cosi - jak widze dzieciaczki w tych fotelikach to na pewno jest im wygodnie :). Ale wiekszy chyba znowu kupie britaxa, bo juz nie bede jej w nim nosic - w sumie ja juz nie nosze, bo za ciezko, maz jeszcze daje rade ;)

kasiadz fajna sukieneczka, chyba tez sie moja pochwale, w watku od zakupow :)

pryzybela ​kaya slicznie wygladala :)

maggie wspolczuje, u nas bylo wczoraj caly dzien ale u nas to nie standard... moze zmeczony jest? moja malo spi, ale jak sie nie przespi conajmniej 15min co 2 godziny to sie taki maruder z niej robi.

reklama
dziewczyny nie wiem co mu jest.
Jak widze, ze mu sie oczy kleja to zawijam ciasno w koc i wtedy po jakims czasie zasypia...Ale to jego darcie to nie ze zmeczenia. Jak nie spi to posmieje sie chwile i pozniej do nastepnego snu ryk.
Kiedys na wycieczkach do sklepow spal sobie smacznie, teraz obserwuje wiecej, mniej spi, ale po chwili jest zniecierpliwiony i tez urzadza koncerty. Wczoraj w Ikei nam sie rozdarl, obudzil sie, zjadl i po chwili niezadowolony...musielismy go ciasno opatulic kocem, smok w buzie i bujanie i dopiero po jakis 30 min zasnal:sorry2: Nie wiem co sie z nim dzieje. Wychodzi na to, ze ja przez ten pierwszy rok kiedy co chwile jakis kurna skok, nie bede miec spokojnego i zadowolonego dzieciaka, tylko placz i marudzenie???

Dzis pomaga mi moj facet. Widzi, ze nerwy mi puszczaja, ale w tygodniu nie jest tak kolorowo z pomocą.

Co do fotelika, my mamy maxi cosi i jestem bardzo zadowolona. Nastepny, ktory kupimy to albo maxi cosi albo recaro - drogie cholerstwo, ale na dlugo posluzy, wiec mysle, ze warto zainwestowac.

edit: popatrzyłam teraz na ceneo i w sumie nie wiem jaki fotelik wybrac;-)

Ostatnia edycja:
Do góry