reklama

Październik 2011

reklama
hejo hej

ja też uwielbiam cyckowanie. Mały tak fajnie mnie obejmuje i tuli się, a po zjedzeniu leży i odpoczywa w tej samej pozycji. :rofl2: Nie mam zamiaru rezygnować jak wróce do pracy. mm do południa a potem mama.

Mój Aruś lubi gości, ale i tak zawsze szuka mamy wzrokeim :-) i coś ostatnio się poważny zrobił heh:cool2:

Marti wszystkiego najlepszego!!!
Ewa &&&&&&&& żebyś znalazła pracę!

A mi się ostatnio śniło że mnie z roboty zwolnili, pewnie boję się powrotu. :confused2:
Słodkie? Ja mam w lodówce placki z sobotniej stypy, wpierdzielam jak głupia no szok :eek:
a jeszcze ostatnio znów wróciły hemoroidy :((((

a gluten też niedługo wprowadzać zacznę jk zupki będę gotować. U nas kupa też się unormowała. Mały stęka jak robi więc wiem od razu kiedy. :-D

elifit - moj macierzynski trwa 9 miesiecy i juz rozmyslam czy nie probowac zachowac dluzej cycka na noc oprocz oczywiscie "kolacji",ale kto wie - mleko moze zaniknac albo synus nie bedzie chcial..zobaczy sie! ja tez mam wafle ryzowe polewane czekolada i wczoraj sprobowalam jednego - oh nie pamieam kiedy jadlam czekolade..odkad karmie jadlam tylko kilka kawaleczow przez swieta - teraz wydaje mi sie taaaaka slodka ,ze mnie otrzepalo jakbym sobie golnela glebszego:-) smieszne jak smaki potrafia sie zmienic..

milka - &&&&&&&&&&&& zeby dziewczynka sie polepszylo jak najszybciej!!

cytrynka -uwierz mi! zawsze jak mam za soba taka nocke to Ty mi przychodzisz na mysl , a raczej twoje nocki z Anulka od tylu miesiacy i mowie sobie : "nie ma co narzekac, w sumie to nie jest zle!!!" . Ale z calego serca zycze Ci ,zeby corcia zaczela spac dluzej i lepiej, no i zawsze nastepne dziecko moze byc aniolkiem w spaniu ,zeby rownowaga byla :-)

my mamy smoki najtansze z jakiejs tutejszej firmy, tez zakupilam z aventu - pluje dalej niz widzi... anatomiczne z muka - pluje ze hoho.. wiec dokupuje mu z tej samej firmy , bo chyba do tego ksztaltu sie przyzwyczail

czy wasze dzieci tez probuja "sciagnac" obrazki z czytanej ksiazeczki? smieszne to jest jak maluszek nie rozumie ,ze obrazkow nie da sie wziac do reki, musze mu kupic takie ksiazeczki z roznymi wypustkami..

ide w kimono pomijajac fakt,ze dopiero 21..synek juz spi od 15 min - DOBRANOC:-)

kasia a ten smoczek jej już nie pasuje? Bo Zosia ciągnęła smoczek tt 0-3 do niedawna ;). Miałam schowane bo jak była mała to jej nie pasował żaden. I niedawno je znalazłam. Te rozmiary smoczków są jak dla mnie orientacyjne.

no to stało się Hela też chora, mega katar i gorączka (było 38,2) echhh wiedziałam, że Milena ją zarazi...
łooo... to nie zazdroszczę choróbska u takiej maludy. Zdrowiejcie szybko.

hej :)
jak malo dzisiaj naskrobane :)

u nas nocki dalej w kratke
do tego dzisiaj kupala nie mogl od rana do 18 wydusic i plakal juz na koniec okropnie i sie meczyl wiec dalam mu czopka , zasnal i za chwile byla mega kupa :)

dzin dybry :)

nie wiem skad u mnie humor jak nocka standard - do spania kolo 21-pobudka po polnocy na cyca, a potem kolo 3..4.30...5.30...6..7..8.. i probowalam juz wszystkiego:
a)przetrzymac placz(bo on jak sie przebudzi to ryk-nie wiem skad to ma :/ )
b)probowac utulic w lozeczku (w dzin pomaga , w nocy nie)
c) oczywiscie smoczek - ryk jeszcze wiekszy, a jak probuje troche "na sile" to zaczyna sie krztusic
d)polulac na stojaco w ramionach - placz
e)polulac w ramionach ze smoczkiem - placz
f)zapatulic sie razem z nim pod koldra w lozku - placz
g)maz ktory przeszedl te etapy - czytaj powyzej

TYLKO CYCEK - ale przy czestych pobudkach to pociumka troche , jakby od niechcenia i zasypia..na nastepna godzine.. i takie prze.sra.ne nocki nam sie juz ciagna od dluzszego czasu. I tak analizuje nad ta moja kawa teraz czy to tylko skok i minie za jakis czas(jest nadzieja!) czy to jakis trwaly nawyk..

czy wasze dzieci tez budza sie w nocy z placzem? eh..

