reklama

Październik 2011

reklama
O faktycznie... Rudson to mowilam mi ze czasu nie ma po za tym do pracy wraca... duzo tez pisała atram ale jakos sie tez nie odzywa...

Aha i mi sie tak przypomnialo, skad mam wziac gluten dla Szymka?? Wszystkie kaszki sa bezglutenowe.. nic sie nie stanie jak zwykla kasze manne kupie???

Ostatnia edycja:
No wlasnie wiem ze ale czy mozna ta podawac takiemu dziecku?? Czy moze za wczesnie jeszcze na gluten? Jak myslicie? Szymon jutro skonczy 4 miesiac zycia i ma apetet przeeeeogromny:-)

Ja zaczęłam Zosię karmić jak skończyła 6 miesięcy i podawałam jej najpierw pojedyncze warzywka, później jak już dawałam jej zupki to zagęszczałam je kaszką. Ja się trzymam tej wersji, że dietę urozmaica się po 6 miesiącu bo moja ma alergię i tak mi polecił alergolog. Innych schematów żywieniowych nawet nie znam. Musiałabyś poczytać na stronach typu hipp, bobovita, gerber itp.

Hej Cioteczki! (hehe przypomnialo mi sie jak moj bratanek jak byl maly przedstawil komus mnie i moja siostre tekstem : "to sa moje CIOTY!") - milutko, nie?:-D

Jakos wczesniej sie z lozka zwleklam, to mam czas napisac rano i nie jestem daleko w tyle z dzisiejszymi postami:)

Monika, moj misio w nocy nie placze, ale ja go po nocnej pobudce biore do nas do lozka i po cycu zasypia z nami, potem nad ranem karmie i znow usypia. Ja jestem zdania ze jesli dzecko dzieki spaniu ze mna bedzie spokojniejsze (nie moze byc nocnego placzu regularnie, bo Kaya musi sie tez wyspac), no i jesli dzieki temu ja tez bede wypoczeta i wyspana, to nie ma nic przeciwko zeby z tym bablem kimac poki jeszcze taki malutki:tak:
No ale jak cos dziecku dolega, to wiadomo ze czasem ciezko pomoc...
A co do tego ze niunio malo tatusia widzi, to u nas jest tak ze R czesto wychodzi jak maly spi, wraca kolo 6 wieczorem, a kapiel mamy ok 8 i potem spanko, wiec tez sie moje chlopaki nie widza za duzo w tygodniu, ale jak trzeba mlodego z jedzeniem chwile przetrzymac, to wlasnie mezowi sie lepiej udaje, bo go cycem nie czuc;-)
Aha, na imprezach, to moje dziecko tez spoleczne i grzeczne, ale to normalne, bo sie cos dzieje, wiec dziecko sie chyba czuje jak na wielkim placu z zabawkami hehe. I zazwyczaj mega zmeczony jest po gosciach:)

Kingolinka, ja tez nie wiem czy jeszcze nie za wczesnie z manna, bo jak jagmar po 6 m-cu podawalam i teraz tez tak zrobie. Lekarka kazala mi karmic do 6 miecha piersia, a ze nie widze zeby mloddy mial cos przeciwko, to tylko sporadycznie dostaje marchewke narazie na sprobowanie... Kurcze za 4 dni u nas 5 miechow stuknie!!! Jak ten czas zlecial!

No i popisalam, bo trzeba dzieci poobrabiac:D

No i miałyście rację w sprawie tej ciemieniuchy wczoraj posmarowałam jej łepek oliwką założyłam czapę i przed kąpielom starałam się wyczesać to co odmiękło wprawdzie mało skutecznie bo szczotka jest za miękka ale przynajmniej wiem juz co to jest i jak z tym walczyć i tylko jestem zła na siebie, że nic z tym nie zrobiłam wcześniej bo teraz to już trochę zaawansowana sprawa :/ Najlepsze w tym jest to, że położna stwierdziła, że to sucha skóra tylko....
podobno super produkt jest z SVR na ciemieniuche , jak chcesz poszukam dokladnej nazwy bo gdzies zapisywalam kiedys w razie co :)
Dzięki, ale tu nie ma kosmetyków tej firmy więc muszę szukać wśród tych "miejscowych" :)
I ja lubię karmić piersią nie wiem jak to wytłumaczyć ale czuję wtedy, że łączy nas coś specjalnego coś co tylko ja jej mogę dać i dzięki czemu ja czuję się bardziej dla niej ważna- choć wiem, że ją interesuje tylko cycek a cała reszta mogłaby nie istnieć bądź mieć jakąkolwiek formę oby mleko leciało :-)
Hania je jak z zegarkiem w ręku co 2 godz czasami nawet częściej maksymalnie raz w nocy przesypia 3 godz pod rząd więc i mi marzy się trochę dłuższy sen.

teraz mała śpi a ja krążę po mieszkaniu jak zombie z przeogromną ochotą na coś słodkiego choć też mam postanowienie żeby nie pojadać bo waga niebezpiecznie poszła w górę :( Zresztą ja zawsze byłam puszysta rok przed zajściem w ciąże zrzuciłam 15 kg i trzymałam wagę do momentu pierwszych zachcianek a było ich sporo i tak mi już zostało waga albo stoi w miejscu albo idzie w górę jak się nie kontroluję a w dół za cholerę nie idzie .....

czy któraś z was ma gryzak dziąsełko? jakiej firmy? i czy jesteście zadowolone?
bo przymierzam się do kupna, no i smoczek chyba muszę kupić bo młoda od wczoraj zaczęła go ssać a ten co mam jest do 3m. znalazłam takie z tt 3-9m więc fajne wydają się bo na dość długo. ma ktoś takie?

reklama
Kurde i nie wiem co zrobic z tym glutenem... jak byłam na szczepiniu 3 stycznia to doktorka mowila ze jak skonczy 4 miesaice zeby dac...chyba ze cos zle zrozumiałam. No nic najwyzej sie wstrzymam nie pali sie;-) 21 lutego mamy szczepienie kolejne wiec poczekamy a narazie jemu zupki, deserki mniaaaaaam i kupa sie unormowała:-) Czyli ze brzuszek akceptuje wszystkie nowosci :-):-):-)

kasiadz my mamy 3-9 albo i 3-6 kurde nie pamietam juz z aventu. I sie sprawdzają chociaz mały powoli zaczyna sie od nich odzwyczajac juz nie ssie ich tak chetnie jak wczesniej

HA! Znalazłam:
Nowe schematy żywienia zalecają, by pomiędzy 17 i 26 tygodniem życia w diecie dziecka pojawił się gluten. Wprowadzamy go w niewielkiej ilości – począwszy od 2 do 3 g, obserwując czy u maluszka nie wystąpiła reakcja alergiczna

Ostatnia edycja:

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry