Kingolinka mi pediatra powiedział że dziecko samo decyduje ile chce zjeść, więc jak mały daję radę zjeść cały słoiczek to możesz dawać cały. Lekarz kazał nam wcześniej wejść z daniami z tego względu że mój szkrab jest duży ( choć Twój widzę jeszcze większy

) Ale byłam ostrożna, bo od urodzenia miał straszne kolki i tak naprawdę minęły gdzieś w połowie stycznia, choć jeszcze dostaje delicol i sab simplex raz dziennie. Zaczęłam jakies 3 tyg temu od soczków. I jak dawałam 2-3 łyżeczki na początek to był szał że nie daję więcej, więc dawałam ile chciał. Od tygodnia wprowadzam deserki. Zablokowało go trochę po jabłuszku, ale dałam śliwkę i było ok. Nie cierpiał chyba po prostu kupy nie było, a bąkale szły. Dziś o 12 opędzlował pół słoika banana, po poł godz. cyc i o 14 znowu cyc. A twój Mały jak robi kupki? codziennie?
co do ubranek na chrzest polecam
Zaczarowane Sny- ubranka do chrztu i dodatki na Chrzest Ja tam kupowałam i jestem zadowolona.
Tak piszecie o karmieniu.. mój mały zjada prawie przy każdym karmieniu dwa cyce. Nie wiem czy ja mam tak mało pokarmu czy o co chodzi. Fakt że jak cycek jest już taki bardzo miękki to mój leniuch nie chce już ciągnąć. Laktatorem nie jestem w stanie prawie nic ściągnąć. Butelka nie wchodiz w grę bo jest bleee. Nie wiem jak my przejdziemy na mm. Zamierzam karmić pełne 6 m-cy i w 7 powoli przejśc na butlę.
my mamy fotelik maxi cosi i jestem zadowolona, dawno już wyjęłam wkładkę dla noworodka ( choć czytałam że niektóre dzieci nawet do 5 m-ca w niej jeżdzą- ale to chyba latem jak ubrań nie ma tyle). Większy też chyba tej firmy zakupię. My też mało jeździmy, ale kiedyś oglądałam program i pokazany był wypadek z udziałem maleństwa w foteliku firmy krzak. Wypadek na zwykłym skrzyżowaniu na osiedlu, samochód jechał z małą prędkością- więc wolę chyba w razie czego mieć pewność że zrobiłam wsio. A uzywany czemu nie, najlepiej z pewnego źródła, od znajomych na przykład