asionek - moj ma dni ,ze ryczy jak u malza, tak jak juz pisalam kiedys - ja biore prysznic a oni staja w drzwiach i jak maly mnie widzi to jest spokoj. Moj troche smutnawy , bo u mnie maly gada i smieje sie bezglosnie(czasami mu sie wymknie rechot) a z nim to rzadko. Moze to jakis okres? a moze to dlatego,ze nasze malze malo czasu z nim spedzaja? bo zauwazyla wczoraj jak byli goscie,ze byl taki grzeczniutki i cichutki w ramionach u babci, usmiech taki uniwersalny :) a jak go wzielam w przerwie na przebiueranie pieluchy - jak zaczal gadac, smiac sie , dokazywac na przewijaku - hoho, potem wziela babcia go z powrotem i znow skupiony i ten usmiech uniwersalny..

moj zasmial sie kilka razy - jak z nim podskakiwalam, potem jak nasladowalam swinke i kilka razy z niczego do siebie i rechocze troche przez sen. Mylse ,ze jak z wszystkim dzeci maja swoj czas na pokazanie umiejetnosci

nasze dzieci to chyba sie zmawiaja hehe
normalnie jakbym o swoim czytala... no nie placze w nocy jak sie budzi :)
i tez kurka cyc musi byc innaczej nie zasnie , zlapie czasami nawet raz nie zassa sie tylko wsadzi go do buzi i juz spi skubaniec jeden , ale mnie to skutecznie wybudza :cool:

z mezem to samo co u ciebie , mojemu tez widze , ze czasami jest przykro ... wsumie codziennie teraz slysze , ze "co do mamy to sie smiejesz caly czas , a do mnie nie "
i tak rzeczywiscie jest , zobaczy mnie smiechy , usmiechy , a na mojego S patrzy sie jak na przybysza z innej planety co najmniej i musi sie nameczyc niezle zeby maly na chwile sie usmiechnal chociaz
moze to taki okres nie wiem ? wsumie jak ktos mu do wozka zaglada , albo obcy przyjdzie to usmiecha sie od razu ...
mam nadzieje , ze to minie mu i z ojcem tez sie bedzie dobrze bawil :)

Monika, Asionek ja też bardzo lubię to cycowanie chociaż nie od początku bo mały mi suty przeorał w pierszych dniach , ze każde karmienie to było zwijanie się z bólu. Ale jak już się zahartowały to było super. Tak się fajnie ssak wtula , cycka sobie obejmie i taki słodziak mamusi się robi jak zaczyna przysypiać. Chociaż ostatnio coraz częściej jest rozglądanie się naokoło, prężenie, wyciąganie się, uśmiechanie a w przerwach pociąga sobie po łyczku :laugh2:

moj od poczatku ciagnal tak , ze nic mnie nigdy nie bolalo :) teraz gorzej , bo skubaniec jak nie zacisnie nieraz szczeny na sucie to az gwiazdki mam z bolu hehe
dzieci sa przeslodkie na cycu takie minki robia przecudne i tak fajnie cyca glaszcza :) no chyba , ze moj przy okazji kupala wali to potrafi szczypac :/
za to teraz to juz nie zasypia jak kiedys na cycu , bo ciagle cos wypatrzy skubaniec n mnie , a to paski jakich nie widzial , a to kwiatki , a to guziki czy sznurki i sie przy okazji bawi :)

Hej.
Moje starsze dziecko się popsuło. Opanowuje je złość. Jak jej się coś nie podoba to rzuca czym popadnie. Dzisiaj przy śniadaniu śwignęła talerzem bo coś jej się nie spodobało. No i zaliczyłam kolejną klęskę w nocnikowaniu. Zaparła się i nie chce nawet siadać na nocnik. Właśnie zamknęła się w pokoju bo robi kupę :wściekła/y:
Marysia za to wieczorem robi strajk i chce jeść mm z butelki. Wczoraj zasnęła po tym jak ją nakarmiłam cyckiem i po pół godzinie obudziła się z wrzaskiem, próbowałam ją dalej karmić ale było coraz gorzej i znowu butla poszła w ruch. No i zaczęła się częściej budzić. Zasypia ok 20 i o 3 i 5 ma pobudki.
Ja zrobiłam sobie mocne postanowienie nie jedzenia słodyczy i pieczywa. Z tym pieczywem to nawet mi wychodzi ale wczoraj nie oparłam się ciasteczkom w czekoladzie. No cóż zaczyna sie nowy tydzień i nowe wielkie postanowienie. Tym razem wytrwam !.

moze ma jakis bunt strasza corcia ? oby jej przeszlo szybko ! moze poczekaj z tym odpieluchowaniem do wiosny , lata bedzie latwiej pewnie :)
juz to widze jak ja bym slodyczy miala teraz nie jesc ... normalnie pozeram wszystko co na mojej drodze stanie hehe , a jak sie skonczy slodkie to sie doprawiam np. nutella lub dzemem , masakra ogolnie :/ czekam az to przejdzie :)))

a jutro są moje urodzinki i maż ma dla mnie super niespodziankę ciekawa jestem co to bedzie za niespodzianka :-p

juz dzisiaj w takim razie wszystkiego naj naj najlepszego zycze !!
pewnie na dzien dzisiejszy to twoim marzeniem jest koniec gazow ? :-D takze zycze spelnienia marzen rowniez !!
no i udanych zakupow :))

