reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Październik 2011

elifit - :szok: ale masz super, tyle rodzeństwa ja też chciałabym mieć więcej niż dwójkę ale nie wiem czy będzie nas stać no i nie jestem już pierwszej młodości ;-)

meggie - to może jest mała maruda :-) musisz poczekać aż wyrośnie, pojawią się ciepłe dni, spacery, gdzie dzieciak już siedzi i ogląda świat to mu minie szukanie atrakcji :-p

pryzybela - słodziutka :tak:

Ja też mam dziś mega lenia, za raz walnę sobie drugą kawę bo usnę :sorry2:

reklama
ja też po kawie i cieście drożdżowym :-p Milena jełopuję a Hela się na nią gapi, stary prasuje sobie koszule do roboty a ja na necie :tak:

TZn ja mysle zeby takie ubranko skompeltowac samemu :) Chodzi mi o sam wyglad :-)
Miłka Ciebie sie poradze oplaca sie kupowac kubek niekapek czy zbedny wydatek? Musze kupic juz wieksza butelke i tak mysle czy ten niekapek tez wziac...???

u nas niekapek się nie przyjął Milena piła ze słomki albo z flaszki typu Kubuś albo woda Nestle a potem od razu kubeczek :tak:

hey :) ja dzis na pełnych obrotach, bylismy w gościach...

fakt dziewczynki że ja tutaj mam luzik! rano o 5.30 Emi zabawy w głowie, a mama wstaje o 6to ją zabrała a ja mogłam odespac do 10 :) szał poprostu.

kasiadz

cos w tym jest co piszesz. Ja nie żaluje studiów ale fakt że pracy to po tym nie ma :(

miłka
no masz racje kochana że będzie ciężko na jednej pensji... jedyne pocieszenie to plany męza aby po studiach zrobić szkołe oficerską aby miec stopień podpora i od razu wypłata 1000 zł do przodu. Ale na to jeszcze troche czasu trzeba bedzie poczekac. Myslę że nie ma co sie nakręcać, tlyko dobrze przemyśleć, bo narobić dzieci to nie sztuka :(

w każdym razie zyczcie mi aby udało mi sie dobrą robote znaleźć...

Kingolinka mi pediatra powiedział że dziecko samo decyduje ile chce zjeść, więc jak mały daję radę zjeść cały słoiczek to możesz dawać cały. Lekarz kazał nam wcześniej wejść z daniami z tego względu że mój szkrab jest duży ( choć Twój widzę jeszcze większy :) ) Ale byłam ostrożna, bo od urodzenia miał straszne kolki i tak naprawdę minęły gdzieś w połowie stycznia, choć jeszcze dostaje delicol i sab simplex raz dziennie. Zaczęłam jakies 3 tyg temu od soczków. I jak dawałam 2-3 łyżeczki na początek to był szał że nie daję więcej, więc dawałam ile chciał. Od tygodnia wprowadzam deserki. Zablokowało go trochę po jabłuszku, ale dałam śliwkę i było ok. Nie cierpiał chyba po prostu kupy nie było, a bąkale szły. Dziś o 12 opędzlował pół słoika banana, po poł godz. cyc i o 14 znowu cyc. A twój Mały jak robi kupki? codziennie?
co do ubranek na chrzest polecam Zaczarowane Sny- ubranka do chrztu i dodatki na Chrzest Ja tam kupowałam i jestem zadowolona.

Tak piszecie o karmieniu.. mój mały zjada prawie przy każdym karmieniu dwa cyce. Nie wiem czy ja mam tak mało pokarmu czy o co chodzi. Fakt że jak cycek jest już taki bardzo miękki to mój leniuch nie chce już ciągnąć. Laktatorem nie jestem w stanie prawie nic ściągnąć. Butelka nie wchodiz w grę bo jest bleee. Nie wiem jak my przejdziemy na mm. Zamierzam karmić pełne 6 m-cy i w 7 powoli przejśc na butlę.

my mamy fotelik maxi cosi i jestem zadowolona, dawno już wyjęłam wkładkę dla noworodka ( choć czytałam że niektóre dzieci nawet do 5 m-ca w niej jeżdzą- ale to chyba latem jak ubrań nie ma tyle). Większy też chyba tej firmy zakupię. My też mało jeździmy, ale kiedyś oglądałam program i pokazany był wypadek z udziałem maleństwa w foteliku firmy krzak. Wypadek na zwykłym skrzyżowaniu na osiedlu, samochód jechał z małą prędkością- więc wolę chyba w razie czego mieć pewność że zrobiłam wsio. A uzywany czemu nie, najlepiej z pewnego źródła, od znajomych na przykład
ubranka śliczne ale jak dla mnie za drogie jak na jeden raz;)

bardzo ładne te ubranka, ale ja chyba kupiłabym garniturek :)

reklama
sliczne ubranka dziewczyny!

i juz po weekendzie - czas tak szybko biegnie.. poniewaz dalej nie opanowalm perfekcyjnie sztuki sciagnai pokarmu reka , wiec trenuje sobie ciagle , dzis uciagnelam z 50 ml i chyba zalapalam wreszcie technike, ale spocilam sie przy tym jak mysz i plecy rozbolaly od pochylania sie nad butelka - ale to jzu pomine , bo trzeba bylo sobie inne naczynie wziac :) i tak z glupoty wzielam butelke , nalalam z lyzke mleka i dalam maluszkowi - bawil sie smoczkiem ,ale pieron zalapal jak ssie! jaki byl urodowany, a mine mial przy tym ssaniu jakby jakas psote robil :) nie chce go przyzwyczajac do butelki jak nie musze,ale przynajmniej zapalilo sie zielone swiatlo,ze jkabym potrzebowala rozstac sie z ssakiem na jakis czas...:-D

a resztke mleka dal wieczorem m. - oj jaki malz byl szczesliwy!

a mi sie pomyslalo,ze tak lubie cyckac malego ,ze ciezko bedzie mi sie rozstac z tym..pewnie mi sie zmieni jak mnie ugryzie z pare razy,hehe niemniej czasmai mnie wkurza ,ze synek jest uzalezniony ode mnie i przez to ja mam ograniczenia - ale w rzeczy samej jest w karmieniu jakas mistyka - lubie to i juz.

ewcia &&&& zeby Wam sie ulozylo!

jakas melancholia mnie ogranela,ale nie jakas depresyjna tylko taka rozmyslajaca nad zyciem i wogole..chyba lepiej isc spac, gdy maluch spi, bo nikt nie wie jaka nocka bedzie, olewam dzis wieczorna nauke i ide podumac pod koldre:-)

Do góry