Tak sobie dzisiaj myślałam ile październikowych mam się wykruszyło po porodzie. Ciekawe czy jeszcze nas czytają.

to bylo do przewidzenia , ze sporo mam wsiaknie ...
szkoda wsumie

Hej Cioteczki! (hehe przypomnialo mi sie jak moj bratanek jak byl maly przedstawil komus mnie i moja siostre tekstem : "to sa moje CIOTY!") - milutko, nie?:-D
Kurcze za 4 dni u nas 5 miechow stuknie!!! Jak ten czas zlecial!

hehe niezle cie maly ochrzcil :)))
jej juz 5 miechow :szok: ale to leci ! :)

Dzięki, ale tu nie ma kosmetyków tej firmy więc muszę szukać wśród tych "miejscowych" :)
I ja lubię karmić piersią nie wiem jak to wytłumaczyć ale czuję wtedy, że łączy nas coś specjalnego coś co tylko ja jej mogę dać i dzięki czemu ja czuję się bardziej dla niej ważna- choć wiem, że ją interesuje tylko cycek a cała reszta mogłaby nie istnieć bądź mieć jakąkolwiek formę oby mleko leciało :-)
.

szkoda , bo krem czy emulsja nie pamietam podobno super dziala ...
ciekawe wsumie czy dziecia obojetne by bylo kto by je karmil wazne , ze cyc jest czy jednak mamusia tez wazna sprawa ? :)))

czy któraś z was ma gryzak dziąsełko? jakiej firmy? i czy jesteście zadowolone?
bo przymierzam się do kupna, no i smoczek chyba muszę kupić bo młoda od wczoraj zaczęła go ssać a ten co mam jest do 3m. znalazłam takie z tt 3-9m więc fajne wydają się bo na dość długo. ma ktoś takie?

ja mam ogrom gryzakow i powiem ci , ze na dzien dzisiejszy wszystkie sa do du....
pobawic to sie Nat nimi pobawi , ale one sa tak zrobione , ze dziecku naprawde ciezko trafic odpowiednia strona do buzi i moj np. to sie tylko wkurza przez to :/
najlepiej mu idzie z taka grzechotka co ma ksztalt cos ala kosc :) tylko , ze ona plastik i nie pogryzie jej ... ale jak juz cos bedziesz kupowac to szukaj w takim ksztalcie , ze waska raczka po srodku i po 2 stronach grubsze , no jak kosc cos takiego :) wtedy dziecku latwo sie trzyma i pewnie i do buzki bez problemu trafi obojetne jaka czescia :) na inne narazie jak dla mnie szkoda kasy , bo tylko leza :/

co do smokow to ja mam TT , ale moj niesmoczkowy i leza ... wsumie to ja nie wiem one moga tak lezec czy maja date waznosci ??

no to stało się Hela też chora, mega katar i gorączka (było 38,2) echhh wiedziałam, że Milena ją zarazi...

kurcze :( zdrowka dla Heli duzo ! :)))

Hej dziewczyny! jak ten weekend szybko zleciał, znowu mąż do pracy i ja sama z Olą całe dnie :(
słyszeliście może o tym że facet zgwałcił dwumiesięczne dziecko i je zabił!!!! boże to mi nie mieści się w głowie!!!:eek:Zgwałcił niemowlę. "Powinna być kara śmierci" - Onet Wiadomości

oj tak za szybko tym bardziej , ze moj ma wolna niedziele tylko ... no , ale w tyg. za to jeden dzien jest nasz :)
nawet nie czytam tego :( potwory nie ludzie !! mi i tak sprawa Madzi na psyche strasznie poszla ....:(

Milka biedna malutka, oby jej szybko przeszlo chorobsko!!!

monika no u nas juz od ponad 2 tygodni nie ma pobudek co godzine, sa co 2 a czasem sie zdarzaja rzadsze :) zobaczysz tak sie zaprawisz ze jak sie skonczy ten sajgon to bedziesz wyspana jak sie bedzie co 2 budzil :-)

Moja Ania zasnela sama w lozeczku!!!! jestem w szoku :szok: ciekawe ile pospi... ja jej daje max 20 min ;-)

reklama
Witam się wieczorowo, moja mała już śpi, ale czy już nocnym snem to się okaże.

Miłka oby dziewczynkom szybko przeszło, pewnie Milena już lepiej bo sprzedała siostrze, a teraz malutka się będzie męczyć z katarskiem i pewnie jutro lekarz?Trzymam kciuki, niech szybko zdrowieją.
Hej dziewczyny! jak ten weekend szybko zleciał, znowu mąż do pracy i ja sama z Olą całe dnie :(
słyszeliście może o tym że facet zgwałcił dwumiesięczne dziecko i je zabił!!!! boże to mi nie mieści się w głowie!!!:eek:Zgwałcił niemowlę. "Powinna być kara śmierci" - Onet Wiadomości
ania, no szok, co się dzieje na tym świecie, przerażające!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry